Άγριο φονικό στην Γη της ελιάς - Ουρλιάζει, την κακοποιεί και την σκοτώνει βάναυσα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Άγριο φονικό στην Γη της ελιάς - Ουρλιάζει, την κακοποιεί και την σκοτώνει βάναυσα

Στα επεισόδια της νέας εβδομάδας, στην σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς, η Μυρτάλη είναι έτοιμη να φύγει, αλλά η μοίρα έχει σχεδιάσει άλλα για την άτυχη κοπέλα, όπως και για τη Μαργαρίτα, που δεν προλαβαίνει να πάρει εισαγγελική παραγγελία και να κλείσει τον Αλέξη στο ψυχιατρείο. Την ίδια στιγμή η Αρετή βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της να διαλύσει την οικογένεια της Βασιλικής.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Κυριακή 14/5 - Επεισόδιο 172

Η αναχώρηση της Αντιγόνης για το Λονδίνο έχει στοιχίσει πολύ στον Ισίδωρο και ο Μάνος με τη Μαρίνα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να του φτιάξουν τη διάθεση. Την ίδια στιγμή η Ισμήνη εξομολογείται στον Λυκούργο: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω το 80% της εταιρείας της Μυρτάλης. Φυσικά δεν έχω τα λεφτά αλλά θα πάρω ένα δάνειο, σε ορκίζω να μην πεις τίποτα παραέξω. Θέλω να μείνει μεταξύ μας, μέχρι η Μυρτάλη να μου δώσει το πράσινο φως για την αγορά», του λέει.

Δείτε επίσης: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας και βαρύς θρήνος στην Γη της Ελιάς: «Γέννησα ένα τέρας» - Η επόμενη μέρα μετά τη δολοφονία της Μυρτάλης

Ο Λυκούργος το ακούει, αλλά της εφιστά την προσοχή: «Εννοείται δεν θα πω τίποτα, όμως πιστεύω ότι πρέπει να το πεις στον Κωνσταντίνο, διότι αν το μάθει μετά και ειδικά ότι πήρες δάνειο και δεν του ζήτησες να σε ενισχύσει οικονομικά, θα εκνευριστεί και θα έχει δίκιο», της τονίζει. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης πιέζει τη Μυρτάλη να επενδύσουν στο εστιατόριο που σκοπεύουν να ανοίξουν, αλλά εκείνη τον παραμυθιάζει πως ακόμα δεν έχει ρευστό, προκαλώντας την οργή του: «Με κοροϊδεύεις; Εσύ δεν ήσουν αυτή που επέμενες; Πες μου την αλήθεια, τι συμβαίνει;», της φωνάζει. Στο μεταξύ η Αρετή βάζει μπροστά το σχέδιό της με σκοπό να διαβάλλει τη Χάιδω και να ταράξει την ησυχία των Στεφανέων, και η Βασιλική πέφτει στην παγίδα της. Ωστόσο, πλεκτάνη στήνει και ο Πότης στην Αννα με την υποτιθέμενη κοπέλα που του προξενεύουν από τη Σπάρτη, για να την κάνει να ζηλέψει. Η Αννα όμως δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Δευτέρα 15/5 - Επεισόδιο 173

Η Εύα νιώθει αφόρητη πίεση από τα χρέη που συσσωρεύονται και είναι έτοιμη να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Ολη αυτή η πίεση την φτάνει στο όριο του νευρικού κλονισμού και ο Χρήστος, για πρώτη φορά, δείχνει να κουράζεται με αυτή την κατάσταση: «Συγγνώμη Εύα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω», της λέει απογοητευμένος.

Τελικά η Ισμήνη ακούει τον πατέρα της και μιλάει στον Κωνσταντίνο για την επένδυση που έκανε και η αντίδρασή του δεν είναι τόσο θετική, ενώ η Αντωνία και η Αλκμήνη για μια ακόμα φορά καβγαδίζουν. Την ίδια στιγμή η Βασιλική εκνευρίζεται με τη στάση της μητέρα της: «Μπορείς σε παρακαλώ να μην κάνεις υποδείξεις σχετικά με την ανατροφή του μωρού;», της ζητάει πολύ απότομα.

