Το "κιτς" αξεσουάρ που επανέρχεται δυναμικά από τα 00s

Θα το φτιάξεις μόνη σου και δεν θα το αποχωριστείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το

Μας αρέσουν τα αξεσουάρ, επιλέγουμε τα βασικά της άνοιξης, τα συνδυάζουμε με τα looks μας, μαθαίνουμε τα μυστικά του layering στα κολιέ και εφαρμόζουμε την τάση "Italian Dad"... Μέχρι εδώ καλά. Τι θα έλεγες όμως εάν σου έλεγα πως ένα "κιτς' αξεσουάρ (και αρκετά πρωτότυπο, όπως είναι φυσικά και το παγούρι πάνω στις τσάντες, που σου έχω δείξει) έρχεται για να ταράξει τα... λιμνάζοντα νερά των trends; Όχι, δεν αστειεύομαι, αλλά κάνοντας ένα scroll στο Instagram έπεσα πάνω σε κάτι που μου θύμισε τη Y2K μόδα!

αξεσουάρ με χάντρες για κινητό

Ένα διακοσμητικό charm για το κινητό, αλλά όχι αυτά τα κουκλάκια, γουνάκια, στρασάκια, παγωτάκια που κρεμάμε κατά καιρούς. Ένα αξεσουάρ που θυμίζει τη μόδα των 00s, όταν τα κορίτσια κρεμούσαν στο κινητό τους πολύχρωμες χάντρες, εν είδει κολιέ, και συναγωνίζονταν ποια θα φτιάξει το καλύτερο.

charms κινητό

Χάντρα... χάντρα

Ξεκίνησε ως επί το πλείστον σε πλατφόρμες Gen Z όπως το TikTok, προκαλώντας μια αίσθηση νοσταλγίας (και στυλ) που είναι αναμφισβήτητα kitsch. Αν και τα περισσότερα διακοσμητικά του τηλεφώνου κατά τη δεκαετία του 2000 ήταν συνήθως μικρότερα και λεπτεπίλεπτα, η σημερινή εκδοχή τους είναι λίγο πιο... χοντροκομμένη! Εύκολο στη δημιουργία - χρειάζεσαι απλώς μεγάλες πολύχρωμες χάντρες σε διάφορα σχέδια και πετονιά, αρκετή φαντασία και διάθεση για να φτιάξεις πολλά και διαφορετικά charms.

charms με χάντρες

Τα εν λόγω διακοσμητικά του κινητού είναι άλλο ένα DIY, στη μακρά λίστα των νοσταλγικών πολυαγαπημένων αντικειμένων που έρχονται από το παρελθόν (δες και τα πλεκτά καπελάκια που φόρεσε η Bella Hadid). Μεγάλο μέρος της ελκυστικότητας της τάσης αυτής είναι η εύκολα αναπαραγώγιμη φύση της, και με αφορμή την παραμονή μας στο σπίτι για περισσότερες ώρες, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να... ξεσπάσουμε στις χάντρες που υπάρχουν στην ντουλάπα μας.

κινητό διακοσμητικά τάση

Διάσημες... αντιγραφές

Καθώς η τάση δείχνει να πολλαπλασιάζεται στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων, διάσημα brands έχουν δημιουργήσει τις δικές τους... αντιγραφές. Το "Multicolor Toy Choker" (κάτω) της Balenciaga (€650) εμπνέεται σαφώς από τα charms και τα αξεσουάρ του Y2K, ενώ φοριέται και ως κολιέ.

balenciaga charm cell phone

Ένα άλλο κομμάτι haute couture που μοιάζει με αυτό που παρατηρείται στο TikTok είναι το "Floral Beaded Necklace" (κάτω) της Bottega Veneta (€3.390). Ευτυχώς υπάρχουν δεκάδες βίντεο DIY σε Instagram και YouTube που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το δικό σου με παρόμοια αισθητική.

bottega venetta charm

Το δικό μου!

δημιουργίες με χάντρες για κινητό