Βάλε το σακάκι... μέσα στο παντελόνι!

Η περίεργη... τάση που πρέπει να δοκιμάσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε το σακάκι... μέσα στο παντελόνι!

Είναι αλήθεια πως στους δρόμους του κόσμου δεν βλέπουμε μόνο τις τάσεις της νέας σεζόν αλλά και πολλά παράδοξα trends που άλλοι δείχνουν να τα λατρεύουν και άλλοι τα αγνοοούν εντελώς. Το σημαντικό εδώ είναι να επιλέγεις looks για να αντιγράψεις που όχι μόνο είναι στη μόδα αλλά σου πάνε κιόλας.

Μια τάση που έχει κάνει την εμφάνισή της από πέρυσι δεν είναι άλλη από τα σακάκια φορεμένα με πλείστους τρόπους. Ειδικά φέτος τα βλέπουμε με ζώνες στη μέση, μόνα τους ως φορέματα, που είναι τόσο sexy, οπότε δες και αυτό τον τρόπο να το αναδείξεις εντελώς διαφορετικά.

σακάκι μέσα από το παντελόνι

Πώς θα χαρακτηριστείς «ψαγμένη fashionista»; Πώς θα δείξεις ότι παίζεις τη μόδα στα δάχτυλα; Πώς θα ξεφύγεις από τα συνηθισμένα; Πώς θα μπεις στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες του μήνα; Η λέξη-κλειδί είναι μία: Oversized blazer (τσέκαρε εδώ και τα υπόλοιπα πανωφόρια της άνοιξης). Κι αν δεν κατάλαβες τι σημαίνει αυτό, όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα το φορέσεις. Οι ειδικοί της μόδας, οι experts του street style αλλά και οι influencers έχουν άποψη, μπορεί ανατρεπτική και εκκεντρική, αλλά τι είναι, άλλωστε, και η μόδα;

Φόρεσε το σακάκι σαν... πουκάμισο

Ένας κόσμος πρωτοποριακός και ιδιαίτερος που σκοπό έχει να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Όχι, κιτς, βέβαια, ούτε κακοντυμένη, αλλά με άποψη, στυλ και πρωτίστως χωρίς λάθη και στυλιστικά ατοπήματα. Όταν πάρεις, λοιπόν, στα χέρια σου ένα «αντρικού τύπου» σακάκι, μη σταθείς στον κλασικό συνδυασμό του με παντελόνι και crop top (δες εδώ τα cut-out tops που θα φορέσεις άνοιξη και καλοκαίρι).

Τόλμησε να το φορέσεις μέσα από το παντελόνι σου σαν πουκάμισο, δίνοντας βάση σε μερικές μικρές λεπτομέρειες για ένα υπέρκομψο αποτέλεσμα. Και γιατί το λέω αυτό; Η σιλουέτα σου θα αλλάξει σχήμα, αφού οι τονισμένοι ώμοι του σακακιού έρχονται σε αντίθεση με τη λεπτή μέση που δημιουργεί το παντελόνι (ειδικά το ψηλόμεσο), με αποτέλεσμα το σώμα να φαίνεται πιο αδύνατο.

σακάκι μέσα από παντελόνι street style

ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ... Επίλεξε ψηλόμεσο jean ή υφασμάτινο άνετο παντελόνι - αν είναι εφαρμοστό, το σακάκι θα διαγράφεται από μέσα. Σταύρωσε το σακάκι (πάντα σε λεπτό ύφασμα και όχι πολύ χοντρό) στο στήθος και πίεσε τις κάτω άκρες του μαζί, ώστε να μη φουσκώνει μέσα από το παντελόνι και χαλάει το σχήμα.

Δοκίμασε να ταιριάξεις ένα μπεζ κομμάτι (που είναι μεγάλη τάση την άνοιξη) -γιατί όχι και ένα με ρίγες που είναι μεγάλο trend- με ένα mom fit denim (δες εδώ τα υπόλοιπα βασικά τζιν κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου). Πρόσθεσε μια ζώνη για να «σταθεροποιήσεις» το look. Αν έχεις «κοιλίτσα», βάλε μέσα από το παντελόνι μόνο τη μία πλευρά του σακακιού, για ένα safe αποτέλεσμα. Είσαι έτοιμη!