Η Γη της Ελιάς: Του ρίχνει υπνωτικό και τον ρίχνει στο κρεβάτι - Το πρωί την βλέπει γυμνή δίπλα του

Οι εβδομαδιαίες 5/6 με 9/6 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Του ρίχνει υπνωτικό και τον ρίχνει στο κρεβάτι - Το πρωί την βλέπει γυμνή δίπλα του

Στην σειρά Γη της Ελιάς, η Ιουλία δεν μπορεί να πολεμήσει τη ζήλια που αισθάνεται για τον Στάθη, ο οποίος πέφτει θύμα των σατανικών σχεδίων της Αρετής και βρίσκεται μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβει. Από την άλλη, ο Κουράκος δέχεται σκληρή κριτική από κάποιους για την ανεπάρκειά του να βρει τον δολοφόνο τόσων ανθρώπων κι εκείνος με πληγωμένο εγωισμό δίνει εντολή ν’ ανοίξουν τον φάκελο του Ανέστη, προκαλώντας πανικό στην Ευτυχία αλλά και την Αννα.

Οι εβδομαδιαίες 5/6 με 9/6 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Δευτέρα 5/6 - Επεισόδιο 187

Η Ιουλία είναι έξαλλη από το τετ-α-τετ του Στάθη με τη Δήμητρα και ξεσπά στον Μάνο: «Αυτός είναι ο Στάθης. Δεν πρόλαβε να φύγει από τη σχέση μας και πήγε αμέσως αλλού. Αυτή ήταν η αγάπη του, ντρέπομαι για ό,τι έχω κάνει γι’ αυτόν. Τον μισώ, Μάνο, δεν θέλω να τον βλέπω μπροστά μου, μου προκαλεί αηδία», ισχυρίζεται, εκφράζοντας το μίσος της για τον πρώην σύντροφό της. Βέβαια ο Μάνος καταλαβαίνει ότι η θεία του τρέφει ακόμα συναισθήματα για τον Στάθη.

Ο Λυκούργος δεν αποτρέπει την Αθηνά από την υιοθεσία της μικρής Φιλιώς, αλλά της συστήνει: «Κοίτα, Αθηνά, αυτό είναι ένα λεπτό θέμα και δεν θα πρέπει να βιάζεσαι. Πρέπει να προχωρήσεις βήμα-βήμα, καθώς υπάρχουν δυσκολίες», της τονίζει. Την ίδια ώρα η Ασπασία επηρεασμένη από τα λόγια της Αρετής, ρωτάει τον Στάθη: «Ξάδελφε, πες μου την αλήθεια, σκέφτεσαι την επανασύνδεση με την Αρετή;» κι εκείνος πέφτει από τα σύννεφα: «Τι είναι αυτά που λες; Ούτε στην άλλη ζωή. Πώς σου ήρθε τώρα αυτό; Δεν είμαστε καλά», απορεί.

Στο μεταξύ, η Αρετή αμετανόητη, βάζει μπροστά το σχέδιό της με σκοπό να χωρίσει τον Φίλιππο και τη Βασιλική. Την ίδια ώρα μια ανάμνηση με τον Ανέστη προκαλεί στην Ευτυχία απρόσμενη αντίδραση, η οποία παρεξηγείται από τον Κουράκο και φέρνει μεγάλη ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Στο μεταξύ η Αννα πλησιάζει όλο και πιο πολύ τον Βαγιάκο και ο Πότης ζηλεύει. Παράλληλα, η Αρετή έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Λυκούργο και, πάνω στο μένος της, του λέει μια κουβέντα: «Καλά, μη μιλάς κι εσύ που είσαι σώγαμπρος εδώ μέσα» και αυτό είναι κάτι που τον σημαδεύει και τον βάζει ξανά σε σκέψεις για να επισημοποιήσει τη σχέση του με τη Χάιδω.

Δείτε επίσης: Την πατάει με το αυτοκίνητο και την σκοτώνει - Ο Στάθης δολοφόνος!

