Δανάη Μπάρκα: Με αυτά τα στυλιστικά tips φοράει τα πάντα και της πάνε!

Τα looks της είναι μοδάτα και υπέρκομψα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Πληθωρικη προσωπικότητα και έξω καρδιά, η παρουσιάστρια του «Πάμε Δανάη» στο Μega δεν... μασάει από υποτιμητικά σχόλια ούτε από προσβολές που αφορούν στις γυναίκες, στα κιλά τους και στο στυλ που επιλέγουν για να τονίσουν τις καμπύλες τους, με πρόσφατη απόδειξη την τοποθέτησή της στα σχόλια του Περικλή Κονδυλάτου, τονίζοντας πως καμία κοπέλα δεν χρειάζεται να απολογηθεί για το βάρος της εάν νιώθει και είναι καλά με τον εαυτό της. Η Δανάη Μπάρκα, πάντως, δείχνει ξεκάθαρα πως αγαπάει την εμφάνισή της, φοράει όλες τις τάσεις της μόδας, εφαρμόζοντας μικρά (και μεγαλύτερα) στυλιστικά tips που κάνουν τα looks της να ξεχωρίζουν - και μάλιστα της πάνε όλα σαν να είναι... μοντέλο! Συμπέρασμα; Είναι ένα curvy κορίτσι που χαίρεται τη μόδα και το δείχνει!

Ένα trendy κορίτσι που φοράει τα πάντα

Κομψά, casual αλλά και girly looks, δημιουργούν σύνολα που κολακεύουν κάθε σωματότυπο και ταιριάζουν τέλεια στον χαρακτήρα της. «To plus size δεν είναι κάτι διαφορετικό», λέει η ίδια, αφού το σώμα δεν μπορεί να περιορίσει την αγάπη για τη μόδα. Μίνι, σορτσάκια, bodycon, κολάν, στενά τζιν (δες τα καλύτερα από το Ζara μόνο με €15,99), θηλυκά ντεκολτέ αλλά και loose γραμμές συνθέτουν άκρως στυλάτες εμφανίσεις εντός και εκτός πλατό. «Για εμένα μοδάτο είναι ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία, σε κολακεύει, σε κάνει να έχεις αυτοπεποίθηση όταν το φοράς. Θέλω να τα έχω όλα όταν ντύνομαι. Να νιώθω άνετη, ο εαυτός μου αλλά και χαλαρή», εξηγεί για την σχέση της με το στυλ, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορο!

5 στυλιστικά tips για να αναδείξεις τη σιλουέτα σου

Φόρεσε metallic χωρίς ενδοιασμό

Προτίμησε φορέματα σε ίδια γραμμή, που δεν διαγράφουν αντιαισθητικά το σώμα και πόνταρε στις παγέτες, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον με τις λάμψεις τους, απομακρύνοντας το βλέμμα από τα "αδύναμα" σημεία. Κι ένα ακόμα μυστικό που μπορείς να εφαρμόσεις είναι να προτιμήσεις κομμάτια σε ντραπέ σχέδιο, που αυτόματα κάνει τη σιλουέτα να δείχει πιο λεπτή.

Φετίχ οι πλατφόρμες: Έχει αδυναμία στα ψηλοτάκουνα και ειδικά στα πέδιλα με χοντρό τακούνι και φιάπα μπροστά. Το δικό της trick είναι να δένει χαλαρά τα κορδόνια στη γάμπα και όχι πολύ ψηλά για να αναδεικνύει τα πόδια της.

Γίνε θηλυκή χωρίς να είσαι κιτς

Θα αναδείξεις τα κάλλη σου χωρίς υπερβολές και θα τονίσεις τη θηλυκότητά σου δημιουργώντας στυλιστικά μια ωραία και κομψή εικόνα. Όπως η Δανάη, δηλαδή. Μην φοβηθείς να βάλεις ένα loose πουκάμισο μέσα από τη μίνι φούστα σου (τσέκαρε πώς θα φορέσεις την πλισέ), που καλό είναι να έχει κουμπάκια στο πλάι, αφού το σχέδιο αυτό κολακεύει τους μηρούς. Άφησε λίγο δέρμα να φανεί και κάνε τη διαφορά με ένα φωτεινό κόκκινο κραγιόν, που θα τραβήξει το μάτι στο πρόσωπό σου.

Σου πάνε τα κοντά καλτσάκια

Μην αγνοήσεις την τάση κοντά καλτσάκια με loafers, σκεπτόμενη ότι δεν σου πάνε. Κάνε απλώς το σωστό συνδυασμό. Το ντραπέ σχέδιο θα σε... σώσει για άλλη μία φορά, επιλέγοντας δερμάτινη φούστα (δες τα βασικά δερμάτινα κομμάτια που πρέπει να αποκτήσεις) με σούρες στο πλάι, που καλύπτουν την κοιλίτσα. Παίξε στα tops με φαρδιά πουκάμισα και μπλουζάκια και... ψήλωσε τη σιλουέτα σου με ριγέ μοτίβα.

Βάλε χρώμα στα looks σου

Αν μονίμως επιλέγεις μαύρα και γκρι, κάνεις μέγα λάθος! Βάλε χρώμα στα σύνολά σου υιοθετώντας ένα έξυπνο color blocking με δύο χρώματα - ποτέ τρία! Φούξια και μοβ για παράδειγμα, που είναι μεγάλη τάση θα δημιουργήσουν ένα bold σύνολο. Εσύ δώσε βάση στο παντελόνι, που καλύτερα να είναι ψηλόμεσο για να δημιουργήσεις μέση.

Οι 7 must-have τσάντες του χειμώνα κάτω από €50 - Πού θα τις βρεις

Τα εμπριμέ μοτίβα δεν... παχαίνουν

Πάλι λάθος άποψη έχεις οπότε μην πεις "όχι" στα animal prints φέτος. Μάλιστα λειτούργησε λίγο πιο... προχώ και επέλεξε στενό top με διαφάνεια αλλά δώσε βάση στα μοτίβα, που καλό είναι να είναι κάθετα. Λίγη διαφάνεια δεν... έβλαψε ποτέ κανέναν, πόσω μάλλον εάν επιλέξεις να δείξεις το κομψό bralette σου. Το ασπρόμαυρο να ξέρεις λεπταίνει πολύ!