MasterChef 5 - highlights 13/5: Τα "καρφιά' της Μαρίνας, η συγκίνηση και η αποχώρηση του Σκορδάκη

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 13/5: Τα

Στο χθεσινό 13/5 επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε την αποχώρηση του Νίκου Σκορδάκη μετά την δοκιμασία, πολλά 'καρφιά", αλλά και συγκινήσεις.

Αναλυτικά τα 13/5 highlights του MasterChef 5

Συγκινήθηκε ο Νίκος Σκορδάκης με τα λόγια του Νίκου Θωμά

H Μαργαρίτα, ο Νίκος Σκορδάκης και ο Παύλος αναμετρούνται για να διεκδικήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό, σε ένα πιάτο που έφτιαξε ο Νίκος Θωμάς, ο οποίος συνεργάζεται με την εκπομπή.

Ο γνωστός σεφ, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησε τη νέα του εκπομπή Cook Beef στο Star, μίλησε για το μέλλον των παικτών στον διαγωνισμό και έδωσε κουράγιο σε όσους το χρειάζονταν.

Εξήγησε την ίδια στιγμή πως ακόμα και να μην φύγουν από το παιχνίδι με τη νίκη, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχουν λαμπρό μέλλον στη μαγειρική.

Ο Νίκος Σκορδάκης συγκινήθηκε με τα λόγια του σεφ και μιλώντας στην κάμερα στη συνέχεια εξήγησε πως αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται στο πλευρό τους από την αρχή του παιχνιδιού και τους στηρίζει.

Μαρίνα: «Ο Ιωάννης έχει απωθημένο μαζί μου»

Η Μαρίνα στις νέες δηλώσεις που έκανε «έκαψε» τον Ιωάννη, αποκαλύπτοντας το πρόβλημα που έχει εδώ και λίγες μέρες μαζί της, συγκεκριμένα, από την αποχώρηση της Λίας.

Τόσο η Μαρίνα όσο και ο Ιωάννης ήταν πάνω από τον Παύλο στη δοκιμασία αποχώρησης και διαφώνησαν σε πολλά σημεία της μαγειρικής.

Κάποια στιγμή, ο Ιωάννης έδωσε μία λάθος εντολή στον Παύλο και η Μαρίνα ξέσπασε στην κάμερα ενώ αποκάλυψε πως ο Ιωάννης έχει νεύρα μαζί της από την αποχώρηση της Λίας. Τότε η Μαρίνα ήταν και πάλι πάνω από τη Λία και ο Ιωάννης πίστεψε πως της έδινε επίτηδες λάθος εντολές για να μην προλάβει.

Παύλος: «Έχω κριθεί πολύ στη ζωή μου»

Ο Παύλος προχώρησε σε μία ακόμα συγκλονιστική εξομολόγηση σχετικά με τα όσα έχει περάσει στη ζωή του, ξεκαθαρίζοντας πως έχει αποφασίσει να μην κρίνει ποτέ έναν άνθρωπο αλλά αντίθετα να τον δικαιολογεί.

Ο Παύλος έκανε αυτή την εξομολόγηση με αφορμή τον Ιωάννη και τη Μαρίνα που ήταν από πάνω του καθ' όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας ενώ παράλληλα πέταγαν «μπηχτές» ο ένας στον άλλον.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να είναι από πάνω μου. Με έπιασε ο Ιωάννης και μετά η Μαρίνα και μου είπαν ότι θα είναι από πάνω μου. Είναι και οι δύο πολύ αμφιλεγόμενοι αλλά εγώ τους πάω πολύ. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει να κρίνω τους ανθρώπους, μου αρέσει να τους δικαιολογώ.

Όταν δικαιολογείς τους ανθρώπους έχεις έναν τρόπο να τους μάθεις εάν θέλεις να αλλάξουν. Έχω κριθεί πολύ στη ζωή μου και είναι πολύ άσχημο να σε κρίνουν χωρίς να σου δίνουν κανένα περιθώριο να εξηγήσεις, ή να καταλάβουν την οπτική σου και είναι κάτι που δε θέλω να κάνω εγώ στους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος εμφανώς συγκινημένος.

Ο Σκορδάκης «έκαψε» τον Διονύση για τη σχέση του με την Ανούς

Ο Σκορδάκης είχε ζητήσει από τον Διονύση να βρίσκεται από πάνω του καθ' όλη τη διάρκεια της μαγειρικής για να τον βοηθάει στη δοκιμασία αποχώρησης. Κάποια στιγμή όμως του ξέφυγε μία ατάκα και αποκάλυψε τα πάντα για το ειδύλλιο του συμπαίκτη του με την Ανούς.

Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους δεν το είχαν ακριβώς κρυφό μιας και αρκετές φορές είχαν μιλήσει στην κάμερα για τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Έτσι, λίγο μετά τη συγκίνησή του με τα λόγια του Θωμά, ο Σκορδάκης «πρόδωσε» τα πάντα και ο Διονύσης έγινε κόκκινος από την ντροπή του.

«Πωπω, τι είναι αυτός! Απορώ τι του βρήκε η Ανούς. Εντάξει ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Κανένα κουφετάκι να φάμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σκορδάκης: «Πιο πολύ κι από εμένα θέλω να πάει τελικό η Μαργαρίτα»

Ο Νίκος Σκορδάκης, ο Παύλος και η Μαργαρίτα ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση και έτσι, μετά τη μαγειρική έκατσαν όλοι μαζί στο σαλονάκι και περίμεναν υπομονετικά την ετυμηγορία των κριτών.

Τόσο ο Παύλος όσο και ο Σκορδάκης, τόνισαν στις δηλώσεις τους πως θέλουν πολύ να δουν γυναίκα νικήτρια και συγκεκριμένα τη Μαργαρίτα η οποία έχει ξεχωρίσει με το ταλέντο της.

Ο Σκορδάκης συγκεκριμένα, ο οποίος σήμερα ήταν εξαιρετικά συγκινημένος στη δοκιμασία, τόνισε πως θα ήθελε πιο πολύ να δει τη Μαργαρίτα στον τελικό παρά τον εαυτό του γιατί ξέρει πως και ο τίτλος καθώς και το χρηματικό ποσό θα πιάσουν τόπο στα χέρια της.

Στη συνέχεια, συγκινημένοι και οι τρεις σηκώθηκαν για να βρεθούν ενώπιον των κριτών και να μάθουν το αποτέλεσμα.

Αποχώρησε ο Νίκος Σκορδάκης.

Η προσπάθειά του δεν ήταν τόσο δυνατή και έτσι δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στον διαγωνισμό. Ο ίδιος νωρίτερα είπε πως θα ήθελε πιο πολύ κι από τον εαυτό του να δει τη Μαργαρίτα στον τελικό καθώς γνωρίζει πως θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα της δοθεί.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την κουζίνα βέβαια αποκάλυψε πως θα ήθελε να δει νικητή τον Τζιοβάνι μιας και γνωρίζει πως έχει μεγαλύτερη ανάγκη τα χρήματα για το μαγαζί του.

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Σκορδάκης ήταν ένας από τους παίκτες που επέστρεψαν στο σπίτι πριν από μερικές εβδομάδες και κατάφερε να παρατείνει αρκετά την παραμονή του. Η αποχώρησή του στεναχώρησε αρκετά τους παίκτες μιας και ήταν πολύ κοντά με πολλούς από το σπίτι.