Ελεονώρα Μελέτη: «Είμαι λίγο μουδιασμένη» - Άφωνη στο Mega Καλημέρα με την δήλωση του Νίκου Αναδιώτη για την ερωτική πράξη των ομοφυλόφιλων

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν για άλλη μία φορά αντιδράσεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελεονώρα Μελέτη: «Είμαι λίγο μουδιασμένη» - Άφωνη στο Mega Καλημέρα με την δήλωση του Νίκου Αναδιώτη για την ερωτική πράξη των ομοφυλόφιλων

Ο Νίκος Αναδιώτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Mega Καλημέρα, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου. Σε αυτή ο ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές (δείτε εδώ με ποιο κόμμα), για την πίστη του στον Θεό και τον μοναχισμό, ενώ απάντησε για μία ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας και το νομοσχέδιο.

«Εγώ θα ζητήσω μέσα από την καρδιά μου συγγνώμη αν έχω προσβάλει κάποιον. Από την ψυχή μου. Για το καλό το δικό μου το κάνω αυτό. Ζητάω ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό λέει η θρησκεία μου, αυτό πρεσβεύω. Η σεξουαλική πράξη ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλους είναι αμαρτία, όπως και ανάμεσα σε δύο ετεροφυλόφιλους είναι αμαρτία όταν την κάνουν εκτός γάμου», είπε αρχικά ο ίδιος για τις προηγούμενες δηλώσεις του και χαρακτήρισε και τον ίδιο του τον εαυτό αμαρτωλό, εξηγώντας πως γι' αυτό πηγαίνει στην εκκλησία, για την οποία είπε πως είναι το θεραπευτήριο της ψυχής του.

«Τώρα που είναι περίοδος σαρακοστής, νηστείας, θα απέχω από το κανονικό φαγητό, θα με πειράξει η αποχή από την ερωτική πράξη; Είμαι ζευγάρι με μία σύζυγο που την αγαπώ και την τιμώ πάνω από τα παιδιά μου και τον εαυτό μου», είπε σε άλλο σημείο.

«Υπήρξε μία αποκάλυψη στη ζωή μου και με μετέστρεψε. Ο Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο, δεν τον ανακαλύπτεις. Σε όλους τους ανθρώπους μπορεί να συμβεί αυτό αν το θέλουν», δήλωσε έπειτα για την πίστη του.

Σχετικά με όσους χαρακτηρίζουν ρατσιστή και ομοφοβικό, επισήμανε: «Ένας καλός άνθρωπος που θέλει να είναι απλά καλός χριστιανός και όχι απλά καλός άνθρωπος δε μπορεί να είναι ρατσιστής και ομοφοβικός. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ρατσιστή ούτε ομοφοβικό. Ίσα ίσα θέλω η αγκαλιά μου να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και να χωράει τον συνάνθρωπό μου» και τόνισε πως αν δεν ήταν παντρεμένος θα σκεφτόταν τον μοναχισμό.

«Ο γονιός, το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να απορρίψει το παιδί του. Αν ο γιος μου, μου έλεγε ότι νιώθει "διαφορετικά", θα του συμπαραστεκόμουν και θα του εξηγούσα πως πρέπει να σώσει την ψυχή του. Δε χάνεις την ψυχή σου μόνο και μόνο επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Δεν έχω ξεκινήσει να αποτρέπω τα παιδιά μου από αυτό. Είναι πολλές οι αμαρτίες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην απώλεια της ψυχής σου», κατέληξε.

Οι αντιδράσεις στο Mega Καλημέρα μετά τη συνέντευξη του Νίκου Αναδιώτη

«Είμαι λίγο μουδιασμένη. Είμαι λίγο μουδιασμένη γιατί ακούω απόψεις με τις οποίες δε συμφωνώ, παρόλα αυτά οφείλω να τις δεχτώ γιατί είναι απόψεις ενός ανθρώπου που σέβομαι. Αλλά δε νιώθω ότι μπορώ να συναντηθώ κάπου μαζί του. Λίγο να τον ήξερες στο παρελθόν, δεν θα το περίμενες αυτό. Δε μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να έχει συμβεί στη ζωή του που τον έκανε να αλλάξει τόσο», είπε μετά την προβολή του βίντεο η Ελεονώρα Μελέτη.

