H συνέντευξη-φωτιά στο YOU που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου: Τι έλεγε η Ζήνα Κουτσελίνη για Ουγγαρέζο-Συνατσάκη

«Τον προκαλώ να βρει το πριν και το μετά»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Πρώτο θέμα στις πρωινές εκπομπές από την Τρίτη (28/11) έχουν γίνει δηλώσεις της Ζήνας Κουτσελίνη, στις οποίες κατηγόρησε τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και την Μαίρη Συνατσάκη ότι έβρισαν την κόρη της (διαβάστε εδώ τι δήλωσε). Το επίμαχο απόσπασμα, προέρχεται από την εκπομπή «Σπάτα Live», που παρουσίαζαν ως δίδυμο και σχολίαζαν μία συνέντευξη της Ζήνας Κουτσελίνη, όπου εκμυστηρευόταν την επιθυμία της κόρης της να ασχοληθεί με την μαγειρική και να παρουσιάσει εκπομπή.

«Αίμα θα σε πάει», είπε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ότι θα είναι ο τίτλος της εκπομπής, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα της κόρης της Ζήνας (Έμμα), με το υπόλοιπο πάνελ να ξεσπάει σε γέλια. Επειδή τα γραπτά μένουν, σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη της Ζήνας Κουτσελίνη, που έδωσε στο περιοδικό YOU πριν από 8 χρόνια, και συγκεκριμένα στην Τίνα Μεσσαροπούλου (δημοσιεύτηκε στις 25/11/2015) στην οποία φωτογραφιζόταν σε γραφικά σοκάκια της Αθήνας, έκανε τον απολογισμό της ζωής της και της καριέρας της, ενώ σχολίαζε και τηλεοπτικά πρόσωπα -ανάμεσά τους ο Ουγγαρέζος με την Συνατσάκη...

Η συνέντευξη της Ζήνας Κουτσελίνη στο περιοδικό YOU

Ζήνα Κουτσελίνη
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Θέλω να μου κάνεις τον απολογισμό των πρώτων μηνών σου ως παρουσιάστρια πλέον...

Περνάω ωραία, το απολαμβάνω, αν και η καθημερινότητα έχει τις δυσκολίες της. Την άλλη μέρα έχεις έναν πονοκέφαλο με τα νούμερα που έρχονται! Αυτό, όμως, το είχα κι όταν ήμουν και πίσω από τις κάμερες. Αλλά τώρα νιώθω ολοκληρωμένη. Θα περίμενε κανείς ότι θα ήμουν γενική διευθύντρια ενός καναλιού, όμως για μένα σημασία έχει να δω αν όλο αυτό που έστηνα τόσα χρόνια από πίσω μπορώ να το αποδώσω και μπροστά.

Ποιο είναι πιο εύκολο;

Το πιο εύκολο είναι να παρουσιάσεις αυτό που οι άλλοι σου ετοιμάζουν. Το πιο δύσκολο είναι να στήσεις αυτό που βγαίνει μπροστά και να αρχίζεις μέρα με τη μέρα στην τριβή της καθημερινότητας να «χτίζεις» ένα τηλεοπτικό προϊόν από το μηδέν. Εμείς δεν έχουμε καταφέρει ούτε στη μέση να φτάσουμε.

Έχεις την ψυχραιμία που είχες όσο ήσουν πίσω από τις κάμερες;

Τώρα είμαι πιο ψύχραιμη. Δηλαδή, όταν ήμουν πίσω από τις κάμερες ήμουν και λίγο μουρτζούφλα, αλλά τώρα δεν νομιμοποιούμαι να μη χαμογελάσω. Από μένα περιμένει το κοινό να είμαι η παρέα του.

Τι γίνεται, όμως, όταν κλείνουν τα φώτα;

Μπορείς να τους ρωτήσεις αλλά είμαι πιο ήρεμη από άλλες παρουσιάστριες. Είμαι πολύ χαλαρή και αντιμετωπίζω με ψυχραιμία τα νούμερα της κάθε μέρας. Και λέω στον εαυτό μου αυτό που έλεγα και στις παρουσιάστριες που έβγαιναν μπροστά: «Δεν είμαι νούμερο, διεκδικούμε τα νούμερα για το σταθμό, εμείς, όμως, φροντίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο». Και φέτος είναι μια χρονιά δύσκολη. Δεν έχει κάτσει καμία μπίλια και δεν πρόκειται να κάτσει πριν από τον Γενάρη για κανέναν, γιατί το μάτι του τηλεθεατή ψάχνει.

