Δέσποινα Βανδή: Με τον γιατρό της πίσω από τις κάμερες του J2US - Τι συνέβη με την υγειά της

Η αποκάλυψη παίκτη του μουσικού show

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δέσποινα Βανδή: Με τον γιατρό της πίσω από τις κάμερες του J2US - Τι συνέβη με την υγειά της

Η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε στο live του Just the 2 of us με βραχνιασμένη φωνή, με την τραγουδίστρια να αποκαλύπτει πως έχει φαρυγγίτιδα (δείτε εδώ το βίντεο). Παρά την κλειστή φωνή της, ήταν άκρως εντυπωσιακή, ενώ δέχτηκε πολλά σχόλιο από τους συνεργάτες της.

Μετά μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τραγούδησε κανονικά στον Βοτανικό, όπου εμφανίζεται κάθε Σαββατοκύριακο με τον Γιώργο Σαμπάνη στο πλευρό της.

Πως κατάφερε να τραγουδήσει η Δέσποινα Βανδή;

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος παίκτης του J2us που είναι ζευγάρι στο show με την Δώρα Παντελή, αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα 4/3 που βρέθηκε καλεσμένος στο Happy Day του ALPHA, πως πίσω από τις κάμερες βρισκόταν ο γιατρός της.

«Είχε και τον γιατρό της εκεί δίπλα. Στο μαγαζί πρέπει να άνοιξε η φωνή της γιατί αλλιώς δεν ξέρω πώς τραγούδησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα συμπτώματα που αγνόησε και δεν το πρόλαβε πριν εξελιχθεί

Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά, πάμε να δούμε μαζί τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην την πατήσετε κι εσείς!

Η φαρυγγίτιδα είναι μια φλεγμονώδη κατάσταση του φάρυγγα, που είναι η περιοχή πίσω από τον λαιμό και μπροστά από τη μπροστινή περιοχή της ανώτερης φαρυγγικής αόρτης. Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τη φαρυγγίτιδα:

  1. Αίτια: Η φαρυγγίτιδα μπορεί να προκαλείται από ιούς, βακτήρια ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως οι αλλεργίες. Οι κοινότεροι παράγοντες που συμβάλλουν είναι οι ιοί του κοινού κρυολογήματος.
  2. Συμπτώματα: Οι συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πονοκοιλιά, ερυθρότητα ή πρηξίματα στο λαιμό, δυσκολία στον λόγο και τον καταβρογχισμό, καθώς και ερεθισμένο λαιμό.
  3. Διάγνωση: Η διάγνωση γίνεται μέσω του ιατρικού εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού του ασθενούς, του φυσικού εξετάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, των εργαστηριακών εξετάσεων.
  4. Αντιμετώπιση: Η αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση αναλγητικών και αντιπυρετικών, την υδρατεραπεία, την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη χρήση αντιβιοτικών.
  5. Πρόληψη: Για την πρόληψη της φαρυγγίτιδας, σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή της έκθεσης σε άτομα που έχουν λοιμώξεις, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω υγιεινής ζωής και η εμβολιασία όταν είναι δυνατόν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για την ακριβή διάγνωση και αντιμετώπιση, καθώς και για να λάβετε οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Η φαρυγγίτιδα κολλάει;

Η φαρυγγίτιδα είναι μια λοιμώξιμη φλεγμονώδη κατάσταση, και μπορεί να μεταδοθεί από ένα άτομο σε ένα άλλο, ανάλογα με τα αίτια της. Η μετάδοση μπορεί να προκληθεί από ιούς, βακτήρια ή άλλους παθογόνους παράγοντες. Ορισμένες φορές η μετάδοση γίνεται μέσω εναέριων σταγονιδίων που εκπέμπονται όταν ένα άτομο που πάσχει από φαρυγγίτιδα βήχει, φτενίζει ή μιλά.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης, είναι σημαντικό να τηρούνται καλές πρακτικές υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν λοιμώξεις, και η κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά το βήχα ή το φτέρνισμα.