Γη της Ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Η Βασιλική παίρνει το παιδί από τον Φίλιππο!

Ο Φίλιππος την παρακαλάει γονατιστός!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γη της Ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Η Βασιλική παίρνει το παιδί από τον Φίλιππο!

Όπως πρώτοι αποκαλύψαμε, η Βασιλική ανακαλύπτει ότι η Σάντρα είχε κάτι παλιά με τον Φίλιππο και το φτάνει στα άκρα, με τον Φίλιππο στην κυριολεξία να βρίσκεται απελπισμένος και μόνος, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαρίας Μεταξητινού για την σειρά Γη της Ελιάς, στο περιοδικό Tv24.

Η Βασιλική ήδη έχει αρχίσει να πιστεύει ότι η Σάντρα δεν έχει και τόσο αθώες προθέσεις απέναντι στον Φίλιππο. Λίγο μετά και καθώς τακτοποιεί τις τελευταίες κούτες από τη μετακόμιση, βρίσκει κάτι στα πράγματα του Φίλιππου και συγκεκριμένα μια παλιά φωτογραφία της Σάντρας κάπως αποκαλυπτική στο τάμπλετ του. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και που πρόκειται να τινάξει την οικογενειακή της ευτυχία στον αέρα.

Η Βασιλική περιμένει τον Φίλιππο και του ζητάει εξηγήσεις

«Τη βρήκα στο τάμπλετ σου. Η Σάντρα με μαύρα εσώρουχα. Τι έχεις να πεις;», τον ρωτάει. Ο Φίλιππος πιστεύει ότι δεν έγινε και κάτι τόσο σοβαρό: «Αυτή, αγάπη μου, είναι πριν τρία χρόνια και δεν ήταν καν σχέση, κάτι γρήγορο και επιπόλαιο», της εξηγεί. Ωστόσο το ψέμα του Φίλιππου, ότι με τη Σάντρα ήταν απλά φίλοι, εξοργίζει τη Βασιλική και κλονίζει την εμπιστοσύνη της: «Γιατί δεν μου το είπες; Γιατί όταν μιλούσαμε για τις παλιές μας σχέσεις δεν μου την ανέφερες καν;», του λέει. Ο Φίλιππος αρχίζει και τα χάνει. Προσπαθεί να της εξηγήσει: «Αγάπη μου, το ξέχασα. Αυτή είναι η αλήθεια», της απαντάει, αλλά η Βασιλική είναι έξαλλη: «Πες μου, την προετοιμάζεις για τη μητριά της κόρης μου;», φωνάζει κλαίγοντας. Ο Φίλιππος βλέποντας ότι η κατάσταση ξεφεύγει προσπαθεί να αρθρώσει λέξη, αλλά η Βασιλική τον προλαβαίνει: «Μη μιλάς! Φύγε να μη σε βλέπω μπροστά μου. Χωρίζουμε!» (δείτε εδώ το βίντεο με την σπαρακτική σκηνή του χωρισμού τους). Το ζευγάρι φτάνει σε μεγάλη ρήξη, με τη Βασιλική αποφασισμένη να το φτάσει μέχρι τέλους.

Λίγο αργότερα η Βασιλική ζητά από τη Μαρίνα τα κλειδιά του παλιού της σπιτιού για να μετακομίσει εκεί: «Μη με ρωτήσεις σε παρακαλώ. Μπορείς να με βοηθήσεις; Για λίγο», της λέει. Η Μαρίνα τα χάνει, αλλά φυσικά της δίνει το κλειδί. Η Βασιλική είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει τον Φίλιππο μαζί με το παιδί. Μετά από λίγο, παρά τα παρακάλια του Φίλιππου που πέφτει στην κυριολεξία στα γόνατα μπροστά της, η Βασιλική μαζεύει τα ρούχα της και φεύγει από το σπίτι μαζί με το μωρό, λέγοντας στον Φίλιππο: «Θέλω διαζύγιο».

Γη της Ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Η Βασιλική παίρνει το παιδί από τον Φίλιππο!

