«Μέχρι τώρα έχω φάει τα μούτρα μου...» - Τι είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης για τις τηλεοπτικές προτάσεις και τη σάτιρα

«Ήμουν ο πρώτος που έκανε σάτιρα»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Μέχρι τώρα έχω φάει τα μούτρα μου...» - Τι είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης για τις τηλεοπτικές προτάσεις και τη σάτιρα

Για τη σάτιρα, την τηλεόραση αλλά και τον λόγο που δεν προχώρησαν οι τηλεοπτικές του προτάσεις μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης, την Πέμπτη 28/9, στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

Τι αναφέρει ο Γιάννης Ζουγανέλης για την ελληνική σάτιρα

«Αυτή την εποχή δεν γίνεται σάτιρα. Θα ήθελα να επιστρέψω στην τηλεόραση με μία εκπομπή σάτιρας. Χωρίς να περιαυτολογήσω ή να περιαυτολογήσω ήμουν ο πρώτος που έκανε σάτιρα στην τηλεόραση πριν και από τον Χάρρυ Κλυνν», είπε αρχικά.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές προτάσεις που δεν ευδοκίμησαν ο Γιαννης Ζουγανελής δήλωσε:

«Μέχρι τώρα έχω φάει τα μούτρα μου. Έχω κάνει προτάσεις τηλεοπτικές αλλά δεν έχουν γίνει αποδέκτες έτσι όπως θα ήθελα εγώ. Δεν μπορώ να μπλέξω lifestyle και σάτιρα μαζί. Έχω μια άλλη λογική».

Δείτε επίσης τις κοινές φωτογραφίες του Γιάννη Ζουγανέλη με τον σύντροφο της κόρης του

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ζουγανέλης ανέφερε: «Ήμουν από τους τυχερούς που είχα καλές απολαβές. Πληρώνεσαι ανάλογα με αυτό που φέρνεις».

Ποιος είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης

Ξεκίνησε τη βυζαντινή μουσική στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών με τον ιεροψάλτη καθηγητή Θ. Θεοδωρακόπουλο.

Στο Ελληνικό Ωδείο σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου και Κώστα Τρίαντο και θεωρία με τον Αντίοχο Ευαγγελάτο. Συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με αρμονία, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο υπό τη διδασκαλία των Πατρικίδη και Βώκου.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των μουσικών του σπουδών έπαιξε ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης που του δίδαξε ενορχήστρωση και ρυθμολογία. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Εργάστηκε για την ΕΡΤ γράφοντας μουσική σε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από τα εκατό έργα του. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο.

Έγραψε μουσική για τις τηλεοπτικές σειρές και συνεργάστηκε με αρκετούς τους θιάσους ενώ έχει γράψει μουσική για περισσότερα από εκατό θεατρικά έργα, αρχαιοελληνικά και σύγχρονα.