Belt your bag: Το trendy τσαντάκι μέσης θα το φορέσεις και τη νέα σεζόν

Λειτουργεί σαν ζώνη και αφήνει ελευθερία κινήσεων στα χέρια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Belt your bag: Το trendy τσαντάκι μέσης θα το φορέσεις και τη νέα σεζόν

Τι τάση κι αυτή; Η γνωστή "μπανάνα" από τα 90s επέστρεψε δυναμικά εδώ και 2 χρόνια, με τις celebrities να την αγαπούν ιδιαίτερα αλλά και τις κοπέλες στους δρόμους της πόλης να τη σετάρουν άφοβα με τα ρούχα τους. Η λατρεία προς αυτό το τσαντάκι μέσης ή αγγλιστί belt-bag οφείλεται στο γεγονός ότι αφήνει τα χέρια μας ελεύθερα και προσθέτει έξτρα πόντους στυλ στο look μας!

πλεκτό φόρεμα με τσαντάκι μέσης

WHY IT WORKS

Είτε πρόκειται για μια πολυτελή Gucci, που φορά μια celebrity, είτε για ένα κομμάτι που επιλέγει μια fasionista στο street style της, η belt-bag (aka τσαντάκι μέσης) ήρθε για να μείνει στην ντουλάπα μας. Από το 2019, που την είδαμε για πρώτη φορά σε κορυφαίους Οίκους, σε διάφορα υλικά και σχέδια, σε trendy αλλά και πιο κλασικά χρώματα να τονίζει τη μέση των μοντέλων σαν ζώνη ή να λειτουργεί ως stylish αξεσουάρ (δες εδώ τα βασικά της άνοιξης) πάνω από ένα φαρδύ σακάκι, τη λατρέψαμε. Διάλεξε πώς θέλεις να την εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου, ανάλογα με το mood σου. Feminine ή casual, εσύ αποφασίζεις!

φούστα με φβολάν και φούτερ

WITCH BAG?

Η επιλογή του στυλ – brand ή high street– έχει να κάνει με τη δική σου στυλιστική ιδιοσυγκρασία και με τίποτα άλλο! Ύφασμα, δέρμα, πλαστικό, σουέτ, με logo ή χωρίς, metallic ή κροκό, επίλεξε αυτήν που ταιριάζει απόλυτα στη σιλουέτα σου, αποφεύγοντας κομμάτια που δεν θα σε κολακεύουν. Το σχήμα ποικίλλει, δίνοντάς σου άπειρες επιλογές. Special tip: Απόκτησε μία που θα μπορείς να τη φορέσεις στη μέση σου αλλά και στον ώμο.

crop top με τσαντάκι μέσης

STYLING HACKS

Σύμφωνα με το street style που βλέπουμε ανά τον κόσμο, το τσαντάκι μέσης ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Σκέψου πως έχεις στη διάθεσή σου μια ζώνη που θα τη φορέσεις με το παντελόνι, τη φούστα, το φόρεμά σου ή γύρω από το πουκάμισο ή το loose T-shirt σου. Αποτελεί ιδανική λύση για το shirt dress σου αλλά και για το blazer σακάκι σου που το φοράς σαν φόρεμα. Επιπλέον, τα μικρά τσαντάκια είναι κομψά και χωράνε όλα τα απαραίτητα για να κυκλοφορήσεις στους δρόμους της πόλης άνετα και χαλαρά.

Μπλουζάκι με τσαντάκι μέσης

WHAT COLOR?

Είναι λογικό να επιλέξεις μια μαύρη belt-bag με το σκεπτικό ότι ταιριάζει με όλα σου τα ρούχα. Αν, όμως, βάζεις το στυλ πάνω από τη... λογική, τότε κάνε μια στροφή στις προτιμήσεις σου και ξέφυγε από τις safe επιλογές. Τι σημαίνει αυτό; Αγόρασε ένα τσαντάκι μέσης σε κάποιο φωτεινό χρώμα της αρεσκείας σου (επιλέγοντας ένα από τις φετινές τάσεις της άνοιξης) και κάνε με αυτό color blocking και... fashion statement!

πλισέ φούστα με τσαντάκι μέσης