Έτσι μετακομίζει στο σπίτι της Μαρίνας και δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε διαζύγιο, παρά τις παρακλήσεις του Φίλιππου να γυρίσει κοντά του: «Σε παρακαλώ, γύρισε σπίτι μας. Συγγνώμη, έκανα ένα λάθος. Το ξέχασα, δεν το έκανα επίτηδες. Μόνο εσένα αγαπάω Βασιλική, μόνο εσένα έχω. Συγχώρεσέ με», την εκλιπαρεί, αλλά η Βασιλική δεν πιστεύει τον Φίλιππο και του ξεκαθαρίζει: «Σε παρακαλώ μη με ξαναενοχλήσεις. Από εδώ και στο εξής θα μιλάς μόνο με τον κύριο Λυκούργο». Ο Φίλιππος απελπισμένος ζητά από τη Μαρίνα να διώξει τη Βασιλική από το σπίτι της ώστε να επιστρέψει στο δικό τους, ενώ δεν του έφταναν όλα αυτά, βρίσκει και το αποτέλεσμα του τεστ DΝΑ στο σπίτι και η Χάιδω αναγκάζεται να του πει όλη την αλήθεια για την Ειρήνη.

Τι θα δούμε από την Κυριακή (15/1) και μετά την Γη της Ελιάς

Ο Στάθης κάνει τελικά δεύτερη πρόταση γάμου στην Ιουλία με όλες τις... τιμές και αποφασίζουν να κάνουν πολιτικό γάμο. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη χάνει τα πάντα, τις μετοχές της, την αγάπη της οικογένειάς της, ακόμα και τον Αλέξη, ενώ ο Δημοσθένης με το έτσι θέλω βάζει τον Κίμωνα στις παρανομίες του.

Ο Στάθης κάνει μια «άγαρμπη» πρόταση γάμου στην Ιουλία κι εκείνη αποφασίζει να τον τυραννήσει λίγο προτού του πει το «ναι». Την ίδια ώρα, όλο το χωριό συζητά για την επανασύνδεσή τους, παρόλο που κανείς δεν τους έχει δει επίσημα μαζί, πέρα από την Αρετή η οποία καιροφυλαχτεί και τους καταριέται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Ο Δημοσθένης έξαλλος ζητά από τον Κίμωνα να χωρίσει

Η Βασιλική νιώθει παραμελημένη και κάνει παράπονα στον Φίλιππο: «Αγάπη μου, τι θα γίνει; Εσύ θα είσαι στη δουλειά και μετά βόλτα κι εγώ θα μένω μόνη μου στο σπίτι;», του λέει. Την ίδια ώρα ο Λυκούργος ανησυχεί για τη μελαγχολική διάθεση της Χάιδως και πιέζει τη Μαργαρίτα να την πάρουν μαζί τους στο Σούνιο: «Επιβάλλεται η Χάιδω να φύγει για λίγο, για ν’ αλλάξει παραστάσεις», της λέει. Στο μεταξύ η Μαργαρίτα εξακολουθεί να περνά δύσκολες ώρες, καθώς η αρνητική στάση του Αλέξη απέναντι στον Γεράσιμο υπερβαίνει κάθε όριο και λέει τον πόνο της στην Αθηνά: «Δεν ξέρω πια τι να κάνω, δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει», της εμπιστεύεται απελπισμένη.

Παράλληλα η Εύα και ο Χρήστος διαφωνούν ακόμα με το θέμα του παιδιού και η Αντιγόνη με τον Αρη προσπαθούν να τους τα συμβιβάσουν. Λίγο αργότερα ο Κίμωνας πιέζει τη Δήμητρα: «Πλησιάζει η μέρα που θα πρέπει να φύγω. Σε παρακαλώ πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το θέμα της μετάθεσής σου στην Αθήνα», της λέει, καθώς αυτός αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιστρέψει στη βάση του. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης, φανερά ενοχλημένος από τη σχέση του γιου του με την αστυνόμο, αποφασίζει να του αποκαλύψει κάποια στοιχεία σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές του, με σκοπό να τον χωρίσει οριστικά από εκείνη: «Κίμωνα, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να έχω μια μπαστίνα μέσα στο σπίτι μου και μέσα στα πόδια μου. Το γρηγορότερο κοίτα να τη σουτάρεις», του ξεκαθαρίζει και παράλληλα βάζει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου του, που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην περιουσία της Μυρτάλης.

