Ελένη Βιτάλη: «Από το παιδί μου ζητώ συνέχεια συγγνώμη...» - Συγκινεί με την εξομολόγηση για τον γιο της

«Όταν έφυγε η μητέρα μου, μου φάνηκε σαν ψέματα και τελείωσε όλη μου η ζωή...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/1, η Ελένη Βιτάλη . Η γνωστή τραγουδίστρια, στην άκρως συγκινητική συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την σχέση της με τον γιο της, Νίκο Ξύδη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, είχε προχωρήσει σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για τον εθισμό της με τα χάπια. «Στην επταετή αποχή από τα πράγματα με βόλεψαν πολύ τα χάπια του ύπνου. Με βόλεψαν στην αρχή γιατί ο “διάολος” έτσι έρχεται, αν σου πει “είμαι ο διάολος με τα κέρατα” θα φύγεις! Μου δίνει μια κοπέλα ένα χάπι, και μου λέει “Με αυτό θα κοιμηθείς”. Είχα να κοιμηθώ τέσσερις μέρες, γιατί είχα πρεμιέρα και μετά είχα υπερένταση. Όπως το πίνω, “έμεινα” στα χέρια του άντρα μου...» (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

Η εξομολόγησή της για την σχέση της με τον γιο της

«Όταν έφυγε η μητέρα μου, μου φάνηκε σαν ψέματα και τελείωσε όλη μου η ζωή. Μετά λέω έχω το παιδί. Έλεγα Ελένη έχεις παιδί, δεν μπορείς να φέρεις πίσω τη μάνα σου. Πρέπει να είσαι καλά για να είναι κι αυτό, αλλά για μέρες έφυγα. Αν στριμωχτώ πολύ φεύγω»

«Από το παιδί μου ζητώ συνέχεια συγγνώμη και ακόμα ζητάω. Πρώτα από όλα δεν το ρώτησα που το έφερα. Άλλαξε η ζωή μου με το παιδί μου. Ήμουν μικρή και μεγαλώσαμε μαζί. Το βάθος που υπήρχε μέσα και το έβλεπα το παιδί στη φαντασία μου να μεγαλώνει. Σάρκα μου. Το σπλάχνο μου κυκλοφορεί μόνο του. Πώς φεύγει από το μυαλό σου αυτό; Ούτε ημέρα ούτε νύχτα ούτε ποτέ» ανέφερε η Ελένη Βιτάλη.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Λίγα λόγια για την καριέρα της

Η Ελένη Βιτάλη (πραγματικό όνομα: Ελένη Λαβίδα) (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 1954) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια της δημοτικής, λαϊκής και ελαφρολαϊκής μουσικής. Είναι μια από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες του χώρου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1954 μέσα σε μουσική οικογένεια και μεγάλωσε ταξιδεύοντας από παιδί σε όλη την επικράτεια. Η οικογένειά της είναι ρομά καταγωγής. Ο πατέρας της Τάκης (Δημήτρης) Λαβίδας έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της Λούση (Χαρίκλεια) Καραγεωργίου ήταν τραγουδίστρια σε πανηγύρια. Έτσι, από μικρή μπαίνει και η ίδια στο χώρο των πανηγυριών, παρέα με τσιγγάνους μουσικούς και δημοτικούς οργανοπαίκτες. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 το μπουζούκι είχε αρχίσει να διαδέχεται το σαντούρι.

Συνέπεια αυτών είναι η πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα που είχε όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (με το τραγούδι Χωρίς δεκάρα) και να μπει στο χώρο της δισκογραφίας. Κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου («Δεν περισσεύει υπομονή» Α. Κουνάδη-Β. Γκούφα), και με το «Αϊ γαρούφαλό μου» ως καθοριστικό στοιχείο στην ταυτότητά της (και την παράλληλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ με τον «Μανωλιό») γίνεται αμέσως γνωστή.

Με το ξεκίνημά της, η Βιτάλη φανερώνει το βασικό χαρακτηριστικό, που θα καθορίσει, εξ αρχής, την πορεία της: την συνύπαρξη εντός της, δύο κόσμων, συμπληρωματικών αλλά και συχνά αντιφατικών. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη έκταση και η χροιά της φωνής της.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δραστηριοποιείται στο λαϊκό τραγούδι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους του είδους (Χρήστος Νικολόπουλος, Τ. Σούκας κ.ά.). Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δουλειές έντεχνων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Σπανουδάκης, Νότης Μαυρουδής, Σπύρος Σαμοΐλης, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά.) και ηχογραφεί επανεκτελέσεις ρεμπέτικων, παλιών λαϊκών και δημοτικών.

Πηγή: Wikipedia