Denim download: Τα 6 βασικά jean της σεζόν

Νέες γραμμές & cool σχέδια κυριαρχούν στο street style

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Denim download: Τα 6 βασικά jean της σεζόν

Μοδάτα τζιν παντελόνια, νέες γραμμές, cool σχέδια και όλα τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν από τώρα μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Γιατί όσα και να γράφουμε κάθε φορά για τα denim παντελόνια... ποτέ δεν είναι αρκετά. Τα λατρεύουμε, απλά! Δες λοιπόν τα 6 βασικά που θα φοράς από εδώ και πέρα...

Turn it up

τζιν με ρεβέρ

Ή αλλιώς το μεγάλο trend στα jeans είναι τo ρεβέρ. Κλασικό ή πιο φαρδύ, το γυρισμένο μπατζάκι έχει τις ρίζες του στη λειτουργικότητα, αφού το1873 τα παντελόνια πωλούνταν μακριά και οι αγοραστές έπρεπε να τα κοντύνουν ή να τα γυρίσουν. Επίλεξε ένα ripped ή light wash denim και συνδύασέ το με πουκάμισα με prints, blazer και ρετρό τακούνια, για ένα πλήρως ενημερωμένο look.

Tie-dye

tie-dye τζιν

To εν λόγω denim έρχεται απευθείας από τα 80s, όπου ήταν σύμβολο αυτο-έκφρασης της νεολαίας, αποκτώντας πλέον μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Απόκτησε ένα ψηλόμεσο σε αυτό το χρώμα ή -ακόμα καλύτερα- δημιούργησε ένα total look. Δεν χρειάζεσαι περισσότερα για να δείξεις ότι ξέρεις από... μόδα.

New Highs

ψηλόμεσο τζιν

To ψηλόμεσο jean των 90s κολακεύει κάθε σωματότυπο. Μείνε πιστή στο ρετρό ύφος και υποστήριξε με απόλυτη αυθεντικότητα το στυλ αυτό, συνδυάζοντάς το με ένα cut-out top (δες εδώ τα καλύτερα) ή με ένα crop φούτερ (δες τα must-have) όσο ακόμα έχει ψύχρα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο νούμερο: Αν το παντελόνι είναι μεγάλο, θα σου προσθέσει βάρος, αν είναι, όμως, και πάρα πολύ στενό θα τονίσει τις ατέλειές σου.

It's a whiteout

λευκό τζιν oversized

Σε skinny ή flare γραμμή, με σκισίματα ή corporate ύφος, το λευκό denim είναι το απόλυτο παντελόνι για άλλη μία χρονιά. Συνδύασέ το με shirt dress (δες εδώ πώς θα το φορέσεις) αλλά και με basic T-shirts με logos στην πιο casual εκδοχή του, ενώ με στατέν πουκάμισο θα βγεις το βράδυ στο μπαράκι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ρούχο που η αγορά του δεν πηγαίνει χαμένη. Extra tip: Φέτος δημιούργησε το πιο slaying look, ψηφίζοντας μονοχρωμία και συγκεκριμένα μια total white εμφάνιση. Πάρε παράδειγμα τις αδελφές Hadid!

Straight Walking

straight τζιν

To περίφημο mom jean είναι ένας συνδυασμός του οικείου ψηλόμεσου skinny και του αγαπημένου σου boyfriend. Το loose και straight-leg αυτό παντελόνι κάθεται στο ύψος της μέσης σου, δείχνει πιο ωραίο σε ένα vintage-inspired, μεσαίο ή ξεθωριασμένο μπλε χρώμα και βγαίνει σε διάφορα μήκη. Προτίμησε ένα πολύ μακρύ και φόρεσέ το με ψηλοτάκουνα. Συνδύασέ το με το αγαπημένο σου top που δεν θα το καλύπτει.

Big Flared

καμπάνα τζιν

Η γραμμή καμπάνα (δες πώς θα το φορέσεις με 2 τρόπους) θα βάλει μια 70s πινελιά στην εμφάνισή σου, ενώ θα κολακεύσει εύκολα το σώμα σου είτε είσαι αδύνατη είτε έχεις πιο juicy κορμί. Στην πρώτη περίπτωση απλώς μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα (με έμφαση στα cropped tops), ενώ στη δεύτερη καλό θα ήταν να το βάλεις με ψηλοτάκουνα (δες εδώ τα must-have παπούτσια της σεζόν) και με ένα πουκάμισο από πάνω, καλύπτοντας το μισό της κοιλιάς.

Ιδανικά επίλεξε να δημιουργήσεις μαζί του ένα total denim look, για να δείξεις ακόμα πιο λεπτή. Ένα μεσάτο σακάκι (floral κατά προτίμηση) αποτελεί το τέλειο πανωφόρι, ενώ εάν ολοκληρώσεις το outfit με μια τσάντα με κρόσσια, θα δεις αυτόματα στον καθρέφτη σου ένα hippie girl!