Ο Στάθης κάνει επίσημη πρόταση στην Ιουλία με μονόπετρο!

Γη της ελιάς νεα επεισόδια Κυριακή 15/1

Ο Κίμωνας ακούει όσα του λέει ο πατέρας του, αλλά δυσκολεύεται πολύ να δεχτεί ότι είναι έμπορος ναρκωτικών. Δεν είναι από την ίδια πάστα με τον πατέρα του κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη προσπαθεί να πάρει δάνειο για να ξεπληρώσει το χρέος της, η τράπεζα όμως απορρίπτει το αίτημά της και τα πράγματα δυσκολεύουν. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος κάνει τραπέζι στο σπίτι του με καλεσμένους, μεταξύ άλλων, την Αθηνά και τον Εισαγγελέα, γεγονός που κάνει το κλίμα αμήχανο, αλλά η Αθηνά τηρεί την υπόσχεσή της στον Ισίδωρο και δεν είναι τουλάχιστον εχθρική μαζί του. Μάλιστα, μετά το δείπνο ο εισαγγελέας συνοδεύει την Αθηνά στο σπίτι της και όπως όλα δείχνουν αρχίζει να σπάει ο πάγος.

Σε μίια προσπάθεια να ξεπεράσει τη Μυρτάλη, ο Αλέξης βγαίνει για ποτό, γνωρίζει μια κοπέλα και περνούν τη νύχτα μαζί, αλλά ενώ περνάει καλά δεν μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του. Στο μεταξύ η Χάιδω αποφασίζει να πάει για λίγες ημέρες στο Σούνιο μαζί με την Αθηνά και τη Μαργαρίτα. Ο Αρης μιλάει στον Χρήστο για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την αδελφή του: «Ολα μας πήγαν στραβά. Είχαμε ρίξει ένα σωρό χρήματα για τα μπαγκαλόους και τώρα με τα αρχαία, χάσαμε τα πάντα και τα χρέη τρέχουν», του αναφέρει απελπισμένος. Την ίδια ώρα ο Στάθης υπερβαίνει τον εαυτό του και κάνει επίσημη πρόταση γάμου στην Ιουλία, αυτή τη φορά με μονόπετρο: «Λοιπόν τώρα που έγινε όπως πρέπει για μια πριγκίπισσα, τι λες; Θα γίνεις γυναίκα μου;», τη ρωτάει και η Ιουλία συγκινημένη τον κοιτάζει στα μάτια και του λέει το «ναι»!

Ο Κουράκος πολιορκεί σθεναρά την Ευτυχία

Η Μυρτάλη αναγκάζεται να ομολογήσει στον Ισίδωρο ότι δανείστηκε ένα τεράστιο ποσό από τον Δημοσθένη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και εκείνος γίνεται έξαλλος: «Ημουν σίγουρος, απλώς δεν πίστευα ότι θα μπορούσες να φτάσεις μέχρι εκεί για να πλήξεις την ίδια σου την οικογένεια και να σπιλώσεις το όνομά μας. Ντροπή σου», της φωνάζει. Την ίδια ώρα ο Μάνος και η Μαρίνα περνούν όμορφες στιγμές στις Σπέτσες, αλλά το ευχάριστο κλίμα χαλάει όταν ο Μάνος μαθαίνει για τα κατορθώματα της Μυρτάλης και το μπλέξιμο με τον Δημοσθένη: «Δεν το πιστεύω! Η μικρή ξεπέρασε κάθε όριο. Της αξίζει ό,τι κι αν πάθει», λέει στη Μαρίνα και σκέφτονται να γυρίσουν πίσω. Ο Ισίδωρος δεν το αφήνει έτσι και κάνει μια έξυπνη κίνηση: Αποφασίζει, αντί να παραχωρήσει μετοχές στον Δημοσθένη, να τον πληρώσει και να πάρει τις ανάλογες μετοχές από τη Μυρτάλη.