Με άριστα το 10 πόσο βάζεις στον εαυτό σου ως παρουσιάστρια;

Στην πρεμιέρα με βαθμολόγησα με τέσσερα και στην πορεία με οχτώ. Δεν είμαι κακή, βλέπομαι.

Βλέπεις μετά τις εκπομπές;

Τουλάχιστον πέντε φορές την καθεμία, με αυστηρότητα. Ξέρω πολύ καλά τι έχει συμβεί στην εκπομπή, που δεν απέχει, όμως, και πολύ από αυτό που ζω στο πλατό.

Ζήνα Κουτσελίνη
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Φέτος τι ξεχωρίζεις στην τηλεόραση;

Ποτέ δεν ήμουν αυστηρή με τα τηλεοπτικά προγράμματα που έβγαιναν στον αέρα. Πάντα πίστευα ότι κάτι που ξεκινάει «χτίζεται» όσο περνάει ο καιρός και μπορεί στο τέλος της σεζόν να είναι και ο νικητής. Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι άδικο από κάποιους μόλις βγαίνει ένα τηλεοπτικό προϊόν -βλέπε Καινούργιου- να το κρίνουν από την πρώτη στιγμή. Δεν θεωρώ κουτούς τους ανθρώπους που ηγούνται στις εκπομπές να αφήνουν ένα τηλεοπτικό προιόν να καταρρέει χωρίς να κάνουν διορθωτικές κινήσεις. Και νομίζω ότι και κανείς δεν θεωρεί το STAR, εμένα, τους συνεργάτες μου χαζούς για να αφήνουμε κάτι να πηγαίνει στον πάτο. Άρα, λοιπόν, εγώ δεν θα κρίνω τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα... Θα σου πω, όμως, ότι τα πρόσωπα που υπάρχουν στην τηλεόραση έχουν όλα ένα ενδιαφέρον...

Η Καινούργιου σού αρέσει σαν πρώτο «βιολί»;

Δεν θα έβαζα την Κατερίνα μόνη της. Θα την έβαζα, ας πούμε, με τον Βλοντάκη. Γιατί όταν εμφανίζεται ένα καινούριο πρόσωπο χρεώνεται πάνω του τα πάντα. Άρα ως κανάλι θα την προστάτευα. Όπως έκανε ο ΑΝΤ1 με Συνατσάκη-Ουγγαρέζο. Όπως, επίσης, και όταν «έχτιζα» τηλεοπτικά προγράμματα, ήταν η Φαίη Σκορδά και άλλοι πέντε δίπλα της. Είναι άλλο να έχεις κοντά σου νέα πρόσωπα όπως η Καινούργιου και άλλο να έχεις την Παλαιτσάκη, τον Πυριόχο και όλους εκείνους που είχαν αναπτύξει μια δύναμη και είχαν περάσει και από πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έχει μεγάλη διαφορά.

Ουγγαρέζος-Συνατσάκη… Πώς τους βλέπεις;

Αν αυτός είναι ο σκοπός τους, με διασκέδασαν.

Με τον Ουγγαρέζο τι έχει γίνει;

Καταρχήν εγώ ασχολούμαι μόνο με ανθρώπους που πιστεύω ότι έχουν αξία. Όταν βλέπω ένα παιδί να λειτουργεί για δεύτερη φορά ανώριμα, δεν έχω παρά να τον κρίνω ως άνθρωπος που έχω μια εμπειρία. Αλλά ποιος συνεχίζει να είναι ανώριμος; Εγώ έχω τα κότσια να τον κρίνω γι’ αυτό που είδα. Εκείνος, όμως, που με ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι είναι fan μου γιατί παρακολουθεί τα σπαγγάτα μου, είναι άνθρωπος ώριμος;

Αναρωτήθηκε πόσες πλαστικές έχεις κάνει... Έχεις κάνει;

Εγώ γενικώς αποφεύγω να κάνω αγωγές οπότε θα σου απαντήσω. Ό,τι έχω κάνει σε αυτήν τη ζωή το λέω δημόσια. Είχα ένα κοκαλάκι στη μύτη και διόρθωσα το διάφραγμά μου. Δεν το έκρυψα. Και πάνω από το χείλος μου είχα μια ελιά την οποία αφαίρεσα. Τον προκαλώ στην εκπομπή του να βρει το πριν και το μετά! Κι αν ανακαλύψει κι άλλες διαφορές θα κερδίσει από μένα πολλά όπως έναν καλό λόγο την επόμενη φορά σε συνέντευξή μου!