Στο μεταξύ ο Πότης γνωρίζει την κοπέλα που θα υποδυθεί τη σύντροφό του και λίγο αργότερα τη συστήνει στην Αννα. Παράλληλα ο Αποστόλης έχει τάση λιποθυμίας και η Αφροδίτη, η νέα αγροτική γιατρός, σπεύδει στο ελαιοτριβείο για να τον βοηθήσει, προκαλώντας του παράλληλα το ενδιαφέρον. Από την άλλη η Εύα παίρνει τελικά την απόφαση να δεχτεί την πρόταση για δουλειά στο Ντουμπάι και να φύγει, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία κουβέντα πριν στον Χρήστο.

Δείτε επίσης: Χαμός στα γυρίσματα της Γης της Ελιάς με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Τρίτη 16/5 - Επεισόδιο 174

Η Μυρτάλη, τρομοκρατημένη, πηγαίνει στο σπίτι της Μαργαρίτας και της αποκαλύπτει: «Θέλω να ξέρετε ότι ο Αλέξης ζηλεύει πολύ που έχετε κοντά σας τη Θεοδώρα και θέλει να της κάνει κακό. Πρέπει να την προστατέψετε, δεν αστειεύεται», της τονίζει και η Μαργαρίτα τρελαίνεται. Στο μεταξύ όμως, ο Αλέξης βλέπει το αυτοκίνητο της Μυρτάλης παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της μάνας του και εξαγριώνεται γιατί ξέρει ότι η Μυρτάλη είναι εκεί για να τον... δώσει.

Την ίδια ώρα η Αννα, θέλοντας να γνωρίσει καλύτερα τη «Δανάη», τη «σύντροφο του Πότη», της κάνει μερικές ερωτήσεις. Ομως στην προσπάθειά της να απαντήσει, η κοπέλα κάνει απανωτές γκάφες, οδηγώντας την Αννα στο συμπέρασμα πως είναι χαζή: «Να σου πω. Δεν φαίνεται να της κόβει και πολύ, ε;», αναφέρει αργότερα στον Πότη. Η Εύα κανονίζει να φύγει από τη Μάνη και μάλιστα ετοιμάζει τις λεπτομέρειες της μετακόμισής της, αλλά αποφεύγει να το πει ακόμα στον Χρήστο. Λίγο αργότερα η Αρετή πηγαίνει στο καφενείο, πέφτει πάνω στον Στάθη και την Εύα οι οποίοι συναντήθηκαν εκεί τυχαία, και φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να τους βρίσει. Στο μεταξύ ο Μάνος κάνει μια τελευταία συζήτηση με τη Μυρτάλη και προσπαθεί να την πείσει να μη φύγει, αλλά εκείνη δεν ακούει τίποτα.

Ο Κωνσταντίνος, απαγορεύει στην Ισμήνη να καλέσει για φαγητό τον Δημοσθένη και την Ασπασία: «Σε παρακαλώ, αγάπη μου, δεν τους θέλω αυτούς εδώ μέσα», της λέει, γεννώντας της απορία: «Δεν σε καταλαβαίνω. Εχει γίνει κάτι; Σε έχουν πειράξει οι άνθρωποι;», αναρωτιέται. Την ίδια στιγμή η Μαργαρίτα εξομολογείται στην Αθηνά: «Δεν πάει άλλο Αθηνά, φοβάμαι. Πήρα απόφαση να κάνω κάτι άμεσα. Θα ζητήσω εισαγγελική εντολή για τον εγκλεισμό του Αλέξη σε ψυχιατρικό ίδρυμα», της λέει καταρρακωμένη.

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς: Το τραγικό τέλος της σειράς!

Γη της ελιάς εβδομαδιαίες εξελίξεις

Πέμπτη 18/5 - Επεισόδιο 175

Ο Δημοσθένης και η Ασπασία αποδέχονται την πρόσκληση της Ισμήνης και πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι της. Ωστόσο ο Κωνσταντίνος είναι έτοιμος να εκραγεί, καθώς αυτή η συνάντηση είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε, καθώς έχει αποφασίσει να μείνει μακριά από το παρελθόν του για πάντα. Παρόντες στο γεύμα αυτό είναι και ο Λυκούργος με τη Χάιδω και η βραδιά κυλά μέσα σε μια αφόρητα τεταμένη ατμόσφαιρα. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη αποχαιρετά σε έντονο φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα τον Ισίδωρο, τη Μαρίνα, τον Μάνο και την Ιουλία και είναι έτοιμη να φύγει για την Ελβετία. Ολοι στενοχωριούνται, ενώ η ίδια είναι τρομοκρατημένη από τη βίαιη συμπεριφορά του Αλέξη.