Τρίτη 6/6 - Επεισόδιο 188

Η Ειρήνη συλλαμβάνεται πάλι να κλέβει, ενώ η Βασιλική βρίσκει ένα κραγιόν και εξοργίζεται: «Αν είναι δυνατόν, μήπως πρέπει να της μιλήσεις;», λέει στον Φίλιππο, ο οποίος προσπαθεί να την καθησυχάσει. Στο μεταξύ η Ιουλία δεν μπορεί να διαχειριστεί τη ζήλια της, πίνει ασύστολα, μεθάει και μιλάει στον Ισίδωρο με τα χειρότερα λόγια για τον Στάθη. Λίγο αργότερα η Ειρήνη γλιτώνει το αυτόφωρο μετά τη μεσολάβηση του Δημοσθένη, ενώ η Ασπασία τού ρίχνει όλο το φταίξιμο για την παραβατική συμπεριφορά τής κόρης τους: «Εσύ φταις, με τις φωνές σου, την πίεση που της ασκείς κάθε μέρα. Από αντίδραση το κάνει για να τσιτώσει εσένα», τη δικαιολογεί.

Στο μεταξύ η Μαρίνα πιστεύει πως ο Χάρης απατά τη Ρένα και μοιράζεται τις υποψίες της με τον Μάνο, ενώ η υποτροφία της Θεοδώρας εγκρίνεται και ετοιμάζεται να φύγει από τη Μάνη για τις σπουδές της. Η Αθηνά γνωρίζει τη Φιλιώ στο Ιδρυμα κι αμέσως αισθάνεται δέσιμο μαζί της, η μικρή όμως είναι διστακτική, καθώς είναι σε σοκ από όλα όσα έχει ζήσει. Την ίδια στιγμή, δύο θαμώνες στο καφενείο σχολιάζουν τις δολοφονίες και καταλήγουν στη δολοφονία του Ανέστη και την ανικανότητα του αστυνόμου να βρει τον δολοφόνο: «Ούτε πρόκειται να βρει τον δολοφόνο του Ανέστη ο Κουράκος. Τίποτα δεν κάνει, όπως δεν βρήκε και τον ένοχο για τους άλλους φόνους. Αν δεν ομολογούσε ο δράστης…», συζητούν. Τα νέα για την αρνητική κριτική που δέχεται ο αστυνόμος ταξιδεύουν γρήγορα και ο Γιώργης νιώθει να θίγεται η επαγγελματική επάρκεια. Ετσι παίρνει την υπόθεση πολύ προσωπικά και αποφασίζει να κλείσει τα στόματα που τον κουτσομπολεύουν και τον κρίνουν αρνητικά.

Οπως είναι επόμενο, η Αννα και ειδικά η Ευτυχία θορυβούνται: «Τι του ήρθε τώρα; Καλά δεν είχε τελειώσει αυτή η υπόθεση;», λέει η Αννα. «Να δεις ότι δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι. Ο Γιώργης θα το ψάξει μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Γι’ αυτόν πλέον είναι υπόθεση τιμής», συνεχίζει η Ευτυχία, ενώ και οι δύο φοβούνται ότι θα τις ανακαλύψει.

Δείτε επίσης: Καίγονται ζωντανές η Χάϊδω, η Βασιλική και το μωρό - Σούπερ αποκλειστικό!

Τετάρτη 7/6 - Επεισόδιο 189

Η Βασιλική κανονίζει συνάντηση με τους γονείς της με πρόθεση να τους βοηθήσει να φτιάξουν τη σχέση τους, αλλά η κατάληξη είναι δυσμενής, καθώς η Αρετή επιτίθεται λεκτικά στον Στάθη. Αφού λέει όσα λέει στον Στάθη, η Βασιλική τη «βάζει μπροστά»: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Δεν μπορείς μια φορά να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό; Αντί να δεις πώς θα συμφιλιωθείς μαζί του, κάνεις ό,τι μπορείς για να τον διώξεις από κοντά σου», της λέει. Ετσι, μετά από αυτή την παρέμβαση της Βασιλικής, η Αρετή δέχεται να συμφιλιωθεί μαζί του, ενώ έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της.

Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος προσπαθεί να συνετίσει την Ιουλία: «Ιουλία, για το καλό σου. Ασε τους εγωισμούς στην άκρη και προσπάθησε να μιλήσεις με τον Στάθη», της προτείνει, αλλά εκείνη δεν δέχεται κουβέντα. Ο Κουράκος, εμφανώς εκνευρισμένος από τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν εις βάρος του για την υπόθεση του Ανέστη, αποφασίζει να βγάλει τον φάκελο από το αρχείο και να αρχίσει εκ νέου τις έρευνες για τον φόνο. Η Μαργαρίτα αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τον κόσμο του μεταφυσικού, διαβάζει σχετικά θέματα και συζητά γι’ αυτό με τη Μαρίνα.