Την Ντορέττα θα την έβαζες κεντρική παρουσιάστρια αν ήσουν διευθύντρια καναλιού;

Θα την προστάτευα, όπως και την Καινούργιου, θα την έβαζα με κάποιον άλλον. Όχι γιατί δεν την πιστεύω αλλά για να μοιράσω την ευθύνη.

Εσύ όμως είσαι μόνη σου…

Μετά από τόσα χρόνια πίσω από τις κάμερες νιώθω έτοιμη να πάρω την ευθύνη. Κι αν αποτύχω απλώς δεν κέρδισα αυτήν τη μάχη! Άλλωστε, έχω κερδίσει τόσες άλλες…

Ναταλία Γερμανού;

Σαν παρουσιάστρια είναι καλή. Μπορεί να χρεωθεί την ευθύνη.

Λιάγκας-Σκορδά φέτος;

Μου αρέσουν!

Μαρία Ηλιάκη;

Είτε είναι είτε δεν είναι στο «Πρωινό», την επιτυχία την είχε η εκπομπή έτσι κι αλλιώς. Όπως της είπε ο Λιάγκας, πήγε σε μια εκπομπή και κάνει νούμερα μετά το «Δέστε τους»!

Ελεονώρα Μελέτη;

Μου αρέσει. Θεωρώ ότι όποια κι αν είναι η σχέση της με το «Ε», σίγουρα θα υπάρξει ένα επόμενο κανάλι που θα την πάρει.

Τατιάνα Στεφανίδου;

«Κούμπωσε» με το κανάλι και με την επιλογή που έκανε.

Κατερίνα Καραβάτου;

Ελπίζω το δεύτερο παιδάκι να της φέρει γούρι και να καταφέρει να αντιμετωπίσει τους νέους ανταγωνιστές που μπήκαν στη ζώνη, τον Μουτσινά και την Μπεκατώρου, γιατί πραγματικά μού άρεσαν πολύ.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;

Η Κωνσταντίνα... θα κριθεί και φέτος από τη στιγμή που το κανάλι την έχει σε αυτήν τη ζώνη. Πάντως σημασία έχει πως μετά τον ALPHA έγινα παρουσιάστρια. Δεν έχω παρά να την ευχαριστήσω...

Ζήνα Κουτσελίνη
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Φέτος έχεις αρχίσει τις αλήθειες για τον εαυτό σου...

Τις λέω χρόνια όχι φέτος, είτε αφορά στο αλκοόλ είτε στο κομμάτι με το παιδί μου. Αλλά όταν έρθεις να μου πεις την αλήθεια της ζωής της δεν πρέπει να ξεγυμνώνεσαι μόνο εσύ. Αυτό είναι ανήθικο τηλεοπτικά!

Σε έχουν κατηγορήσει, όμως, ότι το χρησιμοποιείς για να κάνεις νούμερα...

Όσες φορές, πάντως, αναφέρθηκα στη ζωή μου δεν έκανα τα νούμερα που φανταζόμουν. Γιατί μάλλον δεν έχω γίνει... νούμερο ακόμα! Δεν έχω μπλέξει με ουσίες, δεν έχω βγει στην πορνεία. Αυτά ίσως να είχαν ενδιαφέρον για μια παρουσιάστρια. Θα δοκιμάσω μια μέρα να πω ένα ψέμα μπας και κάνουμε κάτι. (γέλια)

Ωστόσο, τα έχεις πει όλα για τη Ζήνα;

Είναι στιγμές πολύ προσωπικές που παραμένουν σε κλειστές πόρτες σπιτιού. Πολλά δεν έχω πει...

Αν χρειαστεί είσαι διατεθειμένη να τα πεις;

Η αυτοεκτίμησή μου είναι σε όρια κανονικά και δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν ντρέπομαι για μένα.

Η Ζήνα έχει καβαλήσει το καλάμι μπροστά από τις κάμερες;

Όχι...ακόμα!

