Γη της ελιάς: «Σκάσε, βούλωσέ το, θα σε σκοτώσω» - Νέα απόπειρα δολοφονίας από τον Αλέξη!

Σαπίζει στο ξύλο την Μυρτάλη! Οι συγκλονιστικές 7-12/5 εξελίξεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γη της ελιάς: «Σκάσε, βούλωσέ το, θα σε σκοτώσω» - Νέα απόπειρα δολοφονίας από τον Αλέξη!

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επόμενα 7-12/5 επεισόδια της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς καθώς η Μυρτάλη συνεχίζει να προετοιμάζει κρυφά τη φυγή της, ενώ το μυστικό της αποκαλύπτεται από την Αθηνά.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης, έξαλλος από ζήλια, απάγει τη Θεοδώρα και προσπαθεί να τη σκοτώσει, ενώ η Μαρίνα παθαίνει αιμορραγία και τρέμει για το μωρό της.

Οι εβδομαδιαίες 7-12/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της ελιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙ0 166

Ο Αλέξης μαθαίνει ότι η Μαργαρίτα φιλοξενεί στο σπίτι της τη Θεοδώρα και ζητά εξηγήσεις: «Τι κάνεις; Με έχεις διώξει από κοντά σου και βρήκες κόρη;», ρωτάει τη μάνα του. Την ίδια στιγμή ο Πότης και η Αννα κάνουν πρόβες για την πρώτη μουσική βραδιά και είναι πολύ χαρούμενοι: «Καλά, θα σκίσουμε απόψε, Αννούλα», της λέει γεμάτος ενθουσιασμό. Η κατάσταση του Αλέξη, ειδικά μετά τα γεγονότα με τη Θεοδώρα, έχει ξεφύγει εντελώς και η Μυρτάλη φτάνει στα όριά της, καθώς ο Αλέξης ξεσπά τα νεύρα του για άλλη μια φορά σ’ εκείνη.

Η Μυρτάλη δεν αντέχει άλλο και κάνει ό,τι μπορεί για να φύγει μια ώρα αρχύτερα από την Ελλάδα και τον Αλέξη. Ετσι ενημερώνει την Ισμήνη: «Θέλω να πουλήσω το ποσοστό μου από το εργαστήριο. Μαζί το φτιάξαμε όλο αυτό και θα ήθελα να το πάρεις εσύ, γιατί εγώ αποφάσισα να φύγω. Ομως σε παρακαλώ, αυτό θέλω να μείνει μεταξύ μας, δεν θέλω να μιλήσεις σε κανέναν», της τονίζει. Στο μεταξύ η Ασπασία, μετά από καιρό, νιώθει ότι πατάει γερά στα πόδια της και αποφασίζει να διακόψει τις συνεδρίες, ενώ η Εύα πνίγεται από τα χρέη και ούτε ο Χρήστος μπορεί πλέον να τη βοηθήσει: «Δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να σε βοηθήσω, ειλικρινά. Θα το ήθελα, αλλά ήδη δίνω ένα ποσό στον Δημοσθένη», της λέει.

ΔΕΥΕΡΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 167

Την ίδια ώρα η Μαρίνα δεν είναι καλά. Η κοπέλα παρατηρεί ότι έχει αίμα: «Μάνο, κάτι συμβαίνει, είδα αίμα και δεν λέει να σταματήσει». Ο Μάνος τα χάνει: «Μαρίνα, τι λες; Μου το λες έτσι απλά ότι έχεις αιμορραγία; Πάμε, φύγαμε για τον γιατρό σου τώρα». Αμέσως μπαίνουν στο αυτοκίνητο και πηγαίνουν στον γυναικολόγο στο νοσοκομείο, με τον Μάνο να μην την αφήνει λεπτό από τα μάτια του.

Στο μεταξύ η Αθηνά εκμυστηρεύεται στη Μαργαρίτα το μυστικό της Μυρτάλης: «Μαργαρίτα μου, πρέπει να σου πω κάτι. Αν και έχω ορκιστεί να το κρατήσω μυστικό, θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις. Η Μυρτάλη ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό κρυφά. Εχει σκοπό να χωρίσει τον Αλέξη και να εξαφανιστεί, γι’ αυτό πούλησε και τις μετοχές της στον Μάνο και τον Ισίδωρο. Δεν ξέρω, Μαργαρίτα μου, αλλά φοβάμαι πολύ τι θα γίνει αν το μάθει ο Αλέξης», της επισημαίνει και η Μαργαρίτα παγώνει στην κυριολεξία. Το νέο αυτό της προκαλεί μεγάλη ανησυχία:

