Masterchef 5 highlights 27/4: Τα «καρφιά» του Ιωάννη στην Μαρίνα και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Masterchef 5 highlights 27/4: Τα «καρφιά» του Ιωάννη στην Μαρίνα και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Οι ανατροπές και οι καυγάδες δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά από το χθεσινό επεισόδιο του Masterchef, στο τέλος του οποίου ορίστηκαν και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση, μετά την οριστική αποχώρηση της Λίας.

Αυτά είναι τα highlights 27/4 του Masterchef

Masterchef 5 - Ιωάννης: «Ο χειρότερος χαρακτήρας για μένα που έχω δει είναι της Μαρίνας»

Με κέφια να θάψει κόσμο φαίνεται να ξύπνησε ο Ιωάννης Αυλωνίτης, καθώς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χθεσινό επεισόδιο του Masterchef, στην αγαπημένη του φυσικά, Μαρίνα.

Σε μια συζήτηση που είχαν ο Διονύσης και ο Ιωάννης, λίγο πριν την νέα μαγειρική δοκιμασία, έβγαλαν, μαζί με τον καφέ, και το φτυάρι τους για μερικούς από τους συμπαίκτες του.

«Ο χειρότερος χαρακτήρας για μένα που έχω δει στο φετινό MasterChef είναι ξεκάθαρα της Μαρίνας. Είναι μια καλή μαγείρισσα αλλά η στρατηγική της είναι πολύ άσχημη. Είναι πολύ κακή. Όταν προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους, ενώ όλοι ξέρουν τι έχεις κάνει, βγαίνεις εσύ ο κακός και σε κοροϊδεύει μετά όλος ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης.

Από την μεριά του, ο Διονύσης -που τον έκραξε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου- δήλωσε: «Όσο δεν ακούω το όνομα μου στα «στοιχήματα» τόσο περισσότερο χαίρομαι γιατί πραγματικά θα βγάλω ψεύτες πάρα πολύ κόσμο».

Το ανατρεπτικό Mystery Box και ο τολμηρός Τζαμάλ!

Μια έκπληξη περίμενε τους διαγωνιζόμενους του MasterChef στο χθεσινό επεισόδιο, με ένα ανατρεπτικό Mystery Box που επιφύλαξαν οι κριτές, μετά την αποχώρηση της Λίας.

Δύο κουτιά, το ένα μαύρο, το άλλο κόκκινο, τους περίμεναν στους πάγκους. Το πρώτο έκρυβε υλικά που παρέπεμπαν σε γλυκά και το δεύτερο υλικά για αλμυρό πιάτο κι έπρεπε να επιλέξουν με ποιο θα συνεχίσουν.

Το συγκεκριμένο Mystery Box αποδείχτηκε όντως... ζόρικη διαδικασία για τους 10 φιναλίστ αφού για ακόμα μία φορά μπήκαν στη διαδικασία να διαλέξουν ανάμεσα σε υλικά αλλά και τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους. Όσα περισσότερα υλικά κέρδιζαν, τόσο λιγότερα λεπτά για να μαγειρέψουν είχαν στη διάθεσή τους.

Μόνο ένας ήταν ο τολμηρός, ο ατρόμητος Τζαμαλής που εξήγησε και το σκεπτικό του… Πήρε από μόνος του το μειονέκτημα ώστε αν τυχόν ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη δυσμενή θέση 30 λεπτών να ξέρει πώς να τη διαχειριστεί.

Επομένως, με τα 45 λεπτά θα μαγείρευαν οι Αλέξανδρος, Νίκος, Τζιοβάνι, Ανούς και Διονύσης, ο Παύλος και η Μαρίνα θα είχαν 40 λεπτά, ο Ιωάννης και η Μαργαρίτα 35 και ο Τζαμαλής 30.

Ιωάννης για Μαρίνα: "Γέλα παλιοκ@@λα"

Ένα ανατρεπτικό Mystery box περίμενε χθες τους διαγωνιζόμενους του MasterChef. Νικήτρια βγήκε η Μαρίνα κι αμέσως της ανακοινώθηκαν τα πλεονεκτήματά της.

Είχε λοιπόν τη δυνατότητα να μαγειρέψει ή όχι και να πάει αυτόματα στους 9 του διαγωνισμού και δεύτερον από μία πλειάδα ψαριών θα διάλεγε ποιο θα έδινε σε ποιον ανάλογα με τις ευκολίες ή τις δυσκολίες του.

Τελικά επέλεξε να μην μαγειρέψει και να παρακολουθήσει τη δοκιμασία από τον εξώστη.

Με την είσοδο των υπολοίπων είδαμε τον Ιωάννη σε άπταιστα «γαλλικά» να στολίζει τη Μαρίνα που τους περίμενε χαμογελαστή. «Γέλα παλιοκ@#####» είπε και λίγο αργότερα το παράλλαξε σε «γέλα, ζώον όρθιον».

Ανούς, Τζιοβάνι και Ιωάννης υποψήφιοι προς αποχώρηση

Η Μαρίνα κέρδισε το χθεσινό τεστ δημιουργικότητας του MasterChef και ένα από τα πλεονεκτήματά της - αφού την έβρισε ο Ιωάννης- ήταν να αποφασίσει με ποιο από τα είδη ψαριών θα μαγειρέψει ο κάθε παίκτης όσο η ίδια θα παρακολουθούσε ασφαλής από τον εξώστη!

Παρά τη φαινομενική ευκολία τα πράγματα δεν πήγαν κατ΄ευχήν και η πίεση σε συνδυασμό με τις αστοχίες έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τα καλύτερα σχόλια τα άκουσε ο Αλέξανδρος που αναδείχθηκε και ο νικητής της δοκιμασίας μετά τη σύσκεψη των κριτών.

Στο τέλος, στον «τάκο» βγήκαν η Ανούς, ο Τζιοβάνι και ο Ιωάννης που θα κονταροχτυπηθούν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Ο μεγάλος λούτσος της Ανούς που...αποστόμωσε τον Κουτσόπουλο!

Η Μαρίνα κέρδισε το χθεσινό τεστ δημιουργικότητας του MasterChef και κλήθηκε να δώσαει στους υπόλοιπους παίκτες ένα ψάρι για να μαγειρέψουν!

Στην Ανούς λοιπόν έδωσε έναν λούτσο, ο οποίος όπως καταλαβαίνετε μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνέχεια. Η παίκτρια εντυπωσιάστηκε από το μέγεθός του, που δεν μπορούσε να το διαχειριστεί στον πάγκο κοπής, κι όπως καταλαβαίνετε τα πιπεράτα σχόλια δεν άργησαν.

«Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Λούτσος… τι είναι; Δεν χωρούσε στον δίσκο κοπής ρε παιδιά! Τι είναι αυτός ο λούτσος; Με ένα τόσο κεφάλι» είπε με χαμόγελο η Ανούς και συμπλήρωσε «Ε με αυτόν τον λούτσο σήμερα»!

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και βρέθηκε στον πάγκο της ζητώντας της περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή της Μαρίνας, η Ανούς απάντησε λιτά. «Ήθελα να μου δώσει τηλεοπτικά έναν λούτσο».

«Γεια! Φέυγω, κάτι έχει συμβεί και δεν…» είπε ο σεφ και αποχώρησε.