3 λευκά φορέματα που θα λατρέψεις

Το κλειδί είναι η απλότητα και το στυλ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
3 λευκά φορέματα που θα λατρέψεις

Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, το χρώμα του νυφικού αλλά και το χρώμα των παιδικών μας χρόνων. Ένα από τα πιο αγαπημένα της άνοιξης και μέχρι το φθινόπωρο, που το φοράμε σε όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας και το ταιριάζουμε εύκολα με καθεμία από τις υπόλοιπες αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Είναι βολικό, λοιπόν, και αυτό που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του σεταρίσματος. Ωστόσο, πέρα από όλα αυτά του τα πλεονεκτήματα, είναι και μία από τις βασικές τάσεις κάθε χρόνο στις συλλογές σχεδιαστών και διάσημων brands, που το απογειώνουν όπως του αξίζει. Ειδικά φέτος το monochrome (με λευκό και μαύρο) είναι μία από τις τάσεις που θα συζητηθούν.

Μόλις φτιάχνει ο καιρός και αλλάζει η σεζόν το μάτι μας (και οι επιλογές μας) στρέφεται σε ανοιχτά χρώματα, που μας φτιάχνουν τη διάθεση, μετά από έναν μουντό χειμώνα, όπου κυριαρχούν οι σκουρόχρωμοι τόνοι. Έτσι το λευκό είναι η πρώτη μας επιλογή, αφού είναι κλασικό, διαχρονικό και αγαπημένο. Φέτος θα το φορέσουμε πάλι σε φορέματα, αφού δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ό,τι μας έδειξαν οι πασαρέλες S/S 2021.

λευκό bold φόρεμα

Το λευκό δεν είναι μόνο ένα χρώμα. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις διαθέσιμες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να βρεις αυτή που σου ταιριάζει ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σου. Οι φωτεινότερες αποχρώσεις του λευκού είναι ιδανικές για τις γυναίκες με ανοιχτό δέρμα. Οι γυναίκες με πιο ζεστούς τόνους δέρματος θα πρέπει να αναζητούν λευκές αποχρώσεις κρέμας ή λευκού-κίτρινου ή λευκού-μπεζ. Μερικές φορές η ανάμειξη διαφορετικών αποχρώσεων του λευκού σε ένα σύνολο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τη μονόχρωμη εμφάνιση. Τσέκαρε και τα άλλα φορέματα που θα φοράμε όλη τη νέα σεζόν!

Tips για να το φορέσεις σωστά

  • Αν έχεις λευκή επιδερμίδα (σαν το γάλα) επίλεξε ανοιχτό-λαμπερό-λευκό το οποίο θα συνδυάσεις με ασημί ή χρωματιστά αξεσουάρ. Πάρε μια ιδέα από τα βασικά της άνοιξης και κάνε την επιλογή σου.
  • Αν έχεις μέτρια σκούρα επιδερμίδα προτίμησε το off-white και συνδύασέ το με χρυσά κοσμήματα. Η τάση Italian Dad ταιριάζει ιδανικά.
  • Αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ σκούρα απόφυγε το πολύ λευκό διότι η αντίθεση θα είναι πολύ έντονη και δεν θα σε κολακεύει.

λευκό lace φόρεμα

  • Αν έχεις χλωμή επιδερμίδα τότε το off white είναι για σένα.
  • Όταν επιλέγεις το ύφασμα του λευκού σου φορέματος δώσε προσοχή στη διαφάνεια για να μη βρεθείς γυμνή στον δρόμο. Για μια τέλεια εμφάνιση επίλεξε μπεζ ή λευκά εσώρουχα.
  • Διάλεξε οπακ υφάσματα για να μην έχεις το άγχος ότι ο κόσμος βλέπει την εσωτερική σου ομορφιά και τα εσώρουχά σου.
  • Μην τολμήσεις να δοκιμάσεις λευκό παπούτσι για να τα έχεις ασορτί.
  • Διάλεξε κάμελ, ασημί και χρυσό αλλά και εμπριμέ ή χρωματιστές πλατφόρμες!
  • Και μην ξεχνάς ότι το λευκό φόρεμα αναδεικνύει ατέλειες και προσθέτει κιλά. Οπότε η επιλογή σου πρέπει να είναι πολύ προσεκτική!

3 λευκά must-have φορέματα

λευκό φόρεμα

Με δέσιμο στο λαιμό, €9,95, Celestino

Ταίριαξέ το με:

sneakers

Sneakers, €11,60, Arte Piedi

λευκό φόρεμα με φιόγκο

Με φιόγκο, €29,95, Zara

Ταίριαξέ το με:

μαύρα σανδάλια

Ring toe, €79,95, Massimo Dutti

λευκό φόρεμα με δαντέλα

Με δαντέλα, €149, H&M x Simon Rocha

Ταίριαξέ το με:

μαύρα πέδιλα

Πέδιλα, €20,95, Celestino