Παράλληλα η Αρετή συναντά στον δρόμο την Αλκμήνη με την Αντωνία, τους επιτίθεται πάλι, αλλά αυτή τη φορά η Αντωνία τής απαντά και τη βρίζει. Στο μεταξύ, ο Αλέξης παγιδεύει τη Θεοδώρα, τη βάζει στο αμάξι του και την απάγει, ενώ η Μαργαρίτα πηγαίνει στον Λυκούργο και του ζητά τη βοήθεια: «Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά με τον Αλέξη. Εχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, θέλω να με κατευθύνεις ώστε να πάρω εντολή εισαγγελέα για να τον βάλω σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα, πριν είναι αργά», είναι τα λόγια της.

Παρασκευή 19/5 - Επεισόδιο 176

Λίγο αργότερα η Μαργαρίτα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη Θεοδώρα και φοβάται ότι η Μυρτάλη είχε δίκιο. Ετσι μιλάει στην Αθηνά και οι δυο τους συνειδητοποιούν πως η Θεοδώρα βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο του Αλέξη. Ο τρόμος τους για τα χειρότερα είναι μεγάλος κι έτσι αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι της Αθηνάς μέχρι να προχωρήσει η εντολή εγκλεισμού του στο ψυχιατρείο. Στο μεταξύ ο Πότης και η Αννα οργανώνουν άλλη μια μουσική βραδιά, όμως αυτή τη φορά το «παρών» δίνει και ο Λυκούργος, ως τιμώμενο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης ανακαλύπτει πως η Μυρτάλη φεύγει για την Ελβετία και χάνει εντελώς τα λογικά του. Παράλληλα ο Μάνος με τη Μαρίνα ετοιμάζονται να πάνε την κοπέλα στο αεροδρόμιο, ενώ ο Αλέξης καραδοκεί με σκοπό να τη σταματήσει. Στο μεταξύ και ο Χρήστος βλέπει το ενοικιαστήριο έξω από το σπίτι της Εύας κι έτσι εκείνη αναγκάζεται να του ομολογήσει: «Δεν γίνεται διαφορετικά, αποφάσισα να μετακομίσω στο Ντουμπάι. Μου προσφέρουν μια καλή δουλειά με πολλά λεφτά και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να ορθοποδήσω», υποστηρίζει, ενώ ο Χρήστος απογοητεύεται εντελώς: «Και πότε περίμενες να μου το πεις; Αφού θα είχες φύγει;», τη ρωτάει και δίνει το οριστικό τέλος. Τέλος και μάλιστα τραγικό

βάζει και ο Αλέξης, ο οποίος εισβάλλει στο σπίτι αιφνιδιάζοντας τη Μυρτάλη. Η κοπέλα κρατάει τη βαλίτσα και είναι έτοιμη να φύγει, όταν την πιάνει στα πράσα. «Τι κάνεις; Φεύγεις κρυφά;», της φωνάζει και αρχίζει να την παρακαλεί: «Μη μου το κάνεις αυτό; Σε παρακαλώ μείνε. Θα αλλάξουν όλα, σ’ αγαπάω», την εκλιπαρεί, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη: «Κάνε στην άκρη, με περιμένουν», του λέει. Το μυαλό του Αλέξη θολώνει και αρχίζει να της φέρεται βίαια, να την τραβάει, να τη χτυπάει και να ουρλιάζει: «Δεν θα πας πουθενά». Η Μυρτάλη προσπαθεί να αντιδράσει και να ξεφύγει από τα χέρια του. Ο Αλέξης όμως δεν είναι διατεθειμένος να τη χάσει και μέσα σε απόλυτο παραλογισμό τη σκοτώνει (δείτε φωτογραφίες πρώτοι από όλους, από την κηδεία της).