Λευκό πουκάμισο: Πώς θα φορέσεις το απόλυτο key-item της σεζόν

Από τα early 20s μέχρι σήμερα είναι must-have της γυναικείας γκαρνταρόμπας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λευκό πουκάμισο: Πώς θα φορέσεις το απόλυτο key-item της σεζόν

Η μόδα κύκλους κάνει, οπότε δεν είναι παράξενο που συχνά-πυκνά βρίσκεις μέσα στην ντουλάπα σου (της μαμάς ή της γιαγιάς σου επίσης) κομμάτια διαχρονικά που μπορεί να μένουν εκεί για χρόνια αλλά πάντα είναι βασικά στις εμφανίσεις σου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το λευκό πουκάμισο, η αξία του οποίου είναι ανεκτίμητη όσον αφορά τους συνδυασμούς και τα στυλάτα looks που μπορείς να δημιουργήσεις μαζί του.

τζιν και λευκό πουκάμισο

Είτε πρόκειται για ένα αντρικού τύπου loose πουκάμισο, είτε για ένα σε στενή γραμμή, crop ή με βολάν και broderie anglaise, το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να απογειώσει ένα outfit και μάλιστα να το κάνει να φαίνεται ακριβό (δες εδώ και άλλους τρόπους για να το πετύχεις), ενώ σου προσφέρει τη δυνατότητα να το συνδυάσεις σχεδόν με όλα σου τα bottoms (φούστες, σορτς και παντελόνια), πότε κατ' επέκταση έχεις πολλά looks χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

statement παντελόνι και λευκό πουκάμισο

Στυλάτες fashionistas, influencers και fashion bloggers ανά τον κόσμο το επιλέγουν είτε για την πρωινή καθημερινότητά τους, είτε για τις εντυπωσιακές βραδινές εμφανίσεις τους (ναι φοριέται και σε πιο glam looks). Διάσημοι Οίκοι μόδας το τιμούν κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας μια παραλλαγή του στις κολεξιόν τους, βάζοντάς του δηλαδή αυτή τη μοντέρνα πινελιά που χρειάζεται για να ενσωματωθεί στις εκάστοτε τάσεις (δες εδώ τα trends S/S2021).

Πώς θα το φορέσεις

Office look

μπεζ παντελόνι με λευκό πουκάμισο

Με ένα μπεζ παντελόνι και γοβάκια θα δημιουργήσεις το τέλειο look γραφείου. Δώσε βάση στο εσώρουχό σου, γιατί εάν φαίνεται το αποτέλεσμα θα είναι κιτς. Βάλε τη δική σου πινελιά μέσα από ένα statement αξεσουάρ, μια καρφίτσα για παράδειγμα ή layering με αλυσίδες στο λαιμό σου.

Feminine style

bralette με λευκό πουκάμισο

Με ένα bralette (δες εδώ πώς θα το φορέσεις) και το πουκάμισό σου φορεμένο σαν πανωφόρι, θα πετύχεις να βάλεις στο look σου αυτή τη σέξι πινελιά που θέλεις. με την προϋπόθεση πάντα ότι οι γραμμές σου το επιτρέπουν. Κινήσου με μπεζ τόνους που ταιριάζουν ιδανικά με το λευκό.

Jean partner

σορτς και λευκό πουκάμισο

Ιδανικός συνδυασμός ενός λευκού πουκαμίσου με ένα jean κομμάτι, είτε πρόκειται για παντελόνι ή σορτς. Μπορείς να αναδείξεις τους κοιλιακούς σου δένοντας το πουκάμισό σου στη μέση ή να φορέσεις ένα φαρδύ κομμάτι με σορτς, αφήνοντας τα πόδια σου σε κοινή θέα.

Glam touch

λευκό πουκάμισο με μεταλλιζέ φούστα

Μην απορείς που το κλασικό λευκό πουκάμισο μπορεί να ταιριάξει σε μια βραδινή σου εμφάνιση. Φόρεσέ το με μια μεταλλιζέ φούστα σε χρυσαφί τόνους ή με μια μίνι με παγέτες, ακόμα και με ένα bold παντελόνι και τα ψηλοτάκουνα πέδιλά σου και κάνε fashion statement. Προσοχή χρειάζεται εδώ με τα αξεσουάρ, για να μην υπερφορτώσεις το look.