Ο Ρώσος με το γυάλινο μάτι και τα χρυσά δόντια, ο προικοθήρας και ο άπιστος - Οι τέσσερις άντρες που παντρεύτηκε η κόρη του Ωνάση, Χριστίνα

Η πολυτάραχη ερωτική ζωή της μητέρας της Αθηνάς Ωνάση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Ρώσος με το γυάλινο μάτι και τα χρυσά δόντια, ο προικοθήρας και ο άπιστος - Οι τέσσερις άντρες που παντρεύτηκε η κόρη του Ωνάση, Χριστίνα

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της, οι οποίοι τερμάτισαν τον γάμο τους επειδή η Τίνα έπιασε τον Ωνάση να την κερατώνει στη θαλαμηγό τους (δείτε εδώ περισσότερα). Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και σύντομα αφοσιώθηκε σε αυτές.

Οι άντρες που πέρασαν από την ζωή της κόρης του Ωνάση, Χριστίνας

Εκατομμυριούχος, χωρισμένος με τέσσερα παιδιά

Μόλις στα είκοσί της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Τον είχε γνωρίσει στην πισίνα του Hotel de Paris, στο Μόντε Κάρλο, το Μάιο του 1971. Εκατομμυριούχος, διαζευγμένος και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, φορούσε γυαλιά με μαύρο σκελετό, όπως ο πατέρας της. Ο γάμος τους έκανε έξαλλο τον Ωνάση αλλά ήταν πολύ γρήγορος οπότε...

Ο προικοθήρας

Ο δεύτερος γάμος έγινε με τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή. Ο γάμος τους τελέστηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του Ωνάση, τον Ιούλιο του 1975, στη Γλυφάδα. Λίγες μέρες μετά το μυστήριο, όπως αναφέρει ο βιογράφος της Χριστίνας, William Wright, ο νέος της σύζυγος της εξήγησε πως η οικογένειά του αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πως ήταν απαραίτητο να του δώσει 20.000.000 δολάρια. Η Χριστίνα συνειδητοποίησε τότε πως όλες οι εκδηλώσεις αγάπης του συζύγου της και η επιθυμία του να παντρευτούν είχαν ως κίνητρο την ανάγκη για τα χρήματα. Τελικά, αρνήθηκε να δώσει το ποσό στον Ανδρεάδη και του ανακοίνωσε πως θα χωρίσουν.

Ο Ρώσος με το γυάλινο μάτι και τα χρυσά δόντια

Ύστερα ακολούθησε τρίτος γάμος με τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι. Η Χριστίνα τον συνάντησε στο Παρίσι, όταν συμφώνησε να παράσχει κάποια από τα πετρελαιοφόρα του στόλου της στη σοβιετική κυβέρνηση. Αδιαφορώντας για το γυάλινο μάτι του, τα δύο χρυσά δόντια, την πιανίστρια σύζυγό του και την 8χρονη κόρη τους, η Χριστίνα αισθάνθηκε έντονη έλξη για τον συνομιλητή της. Σύμφωνα με όσα είχε πει σε φίλους της, οι ερωτικές επιδόσεις του Καούζοφ αποδείχθηκαν σημαντικό δέλεαρ για εκείνη.

Ο γάμος τους τελέστηκε τον Αύγουστο του 1978 και... ένας χειμώνας στη Ρωσία ήταν αρκετός για να κάνει τη Χριστίνα να αναθεωρήσει τα ρομαντικά της όνειρα. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το φιλικό περιβάλλον της κόρης του Ωνάση, αυτός, ήταν και ο μόνος σύζυγος που αγάπησε πραγματικά. Φεύγοντας, μάλιστα, από την ζωή του μάλιστα του έκανε δώρο δυο τάνκερ που άξιζαν 9 εκατομμύρια ευρώ σύνολο.

Ο άπιστος

Ο τρίτος και τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από οκτώ μήνες χώρισαν. Η γνωριμία τους είχε γίνει χρόνια πριν τότε ο καθένας έκανε την ζωή του. Όταν η μοίρα τους έφερε κοντά αργότερα η Χριστίνα ήταν τρελαμένη μαζί του και για να την παντρευτεί του έταξε μέχρι και λεφτά! Αυτός της έβαλε βέτο πως πρέπει να χάσει 25 κιλά για να την πάει στην εκκλησία, κι έτσι κι έγινε! Αυτό που δε γνώριζε όμως ήταν πως ο δεσμός του με το μοντέλο από τη Σουηδία, Γκάμπι Λουτχάγκε, δεν είχε λήξει. Αντίθετα η Γκάμπι είχε μετακομίσει στη Σουηδία, όπου ο Ρουσέλ τής είχε αγοράσει ένα σπίτι και δεν είχε πάψει ποτέ να την επισκέπτεται. Ο γάμος τους έγινε το Μάρτιο του 1984 ενώ η Αθηνά ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου του 1985. Το μεγαλύτερο χτύπημα για τη Χριστίνα ήρθε όταν πληροφορήθηκε πως το παιδί που είχε γεννήσει η Γκάμπι λίγους μήνες μετά τη γέννηση της Αθηνάς είχε πατέρα τον Ρουσέλ.

Τότε δεν ήθελε να τον χάσει και του έταξε 100.000 ευρώ για κάθε βράδυ που θα περνούσε μαζί της. Κι έτσι κι έγινε μέχρι που έμαθε πως η Γκάμπι είναι ξανά έγκυος και χώρισαν οριστικά.

Λίγο καιρό μετά κι ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί (δείτε σπάνιες φωτογραφίες από τον τάφο της εδώ).

Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της.