Το εμπιστεύεται χρόνια τώρα - Από αυτό το μαγαζί στο Μαρούσι παίρνει τις τρέσες της η Ελένη Μενεγάκη

Φωτογραφίες από την τοποθέτηση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το εμπιστεύεται χρόνια τώρα - Από αυτό το μαγαζί στο Μαρούσι παίρνει τις τρέσες της η Ελένη Μενεγάκη

Η τρέσα είναι ένα πρόσθετο κομμάτι μαλλιών που τοποθετείται στο κεφάλι και αυξάνει το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών. Το μήκος το αποφασίζει ο καθένας ανάλογα με το ύψος και το που θέλει να φθάνουν τα μαλλιά του. Αν έχετε ένα κανονικό ύψος και θέλετε να φθάνουν τα μαλλιά σας περίπου στο στήθος μια τρέσα με μήκος 45 εκ είναι μια χαρά. Αν θέλετε να φτάνουν κάτω από το στήθος θα πρέπει να επιλέξετε τρέσα με 50+ εκ μήκος κλπ.

Ένας σίγουρος τρόπος για να αποφασίσετε το μήκος της τρέσας είναι να μετρήσετε με μια μεζούρα από το ύψος των αυτιών σας μέχρι εκεί που θέλετε να φτάνει το τέλος της τρέσας.

Για το πλάτος πρέπει να γνωρίζετε ότι μία τρέσα με πλάτος 28 εκ καλύπτει από κρόταφο σε κρόταφο, μία τρέσα με πλάτος 18 - 22 εκατοστά καλύπτει το σημείο ανάμεσα από τα αυτιά και μία τρέσα με πλάτος 11 – 15 εκατοστά καλύπτει το σημείο του αυχένα.

Το πλεονέκτημα των φυσικών τρεσών είναι ότι μπορείτε να κάνετε όποιο χτένισμα θέλετε (ίσια, μπούκλα κλπ) και επίσης ότι μπορούν να βαφτούν για να ταιριάξουν απόλυτα με το χρώμα των μαλλιών σας. Οι φυσικές τρέσες μπορούν να τοποθετηθούν μόνιμα στο κεφάλι σας ή να είναι με κλιπς που «κουμπώνουν» στα μαλλιά σας (τις τοποθετείτε – αφαιρείτε μόνη σας όποτε θέλετε) .

Το πλεονέκτημα των συνθετικών τρεσών είναι ότι είναι πολύ οικονομικές αλλά δεν μπορείτε να κάνετε όποιο χτένισμα θέλετε και δεν βάφονται. Οι συνθετικές τρέσες έχουν ήδη κάποιο στυλ (ίσιες ή μπούκλα) και τις ταιριάζετε με το στυλ των μαλλιών σας. Οι συνθετικές τρέσες είναι με κλιπς που «κουμπώνουν» στα μαλλιά σας και δεν συνιστάται η μόνιμη τοποθέτηση.

Αν θέλετε να φορέσετε τρέσα περιστασιακά και θέλετε να διαθέσετε λίγα χρήματα η επιλογή της συνθετική τρέσας είναι καλή για εσάς. Αν θέλετε να φοράτε τρέσα κάθε μέρα θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά φυσικής τρέσας.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, λοιπόν, η Ελένη Μενεγάκη είναι μια από εκείνες τις γυναίκες που έχουν επιλέξει την αγορά φυσικής τρίχας μιας και βάφει συχνά τα μαλλιά της αλλά και λόγω της φύσης της δουλειάς της πρέπει να αλλάζει καθημερινά διάφορα χτενίσματα.

Φωτογραφίες της Ελένης που διακρίνονται οι τρέσες

Ελένη Μενεγάκη

Ελένη Μενεγάκη μαλλιά

Ελένη Μενεγάκη τρέσες

Ελένη Μενεγάκη κομμωτήριο

Πληροφορίες του Youweekly.gr αναφέρουν πως η Ελένη από τότε που ξεκίνησε να φοράει τρέσες στα μαλλιά της εμπιστεύεται μόνο το KGD Hair Boutique, που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Να τονιστεί πως δεν είναι η μόνη που επισκέπτεται το συγκεκριμένο μαγαζί αφού μας ανέφεραν ακόμα ένα πολύ διάσημο όνομα (δείτε εδώ ποια άλλη επώνυμη φοράει τρέσες).

