Πώς να ντυθείς όταν κάνει κρύο; 7 σύνολα για casual και elegant looks

Διάλεξε το δικό σου ανάλογα με το στυλ σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Για να αντιμετωπίσουμε το κρύο του χειμώνα και την πτώση της θερμοκρασίας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα είδος γκαρνταρόμπας με basic ζεστά κομμάτια (δες πώς θα φτιάξεις μια capsule με 40 κομμάτια), που θα μας προστατεύσουν από το κρύο και παράλληλα θα είναι elegant και to-the-point για κάθε περίσταση.

Παρακάτω, σου δείχνω 7 ζεστά σύνολα για εμπνευσμένες εμφανίσεις στο κρύο, χωρίς να στερηθείς τίποτα από το στυλ σου. Casual looks μέχρι elegant outfits συνδυάζουν πρακτικότητα, άνεση και φυσικά κομψότητα. Οversized παλτό, γούνες, μπουφάν θα τα συνδυάσεις με cool τρόπους, αναδεικνύοντας το υπέροχο στυλ σου.

Και να θυμάσαι πως το πανωφόρι του χειμώνα δεν χρειάζεται να είναι βαρύ και άκομψο για να προστατευτείς από το κρύο - δοκίμασε τις προτάσεις μου, όλες εμπνευσμένες από τα κορίτσια του stret style, που κυκλοφορούν στους δρόμους του κόσμου χωρίς να κάνουν... εκπτώσεις στο στυλ τους!

7 outfits κατά του κρύου και υπέρ της κομψότητας

Καμηλό παλτό + jean

Το καμηλό παλτό είναι διαχρονική αξία σε μια χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα, δεν χάνει ποτέ το στυλ του και το φοράς με πολλούς τρόπους. Τον χειμώνα επένδυσε σε ένα φαρδύ κομμάτι με ζώνη και φόρεσέ το με το μαύρο τζιν σου. Για να κάνεις τη διαφορά, προτίμησε loafers που θα αναδείξεις με έν ζευγάρι κόκκινα καλτσάκια, που είναι μεγάλη τάση της σεζόν.

καμηλό παλτό

Καμηλό παλτό, €59,99, Η&Μ

γκρι τζιν

Tζιν, €275, Pinko

Biker jacket + hoodie

To biker jacket είναι σταθερή επιλογή στα χειμωνιάτικα look, ειδικά εάν έχεις αποκτήσει ένα με επένδυση για το κρύο. Ξέφυγε από το κλασικό μαύρο χρώμα και φέτος φόρεσε ένα μπορντό, που θα αναδείξεις με ένα γκρι hoodie. Η κουκούλα θα σε προστατέψει από την βροχή.

μπουφάν

Μπουφάν, €180, Modapelle

φούτερ

Hoodie, €17,99, Η&Μ

Μαύρο παλτό + γκρι τζιν

Μια casual υπέρκομψη εμφάνιση θα δημιουργήσεις με το αγαπημένο σου μάξι μαύρο παλτό (τσέκαρε και ένα κομμάτι που θα φορέσεις στις βραδινές εμφανίσεις σου τις γιορτές) επιλέγοντας να το συνδυάσεις με γρι ρετρό τζιν με γραμμή καμπάνα και φαρδύ. Κάνε layering με τοπ και ζακέτα με φερμουάρ ή με ένα cardigan, που είναι το Key-item της σεζόν. Highlight, τα κόκκινα μποτάκια που τονίζουν το αξεπέραστο στυλ σου.

μαύρο παλτό

Μαύρο παλτό, €160, Abercrombie

φαρδύ τζιν

Γκρι τζιν, €27,99, Pull & Bear

Γούνα + λευκό παντελόνι

Aπό τα must-have σύνολα του χειμώνα, αφού το λευκό χρώμα θα φωτίσει τις μουντές μέρες της εποχής. Προτίμησε μια crop faux γούνα σε oversized γραμμή και συνδύασέ την με ένα ζεστό λευκό παντελόνι και τα αγαπημένα σου αρβυλάκια σε παρόμοιο τόνο.

γούνα

Γούνα, €128, etsy.com

λευκό παντελόνι

Λευκό παντελόνι, €17,99, H&M

Οversized blazer + ζιβάγκο

Το φαρδύ σακάκι είναι εδώ και χρόνια αγαπημένο στο street style κάθε σεζόν. Ταιριάζει εύκολα με όλα τα στυλ και φοριέται το ίδιο καλά σε casual και σε βραδινές εμφανίσεις. Για να ζεσταθείς, βάλε από μέσα ένα ζιβάγκο στο ίδιο χρώμα, δημιουργώντας μια κομψή ομοιοχρωμία στο πάνω μέρος.

μαύρο σακάκι

Μαύρο blazer, €39,95, Zara

ζιβάγκο μαύρο

Μαύρο ζιβάγκο, €39,95, United Colors of Benetton

Puffer jacket + βερμούδα

Το "φουσκωτό" μπουφάν μας βγάζει ασπροπρόσωπες στο κρύο και μας χαρίζει έξτρα δόσεις στυλ εάν το φορέσουμε σωστά. Για να δημιουργήσεις μια elegant εμφάνιση τον χειμώνα, προτίμησε ένα θηλυκό κομμάτι με μεγάλο γιακά σε φαρδιά γραμμή και συνδύασέ το με μαύρη βερμούδα και χοντρό καλσόν, που ξέρεις ότι φέτος χρειάζεται να έχεις στο συρτάρι σου πολλά σχέδια.

καπιτονέ μπουφάν

Puffer jacket, €95, Access Fashion

βερμουδα

Βερμούδα, €27,99, Only

Τeddy coat + πλεκτό φόρεμα

Είναι το απόλυτο πανωφόρι της εποχής, που δημιουργεί αυτόματα μια ζεστή αγκαλιά όταν το φορέσεις. Οι nude αποχρώσεις αυτόματα κάνουν το look σου να φαίνεται πολυτελές, ενώ η θερμότητά του θα πολλαπλασιαστεί εάν φορέσεις από μέσα ένα πλεκτό φόρεμα.

παλτό λευκό

Παλτό, €67,43, Only

πλεκτό φόρεμα

Πλεκτό φόρεμα, €17,99, Celestino