Αυτά είναι τα 10 χρώματα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 που σίγουρα θα φορέσουμε

Και μερικές συμβουλές για το πώς θα τα συνδυάσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Ακόμα κι αν η ήσυχη πολυτέλεια κυριαρχεί σε ένα total white σύνολο, φέτος οι τάσεις μίλησαν για τα χρώματα της νέας σεζόν: Από το σκούρο κόκκινο μέχρι σατέν, εφέ «λάκας», ροδακινί και πολλές ακόμα αποχρώσεις θα περπατήσουν στους δρόμους του κόσμου την άνοιξη και θα κυριαρχήσουν στα looks όλου του καλοκαιριού.

Το μαύρο; Σε μικρές δόσεις θα κάνει την εμφάνισή του σε μοδάτα outfits, αλλά θα αντικατασταθεί γενικότερα από το γκρι. Δεν θα λείψουν φυσικά οι παστέλ αποχρώσεις, όπως γαλάζιο, ζεστό κίτρινο του βουτύρου, λιλά και πράσινο της μέντας.

Δέκα είναι, λοιπόν, τα πιο μοδάτα χρώματα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, οπότε δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τι πρέπει να προτιμήσεις από εδώ και στο εξής στα all-day looks σου, βάζοντας σιγά-σιγά χρώμα στις εμφανίσεις σου ή τουλάχιστον να είσαι προετοιμασμένη με μια... γεμάτη ντουλάπα με όλες τις... χρωματικές τάσεις της νέας σεζόν. Συμπέρασμα; Μια νέα γκαρνταρόμπα σε περιμένει την άνοιξη και ξεκινά με αυτά τα χρώματα.

10 χρώματα για το 2024 που θα βάλουμε στην γκαρνταρόμπα μας

Γκρι

Μια απόχρωση του γκρι που συνήθως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον κόσμο της ραπτικής: Το γκρι θα αντικαταστήσει οριστικά το μαύρο, για να δημιουργήσει κομψά ντυσίματα που απηχούν τη minimal μόδα των 90s.

Plastic nude

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AVELLANO (@avellano)

Οι γήινοι τόνοι κυριαρχούν στις εμφανίσεις του 2024 με αρκετές δόσεις θυληκότητας, σε κομμάτια που διαγφανίζουν και αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα. Μάλιστα, σε πολλές περιπρώσεις μοιάζουν "πλαστικά" ή ζωγραφισμένα στο χέρι πάνω στο σώμα.

Ροδακινί

Μια πολύ γλυκιά απόχρωση του ροζ, που ήδη εμφανίστηκε στις περσινές πασαρέλες των N°21, Jil Sander και Rabanne, επιστρέφει για να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού μάλιστα ψηφίστηκε ως το "Χρώμα της Χρονιάς 2024" από την Pantone με το όνομα "Peach fuzz".

Δείτε επίσης: Χειμερινές εκπτώσεις 2024: 8 κομμάτια στα οποία πρέπει να επενδύσεις ASAP

Κίτρινο του βουτύρου

Το απαλό αυτό κίτρινο θα "γλυκάνει" τα looks μας και θα αναδείξει την έμφυτη κομψότητα μας. Θα συνδυαστεί ιδανικά με μαύρο, ενώ σε total looks θα κάνει δήλωση μόδας.

Γαλάζιο


Μια φρέσκια απόχρωση που μυρίζει καλοκαίρι, το γαλάζιο είναι σίγουρα ένα πολυαγαπημένο χρώμα τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 και θα πρωταγωνιστήσει σε total looks, επίσης σε loungewear με ρίγες ή σε συνδυασμό με καφέ και πορτοκαλί.

Πράσινο της μέντας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fendi (@fendi)

Σκεφτείτε τα φύλλα μέντας, τόσο φρέσκα και λαμπερά, και προσθέστε μια σταγόνα λευκό: Αυτή είναι η παστέλ απόχρωση που θα δούμε να κυριαρχεί στις εμφανίσεις της άνοιξης, συνδυασμένη με το κίτρινο του βουτύρου, δημιουργώντας κυρίως loose και όχι αυστηρά σύνολα.

Λιλά

Απαλό μοβ, το λιλά συμβολίζει την αφύπνιση της ψυχής, επομένως είναι τέλειο για να φορεθεί την άνοιξη. Δημιουργεί ηρεμία, αλλά γίνεται κομψό και εκλεπτυσμένο στην εκδοχή ενός βραδινού φορέματος.

Μπορντό

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GUCCI (@gucci)

Το σκούρο κόκκινο αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και το αγαπήσαμε πολύ από το περσινό καλοκαίρι που εμφανίστηκε στις πασαρέλες. Το κομψό μπορντό το είδαμε όλο τον χειμώνα σε πινελιές, μέσα από παπούτσια και αξεσουάρ, άριστα συνδυασμένο με γκρι, και πλέον θα το φορέσουμε σε total looks.

Xρυσό

Μετά την... επέλαση του ασημί τους προηγούμενους μήνες, σειρά έχει το χρυσό, που θα κλέψει την παράσταση. Εκλεπτυσμένα σύνολα με λαμέ νήματα και "ρευστά" σατέν είναι ιδανικά για τη δημιουργία grande βραδινών outfits.

Ασημί

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FERRAGAMO (@ferragamo)

Kαι πάλι εδώ, το ασημί μάς κλείνει πονηρά το μάτι και γίνεται εμμονή. Πιο έντονο τώρα, είναι η ιδανική απόχρωση για όσες θέλουν να κάνουν δήλωση μόδας με την εμφάνισή τους αλλά και για να απογειώσουν το τζιν παντελόνι τους το βράδυ!