Συνταγή για τις τέλειες κρέπες

Συνταγή για τις τέλειες κρέπες
Εύκολη συνταγή που γίνεται σε δυο στάδια. Ετοιμάστε ιδανικά τον χυλό απ’ την προηγούμενη, διαδικασία που θα σας πάρει 7-8 λεπτά. Την επόμενη μέρα που ψήνετε τις κρέπες θα απασχοληθείτε περί τα 10 λεπτά για 6 κρέπες.

Γεμίστε τες με τα υλικά και τις συνταγές της αρεσκείας σας. Διαβάστε παρακάτω:

Υλικά για 6-8 κρέπες
125 γρ. αλεύρι Barilla για όλες τις χρήσεις
1 μεσαίο αυγό
300 μλ. γάλα
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. . βούτυρο Lurpak

Παρασκευή:
Ετοιμάζετε τον χυλό:



1. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ο ιδανικός τρόπος είναι να το κάνετε με κόσκινο ώστε αργότερα, να δημιουργήσει πιο εύκολα φυσαλίδες στον χυλό, όντας λίγο πιο αραιό. Αλλά κι’ αν δεν το κάνετε δεν χάθηκε ο κόσμος. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε με ένα σύρμα.

2. Στη συνέχεια, με τα χέρια σας κάνετε μια γούβα στον πάτο του μπολ και εκεί ρίχνετε το αυγό. Προσθέτετε το μισό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα. Όταν γίνει σχετικά πηχτός χυλός, προσθέτετε το υπόλοιπο μισό γάλα και ανακατεύετε καλά. Η επιδίωξή σας είναι να σχηματίσετε αφρό απ’ το ανακάτεμα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία πιο κάτω. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν μικρές φυσαλίδες στον χυλό που όταν μπει στο τηγάνι θα διασταλούν, με αποτέλεσμα οι κρέπες να γίνουν πιο ανάλαφρες και με καλύτερη υφή.

3. Βάζετε τον χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί, τουλάχιστον για 20′. Όμως όσο πιο πολύ τον αφήσετε (με όριο τις 36 ώρες βέβαια), τόσο πιο ανάλαφρες θα σας βγουν οι κρέπες, οπότε όταν θέλετε κρέπες για πρωινό, συνιστώ να ετοιμάσετε τον χυλό απ’ το προηγούμενο βράδυ. Ιδανικό σκεύος αποθήκευσης είναι ένα γυάλινο μπουκάλι που κλείνει, γιατί αφενός βολεύει στο ανακάτεμα πριν τη χρήση και αφετέρου είναι πρακτικό σκεύος για να χύνετε στο τηγάνι τον χυλό στο επόμενο στάδιο.

Ετοιμάζετε τις κρέπες:

4. Βγάζετε τον χυλό απ’ το ψυγείο. Τον ανακατεύετε καλά σαν να κάνετε κοκτέιλ σε σέικερ, πάλι για να φρεσκάρετε τις φυσαλίδες που θέλετε να υπάρχουν μέσα, για καλύτερη υφή στο τελικό αποτέλεσμα.

5. Ζεσταίνετε σε χαμηλή ένταση την κρεπιέρα σας, ή αν δεν έχετε, ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα ½ κ.γ. βούτυρο και καθώς λιώνει γυρνάτε το τηγάνι ώστε να πάει παντού.

6. Βάζετε λίγη ποσότητα απ’ τον χυλό μέσα στη ζεστή βουτυρωμένη κρεπιέρα και την γυρνάτε επίσης να πάει παντού. Αν δεν φτάνει, συμπληρώστε χυλό στη πρώτη κρέπα, ώστε να βρείτε περίπου την σωστή ποσότητα σε σχέση με το μέγεθος του τηγανιού, για τις υπόλοιπες. Υπόψη ότι θέλετε να είναι λεπτές οι κρέπες άρα θέλετε όσο πιο οριακά να απλώσει ο χυλός σας στο τηγάνι.

7. Μετά από λίγο, στο λεπτό περίπου, θα δείτε τις άκρες της κρέπας να έχουν αρχίσει να στεγνώνουν και να παίρνουν χρώμα. Με τη σπάτουλα σας τις βοηθάτε να ξεκολλήσουν απ’ το τηγάνι και στη συνέχεια κουνώντας ελαφρά το τηγάνι στο μάτι φροντίζετε να ξεκολλήσει όλη η κρέπα απ’ τον πάτο. Την σηκώνετε και την ελέγχετε αν έχει γίνει. Ιδανικά θέλετε να έχει πάρει χρώμα κατά τόπους χωρίς να έχει μαυρίσει.

8. Γυρνάτε την κρέπα απ’ την άλλη είτε με τη σπάτουλα, είτε αν έχετε πειραματιστεί αρκετά πετώντας την στον αέρα με την χαρακτηριστική τεχνική. Αν οι βουλευτές του Βρετανικού κοινοβουλίου το καταφέρνουν, είναι σίγουρο ότι θα το πετύχετε και σεις αργά ή γρήγορα με λίγη πρακτική!

9. Αφήνετε την κρέπα λιγότερο από ένα λεπτό να ψηθεί και απ’ την άλλη, την ελέγχετε σηκώνοντάς την με την σπάτουλα και την αφαιρείτε σε ένα πιάτο. Όπως είπα στον πρόλογο συχνά η πρώτη δεν βγαίνει καλή μέχρι να ρυθμίσετε ποσότητα, θερμοκρασία τηγανιού, ποσότητα βουτύρου κλπ. οπότε την δίνετε στο κατοικίδιο (ή μεταξύ μας την τσιμπολογάτε μέχρι να γίνει η επόμενη).

10. Κατά τα άλλα, συνεχίζετε την διαδικασία, μέχρι να ολοκληρώσετε τις κρέπες που θέλετε. Έχετε υπόψη ότι η πρώτη κρέπα παρασύρει μαζί της και την περισσότερη ποσότητα βούτυρου, που συνήθως πέφτει πιο πολύ απ’ όσο πρέπει, με αποτέλεσμα η δεύτερη να βγαίνει πολύ καλύτερη. Θέλετε ιδανικά τόσο βούτυρο όσο να διατηρεί την επιφάνεια του τηγανιού λιπώδη και όχι παραπάνω. Οπότε κάθε τόσο μετά τα ψησίματα, συμπληρώνετε ελάχιστη ποσότητα, αν και όποτε κρίνετε.

Διαβάστε ακόμα στο Youweekly.gr:

Υπέροχη γρανίτα καρπούζι

Αγαπημένη Κις Λορέν

Πανεύκολη τούρτα παγωτό με μπισκότα και σοκολάτα Lacta! – Θα σας ξετρελάνει!