Μόλις η Μυρτάλη το μαθαίνει είναι απαρηγόρητη από την εξέλιξη και ζητά συμπαράσταση από τον Αλέξη: «Σε παρακαλώ έλα, σε χρειάζομαι, είμαι χάλια», τον ικετεύει, αλλά και αυτός της γυρνάει την πλάτη: «Καλά να πάθεις, δεν με ενδιαφέρει ούτε τι κάνεις ούτε πώς αισθάνεσαι», της απαντάει. Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος προσπαθεί να πείσει τον Αλέξη για τις καλές προθέσεις του ως προς τη Μαργαρίτα, ενώ η Ιουλία και ο Στάθης αποφασίζουν να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο. Την ίδια στιγμή, τρελός από έρωτα, ο Κουράκος πολιορκεί σθεναρά την Ευτυχία, όμως εκείνη αν και λιώνει για τον Γιώργη, φοβάται να προχωρήσει. Η Αθηνά, η Μαργαρίτα και η Χάιδω φτάνουν στο Σούνιο και η Μαρία σπεύδει να τις καλωσορίσει, ενώ ο Δημοσθένης βάζει στη «δουλειά» τον Θανάση και του εμπιστεύεται τις υποθέσεις των ναρκωτικών.

Ο Κίμωνας συμμετέχει σε συναλλαγή ναρκωτικών

Ο Κίμωνας είναι συγκλονισμένος από τις αποκαλύψεις του Δημοσθένη για τις παράνομες δραστηριότητές του. Ωστόσο ο Δημοσθένης, που τον προορίζει για διάδοχό του, τον πιέζει να αναλάβει μια δουλειά: «Δεν σηκώνω κουβέντα. Θα πας στην Αθήνα και θα κάνεις εσύ τη συναλλαγή. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον», του λέει. Τελικά ο Κίμωνας δεν καταφέρνει να αντισταθεί στις πιέσεις του πατέρα του και αποφασίζει να πάει. Γι’ αυτόν τον λόγο ταξιδεύει στην Αθήνα, επικαλούμενος στη Δήμητρα μια ψεύτικη δικαιολογία. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη ζητά από την Αντιγόνη και την Ιουλία να μιλήσουν στον Ισίδωρο: «Μόνο εσείς μπορείτε να τον πείσετε να μου παραχωρήσει τουλάχιστον τις δικές μου μετοχές», τις παρακαλεί. Ομως από την πλευρά του ο Ισίδωρος παραμένει αμετακίνητος και σκοπεύει να δώσει στην ανιψιά του ένα μεγάλο μάθημα.

Στο μεταξύ, οι ισορροπίες στη σχέση Μυρτάλης και Αλέξη φαίνεται πως αλλάζουν, αφού πλέον ο Αλέξης είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι. Την ίδια ώρα ο Αρης αναγκάζεται να ζητήσει δανεικά από τον Δημοσθένη, ενώ η Εύα ανακοινώνει στον Χρήστο την τελική της απόφαση για την εγκυμοσύνη της: «Δεν μπορώ να κρατήσω αυτό το παιδί, Χρήστο. Και όχι γιατί δεν το θέλεις εσύ, αλλά γιατί ούτε κι εγώ τελικά είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο», του λέει. Ο Κίμωνας, μετανιωμένος, επιστρέφει στη Μάνη και δηλώνει με οργή στον Δημοσθένη: «Τελευταία φορά, δεν πρόκειται συμμετάσχω ποτέ ξανά στις παρανομίες σου. Ξέχασέ με», του ξεκαθαρίζει και ο Δημοσθένης τρελαίνεται.