Lace tops: Τα δαντελένια μπλουζάκια του καλοκαιριού

Τα tops anglaise έχουν ρομαντικό & αριστοκρατικό χαρακτήρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Lace tops: Τα δαντελένια μπλουζάκια του καλοκαιριού

Από τα πιο όμορφα και στυλάτα μπλουζάκια του καλοκαιριού, που θα φοράμε πρωί και βράδυ είναι αυτό το broderie anglaise, ή αλλιώς δαντελένιο top, με διάτρητα μοτίβα και κεντημένα σχέδια. Με αναφορές στην γαλλική κομψότητα, τα μπλουζάκια αυτά αποτελούν συνώνυμο του french chic και δεν μπορεί παρά να τους χαρίσουμε μια ξεχωριστή θέση στη ντουλάπα μας.

Είναι ρομαντικά, αποπνέουν κομψότητα και είναι ο τέλειος τρόπος για να ανανεώσεις τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις με το τζιν παντελόνι σου (δες εδώ τα 6 βασικά κομμάτια της σεζόν). Μόλις καλοκαιριάσει εντελώς θα τα φορέσεις με όλα τα καλοκαιρινά shorts (δες εδώ τα καλύτερα του Zara) και τα αγαπημένα σου σανδάλια.

δαντελένια μπλούζα street style

Η βαμβακερή δαντέλα έχει τις ρίζες της στην Αγγλία του 1800 (εξ ου και το όνομα), όταν συνήθως την χρησιμοποιούσαν σε εσώρουχα και για να διακοσμήσουν γιακάδες και μανσέτες. Από τότε μέχρι σήμερα δεν λείπει από τα catwalks κάθε χρόνο, ενώ στις φετινές τάσεις S/S2021 την είδαμε πολύ από τον Οίκο Zimmermann όχι μόνο σε tops αλλά και σε φορέματα και λεπτομέρειες σε πουκάμισα και φούστες.

Γιατί να το φορέσεις

δανελένια μπλούζα

Extra style tip: Εάν πρόκειται να παντρευτείς σε κάποιο νησί και θέλεις ένα απλό και ρομαντικό φόρεμα για την τελετή, σκέψου έξυπνα και επίλεξε ένα κομμάτι broderie anglaise ή ένα twin set με τα ίδια μοτίβα σε λευκό, φυσικά, χρώμα. Σανδάλια και λίγα λουλούδια στον λαιμό και θα είσαι η πιο chic νύφη του καλοκαιριού!

φόρεμα broderie anglaise