Δεν έγινες παρουσιάστρια γιατί πάντα ήθελες να βγεις μπροστά;

Ήμουν 24 χρόνων όταν ιδιοκτήτης πολύ μεγάλου καναλιού μού πρότεινε να βγω μπροστά. Πείστηκε ότι δεν ήθελα όταν μου έδωσε τα χρήματα και συγκεκριμένη ζώνη και του αρνήθηκα πολλές φορές. Αν επιθυμούσα να το κάνω θα το είχα κάνει. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω παρουσιάστρια γιατί μου άρεσε να «ζωγραφίζω» πίσω από τις κάμερες. Θεωρώ, όμως, ότι θέλω με έναν τρόπο να κλείσω έναν κύκλο. Όταν τόσα χρόνια είσαι πίσω, δημιουργείς, στήνεις και κάποια στιγμή σου λέει κάποιος: «Έλα φιλενάδα, πες τα και μπροστά», τότε το σκέφτεσαι... Αυτό ήταν που με έκανε να πω το «ναι».

Ποιο θεωρείς ως το υπέρτατο δημιούργημά σου;

Το «Αυτό μας έλειπε» με Αλιμπέρτη και Πάτρα.

Και παρουσιάστρια;

Αυτή που με δικαίωσε περισσότερο από όλες και την πίστευα είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Νιώθω περήφανη για εκείνη γιατί είναι ένα πρόσωπο που δούλεψε πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Ξεκίνησε ως απλός δημοσιογράφος, βρέθηκε σε ένα πάνελ, έκανε εκπομπή μαγειρικής...

Την Ελένη πώς την κρίνεις φέτος; Θεωρείς ότι είναι εκπομπή τηλεμάρκετινγκ;

Όπως την κρίνω χρόνια τώρα. Για να επιβιώσουμε τη σήμερον ημέρα κι εγώ... κολλαγόνα θα πουλήσω. (γέλια) Θέλω να πω ότι η Ελένη είναι παντός καιρού, τα νούμερά της δεν έχουν πέσει. Αυτό που κάνει, το κάνει πολύ καλά, παίρνει στα χέρια της νερό και το κάνει χρυσάφι! Άρα η Ελένη κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να γίνει Νο1 «προϊόν» της τηλεόρασης.

Ζήνα Κουτσελίνη
Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Η πραγματική Ζήνα ποια είναι; Η ευαίσθητη που βγάζεις τώρα ή η πιο σκληρή που ξέρω εγώ;

Και τα δύο. Διεστραμμένη είμαι, είμαι τρελή. Έχω συναίσθημα και υπερβολή στη διαχείριση καταστάσεων.

Έχει ακουστεί για σένα ότι είχες τις εκρήξεις σου πίσω από τις κάμερες… Οι συνεργάτες σου πλέον βλέπουν την ίδια Ζήνα;

Όχι ακριβώς. Μετά τη γέννηση του παιδιού μου έχω αλλάξει. Εγώ λέω την γνώμη μου και όποιος νομίζει ότι θέλει να ακολουθήσει μπορεί. Παλιά έδινα αγώνα για να τους πείσω. Πλέον όλη μου την ενέργεια τη διοχετεύω στο παιδί μου.

Αν σου πει η Έμμα ότι θέλει να γίνει παρουσιάστρια;

Μου το έχει πει ήδη. Έχει βρει εκπομπή μαγειρικής που θα παρουσιάσει και το σήμα της επίσης, που είναι ένα παιδικό τραγούδι. Θα μαγειρεύει η Έμμα, εγώ θα τη βοηθάω στις συνταγές και η γυναίκα που έχουμε στο σπίτι θα πλένει τα πιάτα!

Δεν έχεις πρόβλημα με αυτό;

Όπως δεν με καταπίεσε εμένα η μητέρα μου δεν πρόκειται κι εγώ να το κάνω στο παιδί μου.

Θα ήθελες δεύτερο παιδί;

Θέλω αλλά έχω κάποιες ενστάσεις στο θέμα της ηλικίας. Θεωρώ ότι η γυναίκα μετά τα 45 δεν πρέπει να γίνεται μάνα. Δεν κατηγορώ, όμως, όποιον το προσπαθεί. Και μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί έχω ήδη ένα παιδί που το απέκτησα στα 40 μου.

Έχεις περάσει κρίση στο γάμο σου;

Από το 2002 που παντρευτήκαμε έχουμε περάσει πολλές φορές κρίση...

Δηλαδή έφτασες και στο σημείο να πεις «χωρίζω»;

Όπως με ξέρεις δυσκολεύομαι να το πω; Όταν δύο άνθρωποι είναι «συγκρουσιακοί», εύκολα σε έναν μεγάλο καβγά λένε «χωρίζουμε». Το θέμα είναι ότι αυτός ο γάμος έχει τόσο γερές βάσεις που μέχρι στιγμής έχει διατηρηθεί. Όμως εγώ είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λέω «ποτέ». Όλα είναι στη ζωή!