«Αυτή τη στιγμή είδαμε μία συνέντευξη, η οποία ήταν γεμάτη αντιφάσεις. Από τη μία λέει ότι δεν είναι ρατσιστής και από την άλλη ότι είναι αμαρτία αυτό που κάνουν οι ομοφυλόφιλοι, όπως και το να έχεις σχέσεις πριν παντρευτείς. Αμέσως κατηγοριοποιεί ότι οι μεν θα πάτε στην κόλαση και οι δε θα πάνε στον παράδεισο. Αυτό περιμένεις να το ακούσεις από δογματικούς παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι οδηγούν τον κόσμο σε κάποιες επικίνδυνες απλουστεύσεις. Από τη μία λέει ότι θα συμπαρασταθώ στα παιδιά μου, αλλά από την άλλη ότι είναι αμαρτία αν είναι έτσι και θα το βοηθήσω να σώσει την ψυχή του», σχολίασε η Νανά Παλαιτσάκη.

«Εισπράττω ότι έχει μία νεύρωση με τις αμαρτίες. Δηλαδή η αμαρτία δεν είναι απαραίτητα κακή γιατί στη ζωή μας έχουμε έρθει για να κάνουμε και τα λάθη μας και τις κακές επιλογές μας για να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Δε μπορώ να βαφτίσω αμαρτία στη ζωή κάτι, εκτός αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

«Αναφέρθηκε και στην ερωτική πράξη εκτός γάμου. Πάντως ρε παιδιά μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι ένα τόσο νέο, ωραίο παιδί που έχει ζήσει στο κέντρο στην Αθήνα, έχει ταξιδέψει και έχει δουλέψει στην τηλεόραση. Μου φαίνεται αδιανόητο πως δουλεύει αυτό το πράγμα μέσα του. Δεν είναι ένα παιδί που το πήρανε από το χωριό, ένα βουνό και το έφεραν στην Αθήνα», τόνισε η Φλορίντα Πετρουτσέλι.

«Έγινε κάτι το 2009 που δεν θέλει να το μοιραστεί. Από το 2009 και μετά έκανε μία μεταστροφή στην καριέρα του. Εμένα με ενδιαφέρει ότι ξεχώρισε ότι δεν χρησιμοποίησε εμάς με τις τοποθετήσεις του για να βγει υποψήφιος. Βρέθηκε ένα κόμμα να τον προσεγγίσει. Δεύτερον, επειδή δεν είμαστε ειδικοί και θεολόγοι, πολλοί άγιοι πατέρες εξηγούν τι είναι αμαρτία με τον τρόπο που είπε ο Νίκος. Όποιος θεωρεί ότι δεν τον ενδιαφέρει η θρησκεία αυτού του είδους, δεν μπορεί να τα χώσει στον Αναδιώτη», είπε τότε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.

«Ο καθένας μπορεί να τα χώσει στον Αναδιώτη άμα θέλει», του απάντησε η Αφροδίτη Γραμμέλη και πρόσθεσε: «Εγώ διαφωνώ με αυτόν τον μανδύα καλοσύνης και χριστιανοσύνης και κάτω από τον μανδύα στην πυρά οι ομοφυλόφιλοι, οι αμαρτωλοί. Αυτό είναι το δόγμα του. Επίσης, ότι δεν χρησιμοποιώ εγώ τα μέσα σιγά μην το παραδεχτώ. Έδωσε δέκα συνεντεύξεις ο Αναδιώτης τελευταία με αυτές τις θέσεις. Γιατί τις έδωσε; Λογικό είναι να τον δούνε οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται».