Ανατροπή στο Ναυάγιο πριν το φινάλε: «Τι λες; Θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;» - «Θα το σκεφτώ»

Οι εβδομαδιαίες (17-20/12) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ανατροπή στο Ναυάγιο πριν το φινάλε: «Τι λες; Θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;» - «Θα το σκεφτώ»

Λίνα και Ειρήνη ετοιμάζονται να δώσουν συνέντευξη στον Γιώργη για όλα όσα έζησαν το βράδυ του ναυαγίου και ο Ιπποκράτης αντιδρά. Την αντίδρασή του όμως θα εκφράσει και ο Μιλτιάδης όταν η Αλίκη του πει ότι θέλει να σταματήσουν τη συνεργασία τους. Καταιγιστικές οι εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο, στο φινάλε της σεζόν!

Οι εβδομαδιαίες (17-20/12) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 17/12 Επεισόδιο 39

Η Λαμπρινή βρίσκει τη διεύθυνση του Πέτρου και παίρνει μια απόφαση που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Πιο συγκεκριμένα, χωρίς να πει το παραμικρό στον άντρα της ή στους συγχωριανούς της που τη βλέπουν να μαραζώνει κάθε μέρα και πιο πολύ λόγω της απουσίας του Πέτρου, αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για να τον βρει. Το ένστικτό της, που της λέει πως εκείνος είναι ζωντανός και απλά κρύβεται, της υπαγορεύει πως κάνει το σωστό.

Την ίδια στιγμή, ο Πέτρος και ο Μάκης προσπαθούν να πείσουν τη Λίνα να μιλήσει στον Γιώργη για το ναυάγιο. «Θα είναι σαν να ζω ξανά εκείνες τις στιγμές και αυτό με τρομάζει. Δεν είναι κάτι που έτσι απλά έχω αφήσει πίσω μου. Και η ιδέα να το ξαναζήσω, δεν μου αρέσει καθόλου», τους επισημαίνει. Ετσι τα δύο αγόρια της λένε πως μόνο αν πάρει την απόφαση να μιλήσει στον δημοσιογράφο, όπως έκαναν και εκείνοι, θα μπορέσει να βγάλει προς τα έξω εκείνα που πραγματικά τη στοιχειώνουν, ενώ θα είναι και ένα επιπλέον βήμα για να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που φταίνε για το πολύνεκρο ναυάγιο. Εκείνη το σκέφτεται σοβαρά και τους ανακοινώνει με χαρά πως μάλλον θα το κάνει. Μάκης και Πέτρος χαίρονται με την απόφασή της και σπεύδουν να το πουν στον Γιώργη Κανελλάκη.

Η Στέλλα ζητά βοήθεια από τον Βασίλη για να εντοπίσει τον Μάριο, αλλά εκείνος δεν έχει τα μέσα για να το κάνει. Το μυαλό του όμως πηγαίνει στον Γιώργη που ίσως να είναι σε θέση να βρει τους ανθρώπους που επέζησαν από το «Φοίνιξ». Παράλληλα, ο καπετάν Αντρέας επισκέπτεται τον Μιχάλη στο σπίτι του και του ανακοινώνει ότι θα πάει στην Αμερική για την εγχείρηση της κόρης του και θα μείνει μόνιμα εκεί. «Ισως είναι και αυτό μια λύση για να είμαστε σίγουροι πως οτιδήποτε προκύψει με το παιδί, θα έχει τη φροντίδα που του αξίζει», τονίζει αλλά τόσο ο Μιχάλης όσο και η Ελένη είναι δύσπιστοι απέναντί του. Καταλαβαίνουν ότι ο πρώην καπετάνιος του «Φοίνιξ» κρύβει κάτι σημαντικό και του το λένε. «Είμαι σίγουρος, καπετάνιε, πως υπάρχει κάτι που σε δυσκολεύει. Κάτι που δεν θέλεις να αποκαλύψεις ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό», θα πει ο Μιχάλης που ξέρει τον άντρα καλύτερα και δεν θα αργήσει να ξεσπάσει μεταξύ τους ένας μεγάλος τσακωμός.