Υπήρξαν παρουσιάστριες που σε πήραν να σου ευχηθούν ή να σε κατακρίνουν;

Πολλοί από αυτούς που με πήραν, μου ευχήθηκαν, όπως έκανα κι εγώ. Από εκεί και πέρα «Ο Μυστικός Δείπνος είναι ο χάρτης μου ο φωτεινός. Υπάρχουν 12 μαθητές, ο ένας ήταν ο προδότης. Δεν θα χαλάσω την ζωή μου γι’ αυτόν τον έναν!»

Τι σημαίνει για σένα η Πλάκα;

Εδώ ήρθα περίπου το '90, όταν ήμουν στο MEGA και δουλεύαμε στη Σταδίου... Επειδή είχα έρθει από το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, το νησί μου την Σκόπελο, η Αθήνα μου φάνηκε χαοτική, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όταν ήθελα να ξεφύγω ερχόμουν εδώ. Περπατούσα, σκεφτόμουν από πού ξεκίνησα, τι ήθελα να καταφέρω. Όταν δεν νιώθω καλά έρχομαι πάντα εδώ. Αυτός ο τόπος έχει μια ιδιαίτερη αύρα που εμένα με πάει στα ουράνια και μου ξαναδίνει πνοή να συνεχίσω.

Υπάρχουν πράγματα που από εκείνες τις βόλτες μένουν να γίνουν;

Επαγγελματικά έχουν γίνει. Συναισθηματικά έχω κενά! Δεν έχω τελειώσει με τα όνειρά μου! Τα περιμένω στο μέλλον για να ολοκληρώσω την ευτυχία μου.

Δημήτρης Ουγγαρέζος Μαίρη Συνατσάκη
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Η απάντηση Ουγγαρέζου-Συνατσάκη μετά τις αντιδράσεις

Οι κατηγορίες της Ζήνας Κουτσελίνη δεν έμειναν αναπάντητες. Η Μαίρη Συνατσάκη από την πλευρά της δήλωσε στενοχωρημένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», καθώς θεωρεί ότι την αδικεί ο συγκεκριμένος τίτλος (διαβάστε εδώ αναλυτικά τι είπε), αλλά γενικότερα δείχνει να έχει μετανιώσει την τότε συμπεριφορά της. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος από την άλλη απέφυγε να απαντήσει στις κάμερες αρχικά, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα με κείμενο στο προσωπικό του blog, κάλεσε τις δύο γυναίκες να τα βρουν κατ' ιδίαν, και όχι μέσα από δημόσιες αντεγκλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν θα έβριζα το παιδί κανενός, ποτέ των ποτών! Δεν θυμάμαι καθόλου η στενοχώρια της να...» - Η νέα απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη στη Ζήνα Κουτσελίνη

Ελεονώρα Μελέτη για "κόντρα" Κουτσελίνη & Συνατσάκη: «Όσοι έχετε ένα απωθημένο πάρτε ένα τηλέφωνο, λύστε το μεταξύ σας»

Μαίρη Συνατσάκη: Όλα όσα δεν ξέρατε για την γυναίκα που εκνεύρισε την Ζήνα Κουτσελίνη

«9 χρόνια μετά γιατί ασχολείται; Γιατί κοιτάζει προς τα κάτω;» - Στο επίκεντρο η Κουτσελίνη μετά το ξέσπασμα κατά της Συνατσάκη

Φαίη Σκορδά για Συνατσάκη - Κουτσελίνη: «Δεν γίνεται να την πείραξε περισσότερο ο σχολιασμός για τις πλαστικές, παρά για το παιδί»

«Να μπουν και να δουν οι άνθρωποι...» - Η νέα απάντηση της Συνατσάκη στην Κουτσελίνη για τα σχόλια περί πλαστικών

Ελεονώρα Μελέτη για Μαίρη Συνατσάκη: «Έχω προσωπικό θέμα μαζί της! Ξεκίνησε από την ίδια! Κάνει φάουλ...»

Η Ζήνα Κουτσελίνη ξεμπροστιάζει ξανά την Μαίρη Συνατσάκη - Το βίντεο που δημοσίευσε με σχόλια για τις πλαστικές της

«Περιγράφηκε ένα άλλο πράγμα από αυτό που συνέβη...» - Το ξεκαθάρισμα του Βαγγέλη Περρή για την Μαίρη Συνατσάκη