Δείτε επίσης: Δεν κέρδισε στο X-Factor αλλά μπαίνει στην σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς

Γη της Ελιάς εβδομαδιαίες εξελίξεις

Πέμπτη 8/6 - Επεισόδιο 190

Ο Στράτος κάνει μια φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται. Λίγο αργότερα η Αρετή δεν χάνει καθόλου καιρό και βάζει το διαβολικό της σχέδιο σε δράση. Επισκέπτεται μέσα στη νύχτα τον Στάθη δείχνοντας τη μεταμέλειά της και κάθεται μαζί του για να μιλήσουν σαν άνθρωποι που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Η Αρετή όμως, του ρίχνει υπνωτικό χάπι στο ποτό και μόλις ο Στάθης κοιμάται, αυτή πάει και ξαπλώνει δίπλα του. Το επόμενο πρωί που ξυπνάει ο Στάθης και τη βλέπει παθαίνει πανικό: «Τι θέλεις εσύ εδώ; Πώς βρέθηκες δίπλα μου;», τη ρωτάει ανήσυχός και η Αρετή με νάζι και καμάρι του απαντάει: «Ξέχασες τι έγινε χθες το βράδυ; Κοιμηθήκαμε μαζί. Κάναμε έρωτα. Αχ, ωραία ήταν, ε;», της λέει και ο Στάθης δεν μπορεί να πιστέψει τίποτα, δεν θυμάται τίποτα.

Στο μεταξύ η Αρετή έχει βγάλει κάποιες επίμαχες φωτογραφίες από το κρεβάτι με τον Στάθη και τις δείχνει σαν τα «πειστήρια» στην Ασπασία: «Βλέπεις; Για να μη λες ότι λέω ψέματα και ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου», ισχυρίζεται. Στη συνέχεια η Αρετή πηγαίνει όλο χαρά στη Βασιλική και της ανακοινώνει τα ευχάριστα: «Βασιλικό μου, κορώνι μου, σου έχω νέα. Τα ξαναβρήκαμε με τον πατέρα σου. Χθες το βράδυ μάλιστα κοιμηθήκαμε και μαζί», υποστηρίζει και η Βασιλική την κοιτάζει κάπως διστακτικά.

Στο μεταξύ, η Αντωνία πηγαίνει στην Αθήνα για να πουλήσει το οικόπεδό της, ενώ Φίλιππος πηγαίνει στον στρατό και η Βασιλική τον αποχαιρετά με δάκρυα στα μάτια. Ο Ισίδωρος συναντά την Αμαλία, την παλιά του γραμματέα και της ζητά να εργαστεί πάλι για εκείνον. Ο Μιλτιάδης (Νίκος Κοσώνας) κάνει ραντεβού με τον Μάνο και πιάνει δουλειά ως επιστάτης.

Παρασκευή 9/6 - Επεισόδιο 191

Η Αρετή διατυμπανίζει την επανασύνδεσή της με τον Στάθη, όμως εκείνος αρνείται πεισματικά να πιστέψει πως συνέβη κάτι μεταξύ τους: «Αποκλείεται να έχει συμβεί το παραμικρό. Κάτι άλλο συμβαίνει και θα το ανακαλύψω», μονολογεί. Στο μεταξύ ο Φίλιππος προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να μπει στους ρυθμούς τού στρατοπέδου, ενώ κάνει κι έναν καινούριο φίλο, τον Παρασκευά.

Η επιστροφή της Αμαλίας στο πόστο της σχολιάζεται έντονα από την Ιουλία: «Τώρα για να βοηθήσει στο γραφείο ήρθε ή έχεις άλλους σκοπούς, Ισίδωρε;», τον ρωτάει, καθώς θεωρεί ότι ο Ισίδωρος έχει προσωπικές βλέψεις. Την ίδια ώρα ο Μιλτιάδης πιάνει δουλειά στους ελαιώνες και επιδεικνύει από την αρχή σοβαρότητα. Τόσο η Αννα όμως, όσο και η Ειρήνη εντυπωσιάζονται από το παρουσιαστικό του και όλα δείχνουν πως θα κονταροχτυπηθούν για χάρη του. Τέλος, ο Κουράκος αποφασίζει να ασχοληθεί ζεστά με την υπόθεση δολοφονίας του Ανέστη και αρχίζει να βλέπει τα παλιά βίντεο από την αρχή μήπως κα βρει κάποιο στοιχείο το οποίο του είχε ξεφύγει.