Οι 7 μεγαλύτερες τάσεις στα φορέματα του καλοκαιριού που μας... γυρίζουν στα 90s

Δυναμικές επιστροφές χωρίς... καταστροφές, αν ξέρεις να τις φορέσεις σωστά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οι 7 μεγαλύτερες τάσεις στα φορέματα του καλοκαιριού που μας... γυρίζουν στα 90s

Ακόμα κι αν ζούμε σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από τις τάσεις της σεζόν, ξέρουμε όλες καλά πως τα trends της δεκαετίας του '90 -ειδικά τα φορέματα που ήταν τότε στην... πρώτη γραμμή- παραμένουν αγαπημένα και επανακάμπτουν δυναμικά. Μάλιστα δεν έχουν ανάγκη καμίας... μεταποίησης για να είναι to-the-point, αφού μπορείς να τα φορέσεις όπως παλιά! Ποια είναι όμως αυτά τα 7 trendy κομμάτια που θα σε γυρίσουν στο παρελθόν και θα σε μεταμορφώσουν εύκολα σε μια πλήρως ενημερωμένη fashionista;

Η μόδα... κύκλους κάνει και γυρίζει πάλι στα παλιά, τα αναμειγνύει με καινούργια, πιο μοντέρνα στοιχεία, και μας δίνει ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Έτσι συνέβη και με τα 7 αυτά φορέματα που μεσουράνησαν κατά το παρελθόν, έλαβαν τιμές και ξανά προς τη... δόξα τραβούν. Θα τα λατρέψεις, θα το φορέσεις ξανά και ξανά, γιατί, ως γνωστόν, η επιστροφές στη μόδα του παρελθόντος δεν είναι... καταστροφές!

7 ρετρό φορέματα με σύγχρονο ύφος

Puff sleeves

φόρεμα με φουσκωτά μανίκια

Τα φουσκωτά μανίκια... φουσκώνουν και πάνε εδώ και 2 χρόνια. Χαρίζουν έξτρα πόντους στυλ και φυσικά αναβαθμίζουν και το πιο απλό φορεματάκι. Να ξέρεις πως είναι πιο... φανταχτερά από το παρελθόν και σε φορέματα σε Α γραμμή ταιριάζουν ακόμα περισσότερο.

Pop πλεκτά

πλεκτό ποπ φόρεμα

Είναι top to the top για να αναβιώσεις τα 90s (δες εδώ τα καλύτερα από το Zara) και φυσικά εάν είναι και χειροποίητα ακόμα καλύτερα. Προτίμησε ένα με γεωμετρικά μοτίβα.

Κρουαζέ εφέ

κρουαζέ φόρεμα

Δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λεπτής σιλουέτα και δη στην προβληματική περιοχή της κοιλιάς. Φόρεμα με ιστορία και παρελθόν, προτίμησέ το σε ένα σταθερό ύφασμα όπως το ζέρσεϊ για καλύτερο αποτέλεσμα.

Cut-out sexy

φόρεμα με κοψίματα

Ήδη έχω γράψει πολλά για τα περίφημα σέξι μπλουζάκια με κοψίματα... όπου μπορεί να βάλει ο νους σου. Αυτό ισχύει και για τα φορέματα, που "κόπηκαν" στα 90s και τώρα... κόβονται ακόμα περισσότερο για να σε χρίσουν ένα hot, so hot θηλυκό!

Caftans, we love

καφτάνι

Τα καφτάνια δεν είναι μόνο για την παραλία, αυτό πρέπει να το εμπεδώσεις όσο το καλοκαίρι πλησιάζει. Βάλε πλώρη για το νησί με ένα πλουμιστό κομμάτι.

Βολάν, πολλά βολάν
φόρεμα με βολάν

Κομψές λεπτομέρειες σε γιακάδες, μανσέτες, τελειώματα φορεμάτων αλλά και σε ντεκολτέ και μανίκια περιλαμβάνουν βολάν, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Girly details που θυμίζουν παλαιότερες εποχές και... Lolites!

Με λάστιχο στο στήθος

φόρεμα με λάστιχο

Τα φορέματα που λατρεύαμε στα 90s! To λάστιχο στο στήθος κολακεύει το ντεκολτέ και τη μέση σου, οπότε κερδίζεις εις διπλούν στο στυλ και στην κομψότητα.