Δευτέρα 18/12 Επεισόδιο 40

H Ειρήνη πηγαίνει στη συνάντηση με τον Γιώργη και τον Μιχάλη, χωρίς να το πει στον Ιπποκράτη. Εκείνος όμως την παρακολουθεί και τα καταλαβαίνει όλα. Οταν λοιπόν γυρίζει σπίτι, ξεκινάει την ανάκριση και εκείνη γίνεται έξαλλη μαζί του. «Δεν καταλαβαίνω τι μου λες. Δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω με τους ανθρώπους εκείνους; Ξεχνάς πως οι ζωές μας έχουν ενωθεί με τον πιο παράδοξο τρόπο; Μοιραστήκαμε κάτι τραγικό που θα έχουμε πάντα μέσα μας», του εξηγεί, ενώ η ένταση της φωνής της ολοένα και μεγαλώνει. «Δεν χρειάζεται να έχεις επαφή μαζί τους. Δεν σου κάνει καλό το να θυμάσαι συνέχεια τι συνέβη τότε», της επισημαίνει. «Αντίθετα από όσα πιστεύεις, μου κάνει καλό το να μιλάω μαζί τους. Ακόμα πιο καλό θα μου κάνει να βρεθούν οι ένοχοι και να πληρώσουν για τις ζωές που χάθηκαν. Πιστεύω με τη συνέντευξη που θα δώσω με τη Λίνα, το έργο του

Γιώργη να είναι πιο εύκολο», απαντάει η Ειρήνη και τότε ο αξιωματικός του Λιμενικού βγαίνει από τα ρούχα του. «Ποια συνέντευξη;», θα τη ρωτήσει εκείνος και θα συνεχίσει: «Δεν βλέπεις πως κάτι τέτοιο μόνο κακό θα κάνει σε όλους; Ο Βασιλείου προσπαθεί να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων. Αν δεν νοιαζόταν δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία. Απλά οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη γέφυρα εκείνη τη μέρα δεν ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ολα βασίστηκαν, δυστυχώς, στο ανθρώπινο λάθος», θα προσπαθήσει να της εξηγήσει, ενώ θα της απαγορεύσει να δώσει συνέντευξη. Η Ειρήνη όμως έχει πάρει τις αποφάσεις της για τα καλά. Και μάλιστα μια από αυτές είναι να βρει το συντομότερο μια δουλειά για να είναι ανεξάρτητη. Γι’ αυτό θα ζητήσει την πολύτιμη βοήθεια του Πέτρου.

Ο Ιπποκράτης πηγαίνει στο γραφείο του Γιώργη και μια βαθύτερη έχθρα γεννιέται, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητά να μην κάνει συνέντευξη με την Ειρήνη. Η Θοδώρα γνωρίζει στη νέα της δουλειά τον Στέφανο και ένα νέο φλερτ γεννιέται. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργης συμπαραστέκεται στην Αλίκη κι αυτή, πνιγμένη από τις τύψεις, ζητάει από τον Παντελίδη να σταματήσει το διπλό παιχνίδι εις βάρος του. «Είναι καλός άνθρωπος ο Γιώργης. Δεν θέλω να συνεχίσω να τον κοροϊδεύω γιατί έχω αρχίσει να έχω έντονα συναισθήματα για εκείνον. Σε παρακαλώ πολύ, άφησέ με να συνεχίσω τη ζωή μου στο πλάι του και δεν πρόκειται να πω κουβέντα σε κανέναν για τη συνεργασία μας», θα του πει, αλλά ο Παντελίδης δεν θα την αφήσει να του ξεφύγει έτσι απλά, από φόβο μην αποκαλύψει τη δράση του στον δημοσιογράφο. Ο Ιπποκράτης συνεχίζει να παρακολουθεί την Ειρήνη και ανακαλύπτει κάτι που δεν του αρέσει καθόλου. Το να βρει δουλειά η κοπέλα θα είναι σαν να ξεφεύγει από την επιρροή και βοήθειά του και αυτό δεν του αρέσει καθόλου.

Δείτε επίσης: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - H Ειρήνη κινδυνεύει στα χέρια του Ιπποκράτη

Τρίτη 19/12 Επεισόδιο 41

Αποφασισμένη να βρει τον γιο της, η Λαμπρινή ξεκινάει λοιπόν για το μεγάλο ταξίδι. Βρίσκεται στην Αθήνα και παρά τον φόβο της για όσα βλέπει γύρω της, δεν σταματά ούτε λεπτό μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. Η πρώτη σπίθα μεταξύ Θοδώρας και Στέφανου ανάβει, ενώ ο Μιχάλης συναντά τον καπετάν-Αντρέα για να λύσουν τη μεταξύ τους παρεξήγηση.

Η Αλίκη έρχεται πιο κοντά με τον Γιώργη, όμως δεν σταματά να έχει τύψεις για το διπλό παιχνίδι που παίζει εν αγνοία του. Ο Ιπποκράτης, βλέποντας την Ειρήνη να απομακρύνεται από εκείνον, αποφασίζει να κάνει κάτι παράτολμο αλλά ουσιαστικό προκειμένου να την ελέγχει. «Ξέρω πως μπορεί να σου φανεί βιαστική η πρότασή μου, όμως είναι καιρός που έχω συναισθήματα για εσένα. Εχεις κλέψει την καρδιά μου και θέλω να ξέρεις ότι νιώθω σαν οι ζωές μας να συναντήθηκαν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Θάρρος πήρα και από την αγάπη που βλέπω να σου έχει ο γιος μου. Τι λες; Θέλεις να γίνεις γυναίκα μου; Αν με αφήσεις, σου υπόσχομαι να είμαι πάντα στο πλευρό σου και να μη σου λείψει τίποτα», της λέει και εκείνη δεν πιστεύει στα αυτιά της. Το μόνο που του απαντά, έχοντας έρθει σε δύσκολη θέση, είναι πως θα το σκεφτεί.

Δείτε επίσης: «Νιώθω να ξαναζώ δίπλα σου» - Νύχτα πάθους για Αλίκη και Γιώργη

Τετάρτη 20/12 Επεισόδιο 42

Ο Αγγελος πιάνει δουλειά στο γραφείο του Ιπποκράτη κι έτσι ο νέος του προϊστάμενος μαθαίνει τη διεύθυνσή του, που είναι και η διεύθυνση του μυστηριώδους «Αντώνη». Ο νεαρός άνδρας πάντως θα φανεί ενθουσιασμένος με τα νέα του καθήκοντα και δεν θα αμελήσει να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τον Ιπποκράτη που πραγματοποίησε την μετάθεση.

Οι ένοικοι της αυλής δένονται μεταξύ τους και αρχίζουν να κάνουν κολλητή παρέα. Όταν κάποια στιγμή ο Μάκης, πει στην Λίνα να πάει στην αυλή, εκείνη θα τον ρωτήσει αν πειράζει να φέρει μαζί και την αδελφή της, Βάσω. Ο Μάκης, όχι απλά θα δεχτεί αλλά λίγο αργότερα θα πει και στον Αγγελο να μείνει επίσης στην παρέα τους για να γνωρίσει το νέο κορίτσι. Αγγελος και Βάσω, μέσα από τις πρώτες κουβέντες που θα ανταλλάξουν θα καταλάβουν πως έχουν πολλά κοινά και έτσι δεν θα αργήσει να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας. Ο Ζήσης όμως που θα μάθει αυτή την εξέλιξη στη ζωή της πρώην αγαπημένης του, θα αντιδράσει και σίγουρα θα πάει να την βρει για να της ζητήσει συγνώμη.