Yellow... mellow: Πώς θα φορέσεις το κίτρινο σε total looks

To Xρώμα της Χρονιάς "σαρώνει" την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Yellow... mellow: Πώς θα φορέσεις το κίτρινο σε total looks

Για πολλούς το κίτρινο είναι φέτος το νέο... μαύρο, αφού η διαχείρισή του, ειδικά σε total looks, είναι εύκολη και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει. Ας ξεκινήσουμε όμως από την απόφαση! Μπορείς, αντέχεις, τολμάς να φορέσεις ένα τόσο φωτεινό χρώμα σε ένα outfit από την κορυφή ως τα νύχια; Δεν χρειάζεται να απαντήσεις αμέσως, απλώς διάβασε τις επόμενες γραμμές και στο τέλος του άρθρου είμαι σίγουρη πως θα πεις το μεγάλο "ναι" για να κάνεις δικό σου το Χρώμα της Χρονιάς 2021 από την Pantone.

TOP-TO-TOE COLOR

κίτρινο κοστούμι

Θέλεις να βάλεις μια πινελιά χρώματος στο look σου; Ξέχνα το και βάλε το αγαπημένο σου κίτρινο από την κορυφή ως τα νύχια! Τι; Δεν είναι "το αγαπημένο" σου; Θα έπρεπε, αφού με τη βοήθειά του θα κάνεις fashion statement και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ούτε με μαλλιά, ούτε με μακιγιάζ, ούτε με αξεσουάρ (δες τα top της σεζόν), αφού από μόνο του το σύνολό σου θα... μιλάει... θα παραμιλάει, καλύτερα! Δες πώς...

WHY IT WORKS

κίτρινη φούστα και τοπ

Ανησυχείς πως εάν φορέσεις από πάνω ως κάτω κίτρινο θα δείχνεις λίγο σαν... καρτούν; Σου υπόσχομαι πως δεν ισχύει. Οι σχεδιαστές φέτος γέμισαν τις πασαρέλες με μονοχρωμίες head-to-toe σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου (δες τα όλα εδώ), πέρα από το κίτρινο, και δεν κάνουν λάθος. Πρόσεξε τα υφάσματα που θα επιλέξεις, αφού μόνο έτσι θα πετύχεις το chic αποτέλεσμα που επιθυμείς.

FOCUS ON TEXTURE

κίτρινο φόρεμα

Δεν είναι τυχαίο που το ύφασμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα φαίνεται ένα ρούχο πάνω μας, αφού αναβαθμίζει αυτόματα τις επιλογές μας. Αν διαλέξεις ένα κοστούμι, για παράδειγμα, προτίμησε ένα καλό λινό (λόγω της εποχής) ή ένα βαμβακερό, επενδύοντας σε κομμάτια που θα φορέσεις και με τα υπόλοιπα ρούχα σου, κάνοντας πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

SO MANY LOOKS

κίτρινο twin set

Φυσικά μη μείνεις μόνο στο κοστούμι, αν και είναι ο πιο safe τρόπος για να υιοθετήσεις τη μονοχρωμία, αλλά προχώρα και λίγο παραπέρα, δοκιμάζοντας συνολάκια με φούστα και παντελόνι ή ακόμα και ένα twin set, που θα αναδείξει την καλή σου σχέση με τη μόδα. Νομίζεις τυχαία το φόρεσε η Φαίη Σκορδά σε πρωινή της εμφάνιση;

STYLING TIPS

κίτρινο πουκάμισο και παντελόνι

Τα καλά νέα για τα total looks είναι πολλά και οφείλεις να τα γνωρίζεις για να σου φύγει και ο τελευταίος ενδοιασμός.

  • Σε δείχνουν λεπτότερη και ψηλότερη
  • Μπορούν να αναδείξουν καλύτερα μια ιδιαίτερη τσάντα ή ένα μοδάτο ζευγάρι παπούτσια (δες τα καλύτερα της άνοιξης).
  • Δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάσεις με τους συνδυασμούς, αφού έχεις ένα έτοιμο σύνολο μπροστά σου.
  • Θα φορέσεις κάθε κομμάτι χωριστά, ενώ θα κάνεις και color blocking.