«Ούτε που να το φανταστώ. Προς Θεού, δεν πρέπει να φτάσει τίποτα στ’ αυτιά του Αλέξη, θα έχουμε μεγάλα δράματα», λέει. Την ίδια ώρα ο Αλέξης τρέφει ένα ανεξέλεγκτο μένος προς τη Θεοδώρα, θεωρώντας πως η Μαργαρίτα τον έχει ξεγράψει εξαιτίας της, ενώ η Ισμήνη ζητά τη βοήθεια του Φίλιππου για ένα σοβαρό θέμα κι εκείνος αμέσως δέχεται να την υποστηρίξει. Στο μεταξύ η Αντωνία σκοπεύει να κάνει το επόμενο βήμα με την Αλκμήνη και ζητά συμβουλές από τη Δήμητρα, ενώ ο Πότης με την Αννα κάνουν τις τελευταίες πρόβες πριν τη μουσική βραδιά που ετοιμάζουν στο καφενείο.

Παράλληλα, ο Ισίδωρος τηλεφωνεί στην Αμαλία, την παλιά του γραμματέα: «Αμαλία, Ισίδωρος Βρεττάκος εδώ. Κοίταξε, θέλω να σου κάνω μια πρόταση να επιστρέψεις στη δουλειά σου και στα καθήκοντά σου δίπλα μου», της προτείνει, ενώ ο Ορέστης συναντά τον Δημοσθένη και του κάνει μια άκρως ελκυστική επαγγελματική πρόταση, να ανοίξουν μαζί επιχείρηση με γυμναστήρια. Λίγο αργότερα η Αντιγόνη υποδέχεται την καινούρια αγροτική γιατρό, μια όμορφη και καλοσυνάτη κοπέλα, την Αφροδίτη, για να την κατατοπίσει σχετικά με το ιατρείο και τα καθήκοντά της. Την ίδια ώρα ο Αλέξης παρακολουθεί τη Θεοδώρα και ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Σε κάποιο ερημικό στενό της Αρεόπολης τη στριμώχνει με το αμάξι του, την απάγει και τη μεταφέρει σε ένα απομονωμένο μέρος με σκοπό να τη βγάλει από τη μέση. Η κοπέλα αντιστέκεται αλλά εκείνος γίνεται όλο και πιο βίαιος: «Σκάσε, βούλωσέ το, θα σε σκοτώσω», την απειλεί.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στα γυρίσματα της Γης της Ελιάς με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Οι εβδομαδιαίες 7-12/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της ελιάς

ΤΡΙΤΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 168

Στο καφενείο του Πότη πραγματοποιείται η μουσική βραδιά με τον ίδιο και την Αννα να τραγουδούν και η εκδήλωση σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον Πότη να κάνει μεγάλα σχέδια: «Καλά, είδες τι έγινε ψες; Χαμός. Λοιπόν, εμείς θα κάνουμε μεγάλη καριέρα, να μου το θυμάσαι. Θα γράψουμε ιστορία ως το νέο τραγουδιστικό δίδυμο Πότης Γερακάρης και Αννα Καλογεράκου», της λέει και ονειρεύεται! Στο μεταξύ η καινούρια αγροτική γιατρός σε κάποιους κάνει πολύ καλή εντύπωση και σε κάποιους όχι. Παράλληλα ο Λυκούργος αναρρώνει και η Χάιδω τού επιτρέπει να κάνει μόνο μικρές βόλτες: «Μην ξανοίγεσαι, χριστιανέ μου, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Θα κάνεις αυτά που επιτρέπει ο γιατρός. Εχεις βγει από ένα μεγάλο χειρουργείο, δεν μπορείς να παίρνεις τους δρόμους», του επισημαίνει, γεγονός που προκαλεί και πάλι καβγάδες.

Ο Κουράκος και η Ευτυχία για μια ακόμα φορά μαλώνουν άσχημα αλλά για πρώτη φορά ακούγονται πολύ σκληρά λόγια, καθώς η Ευτυχία έχει τους δικούς της κανόνες ηθικής και συμπεριφοράς, ενώ ο Κουράκος αντιδρά στη μεγάλη καλοσύνη και ταπεινότητά της. Στο μεταξύ η Αρετή, η οποία έχει κρυφούς πόθους να ξανακερδίσει τον Στάθη, αφού έχει χωρίσει με την Ιουλία, μπαίνει κρυφά στο σπίτι του, αλλά για κακή της τύχη εκείνος θα επιστρέψει αιφνίδια: «Τι κάνεις μέσα στο σπίτι μου; Πώς μπήκες; Αρετή, λέγε τι σκαρώνεις γιατί θα σε πνίξω με τα ίδια μου τα χέρια», της φωνάζει, αλλά εκείνη προσπαθεί να τα μπαλώσει όπως-όπως.

ΠΕΜΠΤΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 169

Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης, με τον γνωστό του απόλυτο τρόπο, ξεκαθαρίζει στην Ασπασία: «Ασπασία, μάζεψε τα μυαλά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσω να πας να δουλέψεις. Η γυναίκα του Δημοσθένη Καπερνάρου να πάει για δουλειά; Δεν είμαστε καλά. Θα σου κόψω τα πόδια», ισχυρίζεται και η Ασπασία ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη επανάστασή της.

Λίγο αργότερα η Αντιγόνη συστήνει την Αφροδίτη, τη νέα αγροτική γιατρό, στον Ισίδωρο κι εκείνος δείχνει αμέσως τη συμπάθειά του: «Καλώς ήρθες Αφροδίτη, χαίρομαι πολύ, αν και κανονικά θα πρέπει να στενοχωριέμαι που παίρνεις τη θέση της κόρης μου», την καλωσορίζει. Η Αντωνία αποφασίζει να κάνει το βήμα που ήθελε και που συζήτησε και με τη Δήμητρα και κάνει πρόταση γάμου στην Αλκμήνη: «Είναι απλό, μπορούμε να το κανονίσουμε άμεσα να γίνει εδώ το καλοκαίρι ίσως», της προτείνει. Η Μυρτάλη καταλαβαίνει ότι ο Αλέξης είναι πια ανεξέλεγκτος και νιώθει τον κλοιό να στενεύει γύρω της νιώθοντας ότι κινδυνεύει άμεσα. Είναι φοβισμένη και σχεδόν παθαίνει πανικό. Την ίδια στιγμή η Ευτυχία μετά τον καβγά προσπαθεί να προσεγγίσει τον Κουράκο για να μιλήσουν, αλλά αυτός είναι ακόμα πολύ θυμωμένος μαζί της: «Ευτυχία, σε παρακαλώ. Δεν θέλω καμία κουβέντα προς το παρόν», της το ξεκόβει.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο φινάλε - Αυτοκτονία σοκ στο τελευταίο επεισόδιο (6/7)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 170

Η Μυρτάλη και η Ιουλία κάνουν μια ειλικρινή συζήτηση, αλλά πια το χάσμα μεταξύ τους φαίνεται αγεφύρωτο, ενώ η Αντιγόνη ετοιμάζει τα πράγματά της για το Λονδίνο, αφήνοντας στη θέση της την Αφροδίτη. Το χωριό σπεύδει να την αποχαιρετίσει, με την Εύα να στενοχωριέται περισσότερο απ’ όλους: «Λυπάμαι που φεύγεις. Είσαι μια αληθινή φίλη, δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έχεις κάνει για μένα», της λέει. Αλλά και η Εύα θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα, καθώς της παρουσιάζεται μια σπουδαία επαγγελματική ευκαιρία εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, όπου μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία τη θέλει να αναλάβει κάποια μεγάλα έργα.

Η Μυρτάλη για άλλη μια φορά θέλει να αποφύγει τις εξάρσεις του Αλέξη και του ρίχνει ηρεμιστικά στο τσάι του, αλλά εκείνος το αντιλαμβάνεται και αντιδρά βίαια: «Τι κάνεις εκεί, ρε; Θες να με σκοτώσεις; Τι έριξες στο φλιτζάνι μου, λέγε», της ουρλιάζει και αρχίζει να τη χτυπά με μανία. Στο μεταξύ ο Πότης, παρά τις προειδοποιήσεις του Στάθη, βάζει μπροστά το σχέδιό του, ελπίζοντας πως η Αννα θα ζηλέψει, ενώ η Ισμήνη ετοιμάζεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας καλλυντικών από τη Μυρτάλη. Ο Ορέστης διαμορφώνει τον χώρο που θα στεγάσει το νέο γυμναστήριό του. Εν τω μεταξύ η Αρετή παρατηρεί ότι οπλοφορεί, γεγονός που τη βάζει σε υποψίες.