Γιάννης Στάνκογλου: Η ηλικία, η καταγωγή του, η διάσημη ανιψιά του και ο σάλος με την προσωπική του ζωή

Όσα δεν ξέρετε για τον αγαπημένο ηθοποιό που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την ελληνική τηλεόραση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Τις τελευταίες ώρες το όνομά του πρωταγωνιστεί στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές κι αυτό γιατί μέσα από την εκπομπή Happy day αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πως ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου όχι απλά είναι ερωτευμένος μετά τον χωρισμό του από την επί χρόνια σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν (δείτε εδώ φωτογραφίες της) αλλά ο δεσμός που διατηρεί είναι με γνωστή παρουσιάστρια, την Σίσσυ Χρηστίδου (δείτε εδώ όσα ειπώθηκαν στον αέρα του ALPHA αλλά και το εξώφυλλο γνωστής εφημερίδας που κυκλοφόρησε και αποκάλυψε τα πάντα).

Παρά το γεγονός πως κι άλλοι παρουσιαστές που έχουν βήμα στην τηλεόραση, όπως ο Γιώργος Λιάγκας, αποκάλυψαν πως γνωρίζουν για το ειδύλλιο αυτό καιρό τώρα, ο ίδιος ο ηθοποιός με ένα τηλεφώνημα που έκανε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν επιβεβαίωσε την είδηση, με αποτέλεσμα η παρουσιάστρια να του ζητήσει συγγνώμη δημόσια μέσα από την εκπομπή της (δείτε εδώ το απόσπασμα). Αφήνοντας, λοιπόν, ένα μεγάλο ερωτηματικό να πλανάται στην προσωπική του ζωή, πάμε να δούμε ποια είναι τα πράγματα που τελικά όντως γνωρίζουμε για την ζωή και την καριέρα του Γιάννη Στάνκογλου.

Ποιος είναι ο Γιάννης Στάνκογλου

Ο γνωστός ηθοποιός κατάγεται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Θούριο Έβρου ενώ έχει γεννηθεί στις 10 Ιανουαρίου του 1974 και είναι 49 ετών. Από μικρή ηλικία είχε κλίση στην υποκριτική και έτσι σπούδασε στη Δραματική Σχολή Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας Γ. Κιμούλη. Θέλοντας, μάλιστα, να διευρύνει τις γνώσεις του στην υποκριτική, έκανε σεμινάρια στη Νέα Υόρκη στο HB Studio και έκτοτε ξεκίνησε την καριέρα του.


Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές επιτυχημένες σειρές. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι οι: “Κλείσε τα μάτια”, “Πάνω από το νόμο”, “Ο πόλεμος των άστρων”, “Το Νησί”, “Άγριες Μέλισσες”, “Μια νύχτα του Αυγούστου” στη σειρά του Alpha Αυτή η νύχτα μένει”.

Η προσωπική του ζωή

Εκτός από ένας ευτυχισμένος και επιτυχημένος ηθοποιός, ο ίδιος σημείωσε την ίδια επιτυχία και στην προσωπική του ζωή, έχοντας μέχρι πριν από 3,5 χρόνια περίπου στο πλευρό του τη γυναίκα της ζωής του και τα παιδιά τους. Η πρώην πια σύζυγός του είναι σκηνοθέτιδας.

Γιάννης Στάνκογλου βιογραφικό

Ανιψιά του είναι η τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη που το 2021 μας εκπροσώπησε στην Eurovision καταλαμβάνοντας την 10η θέση. Τότε μάλιστα ο ηθοποιός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Τη γνώρισα φέτος το καλοκαίρι. Όποτε πήγαινα στο χωριό μου στον Έβρο δεν τύγχανε να είναι η Στεφανία εκεί. Μας δόθηκε όμως η δυνατότητα φέτος το καλοκαίρι που και οι δύο ήμασταν την ίδια περίοδο στο χωριό να βρεθούμε, να έρθει στο σπίτι και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα. Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα με καταπληκτική φωνή και θα πετύχει πράγματα στο μέλλον»

Ανιψιά στάνκογλου στεφανία λυμπεράκη