Περικλής Κονδυλάτος - Το ξεκαθάρισμα για τις δηλώσεις του: «Δεν είπα να τα αποτινάξεις ή να τα κρύψεις, αλλά δεν...»

Περί κιλών και σεξουαλικότητας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Περικλής Κονδυλάτος - Το ξεκαθάρισμα για τις δηλώσεις του: «Δεν είπα να τα αποτινάξεις ή να τα κρύψεις, αλλά δεν...»

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Περικλής Κονδυλάτος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, I Love ΣουΚου. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 10/3. Ο σχεδιαστής κοσμημάτων που ξεκίνησε να συζητιέται μετά την συμμετοχή του στο Survivor, μίλησε για τους υπέρβαρους και τους ομοφυλόφιλους.

Χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ανέφερε ότι πολλοί κάνουν καριέρες ως γκέι και ως υπέρβαροι, ωστόσο δεν χρειάζεται να έχουμε ως ιδιότητα τα κιλά μας ή την σεξουαλικότητά μας.

«Ξέρετε, υπάρχουν κι άλλες ιδιότητες σε αυτή τη ζωή. Δεν χρειάζεται να έχουμε ως ιδιότητα τα κιλά μας ή την σεξουαλικότητά μας. Μπορεί να είμαστε και κάτι άλλο. Μπορούμε να...», είπε μεταξύ άλλων - δείτε εδώ τις δηλώσεις του που προκάλεσαν χαμό.

Το ξεκαθάρισμα του Περικλή Κονδυλάτου

«Δεν γίνεται να σε καθορίζουν τα κιλά σου, η σεξουαλικότητα σου ή αν πέρασες δύσκολα σαν παιδί. Δεν είπα να τα αποτινάξεις ή να τα κρύψεις, αλλά δεν βγαίνω να το δείχνω συνέχεια. Εννοείται πρέπει να μιλάμε. Δεν μου αρέσει να υπάρχει ουρλιαχτό και υστερία. Δεν γίνεται να με βρίζουν επειδή δήλωσα ότι δεν είναι κάτι υγιές πρότυπο», απάντησε μιλώντας στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών που τον συνάντησαν σε έξοδό του.

Η δήλωση για τις γυναίκες 100 κιλά

Ο Περικλής Κονδυλάτος ως καλεσμένος στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, στην οποία έκανε αρχικά τις δηλώσεις για τα πρότυπα και τα σώματα των γυναικών (δείτε εδώ αναλυτικά), που προκάλεσαν σάλο, με τα ξεσπάσματα των διάσημων να είναι πολλά, ώστε να εξηγήσει τι εννοούσε και ποια είναι η δική του ιστορία με τα κιλά πίσω από τα λόγια αυτά.

«Αρχικά να πω ότι έχω πρόβλημα με την ακοή μου και σε αυτά τα μέρη που έχει φασαρία, επειδή δεν ακούω φωνάζω και βγαίνει μία επιθετικότητα, δεν ισχύει αυτό», είπε αρχικά για τον τόνο της φωνής του στην κάμερα στις πρώτες του δηλώσεις.

Και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν μπορεί να πει στον άλλο τι θέλει. Είπα τι μου αρέσει εμένα ως Περικλής. Τι είπα και πλήγωσα; Εγώ που έχω υπάρξει υπέρβαρος πολλές φορές στη ζωή μου μπορώ να πω κάτι για κάποιον που έχει παραπάνω κιλά; Εγώ;».

«Πιστεύω ότι μία κοπέλα που μπορεί να είναι πανέμορφη την ντύνουμε κατάλληλα και την βάζουμε στην πασαρέλα. Ποτέ δεν έχουμε βγάλει κοπέλα που είναι ανορεξική. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει, κι εγώ ως Περικλής έχω το δικαίωμα να πω τι δεν μου αρέσει. Καμία γυναίκα δεν μου αρέσει να τα βγάζει έξω. Δεν αρέσει ούτε στους άντρες. Και χθες η Δανάη Μπάρκα είπε "να μην πω τι θα πω" για τα ρούχα που φοράω στις εκδηλώσεις (δείτε εδώ τα αμήχανα λόγια της). Κι εγώ μπορώ να πληγωθώ. Τα κιλά δεν αποφεύγονται εύκολα όταν έχεις το πρόβλημα, οι στυλιστικές επιλογές όμως ναι. Ο καθένας το πήρε από την πλευρά του», εξήγησε έπειτα.

Και στη συνέχεια, αποκάλυψε πως και ο ίδιος πέρασε πολύ δύσκολα ως υπέρβαρο παιδί, όπως αποκάλυψε παραπάνω, δείχνοντας για πρώτη φορά μία φωτογραφία του από παλιά στην οποία είχε "περιττά" κιλά: «Ήμουν ένα παιδί πολύ δυστυχισμένο στα προεφηβικά χρόνια. Έχει να κάνει με το bullying, αλλά αυτό ήρθε μετά», ανέφερε και επισήμανε πως είχε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να χειρουργηθεί εξαιτίας του βάρους του, μέχρι που έφτασε σε σημείο να κινδυνεύει η ζωή του.

«Τις φορές που ήμουν υπέρβαρος έκανα αστεία με τα κιλά μου και μέσα μου έκλαιγα, άργησα πάρα πολύ να συνδεθώ ερωτικά. Σας λέω την εμπειρία μου...», σημείωσε μάλιστα.

Και κατέληξε: «Από εκεί που είχαμε θέμα ως κοινωνία με την συμπερίληψη έχουμε φτάσει στο άλλο σημείο. Θεωρούμε ότι τα άλλα πρότυπα είναι αφύσικα πια. Δεν ήθελα να προκαλέσω κανέναν, αν έχω πληγώσει κάποιον ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και δεν θα ξαναμιλήσω για κανένα θέμα».

Δείτε επίσης όσα δήλωσε αποκλειστικά στο youweekly.gr.