Πώς τοποθετούνται οι τρέσες μαλλιών

Οι τρέσες μαλλιών μπορούν να τοποθετηθούν μόνιμα στο κεφάλι σας (τις φοράτε μέρα – νύχτα) ή με κλιπς που «κουμπώνουν» στις ρίζες των μαλλιών σας (τις τοποθετείται – αφαιρείται μόνη σας όποτε θέλετε).

Το πλεονέκτημα της μόνιμης τοποθέτησης είναι ότι έχετε όλο το 24ωρο όμορφα και μακριά μαλλιά χωρίς να χρειάζεται να βάζετε – βγάζετε την τρέσα με κλιπς. Το μειονέκτημα είναι ότι η τρέσα θα «φθαρεί» πιο γρήγορα (ακριβώς γιατί τη φοράτε συνέχεια).

Το πλεονέκτημα της τρέσας με κλιπς είναι ότι είναι οικονομικότερη (δεν έχει έξοδα τοποθέτησης ή επανατοποθέτησης) αλλά ίσως σας «κουράσει» το «βάλε – βγάλε» της τρέσας.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι τις τρέσες με κλιπς να τις επιλέγουν οι γυναίκες που δεν φορούν κάθε μέρα τρέσα και τη μόνιμη τοποθέτηση την επιλέγουν οι γυναίκες που θέλουν την τρέσα τους όλο το 24ωρο.

Οι μέθοδοι της μόνιμης τοποθέτησης είναι οι παρακάτω:

  1. Τρέσα ραφτή: Η κομμώτρια κάνει οριζόντια πλεξουδάκια τα δικά σας μαλλιά και πάνω τους ράβει την τρέσα. Είναι η «παλαιότερη» μέθοδος τοποθέτησης τρέσας που εμείς δεν την προτείνουμε γιατί έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Το ένα είναι ότι τα πλεξουδάκια δεν στεγνώνουν εύκολα μετά το λούσιμο και το δεύτερο ότι δεν «αερίζεται» σωστά το κεφάλι. Επίσης στον ύπνο τα πλεξουδάκια (ιδίως αν είναι «χοντρά») θα σας ενοχλήσουν.
  2. Τοποθέτηση τρέσας με micro rings: είναι η νεότερη μέθοδος κατά την οποία η τρέσα τοποθετείται με ειδικά μικρά δαχτυλίδια (micro rings) χωρίς να χρειάζεται να γίνουν πλεξουδάκια τα δικά σας μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας έχουν τον σωστό αερισμό και δεν κινδυνεύει η υγεία τους.
  3. Αυτοκόλλητη Τρέσα: Η αυτοκόλλητη τρέσα είναι μία εύκολη μέθοδος για να αποκτήσετε μακριά και πλούσια μαλλιά. Είναι μία μέθοδος μόνιμης τοποθέτησης που προτιμούν πολλές γυναίκες γιατί έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
  • Νιώθεις τα πρόσθετα μαλλιά ανάλαφρα πάνω σου
  • Μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά στη ρίζα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο
  • Έχουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα και δεν φαίνεται ότι φοράτε extensions. Ακόμα και με την αφή το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από άλλες μεθόδους γιατί δεν θα αισθανθείτε στο χέρι σας ούτε μεταλλικά κλιπς, ούτε κάποιο άλλο «ξένο» σώμα.

Η τοποθέτηση με κλιπς: τα κλιπς «κουμπώνουν» πάνω στις ρίζες των μαλλιών σας. Πριν την τοποθέτηση κρεπάρετε τα μαλλιά σας με μια χτένα στα σημεία που θα βάλετε τα κλιπς.