Τι οδηγεί μια σχέση σε αδιέξοδο; Η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε!

Κι όμως υπάρχει απάντηση!

Τι οδηγεί μια σχέση σε αδιέξοδο; Η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε!

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η ασυνεννοησία, η εξάρτηση, η σιωπή, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που οδηγούν τη σχέση σε αδιέξοδο.

Μια σχέση για να λειτουργήσει χρειάζεται σεβασμό, απαντητικότητα και αποφασιστικότητα και από τα δύο μέλη. Χρειάζεται δηλαδή οι δυο σύντροφοι να συμφωνήσουν πρώτα από όλα σε έναν πολύ σημαντικό κανόνα: «Συμφωνούμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε!». Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Survivor 3: Εκτός ο Λιανός, σε αναμονή η Σπυροπούλου! Όλες οι αλλαγές και οι ανατροπές του reality παιχνιδιού! (βίντεο)

Είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας της σχέσης αν το θέσουμε έτσι, καθώς δίνεται η ελευθερία και στα δύο μέλη να αρχίσουν να μιλούν, να εκφράζονται, να δείχνουν τις ανάγκες τους χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες χωρίς να αισθάνονται ότι θα κριθούν και θα λογοκριθούν, ότι δεν θα ακουστούν.
Η επικοινωνία που χωρίζεται στη λεκτική αλλά και στην εξωλεκτική, είναι το εχέγγυο της καλής συνεννόησης, της αλληλοϋποστήριξης, της επικράτησης μιας κοινής λογικής που είναι απαραίτητη για την συνύπαρξη των δύο συντρόφων.

Δείτε ακόμη: Eλένη Ράντου - Βασίλης Παπακώνσταντίνου: Πιο ερωτευμένοι από ποτέ σε σπάνια δημόσια εμφάνιση!

Διαφωνίες είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν ανάμεσα στα ζευγάρια. Είναι εξαιρετικά σπάνιο – αν όχι αδύνατο, να συμφωνούμε σε όλα με κάποιον. Διαφωνία ωστόσο ή ακόμα και αντιπαράθεση δεν σημαίνει απαραίτητα σύγκρουση. Κι αν ακόμα αυτή η παραπάνω υπάρξει θα πρέπει να γίνει απόσβεση των αρνητικών συναισθημάτων που αφήνει πίσω της.

Συμπερασματικά, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο έχουν οι σχέσεις στις οποίες το ζευγάρι διαφωνεί, είναι σε θέση ωστόσο να χειρίζεται αποτελεσματικά τις παραπάνω διαφωνίες.