5+1 anti-trend κομμάτια που ξαφνικά είναι τόσο φρέσκα και μοδάτα για την άνοιξη

Ρούχα και αξεσουάρ που επιστρέφουν με αξιώσεις στη μόδα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Σήμερα, οι τάσεις γεννιούνται από πολύ περισσότερα μέρη εκτός από την πασαρέλα (αν και εκείνη εξακολουθεί να διατηρεί το μονοπώλιο των trends), από τις εμφανίσεις των celebrities μέχρι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σαν να εμφανίζονται πέντε νέα trends κάθε μέρα!

Ωστόσο, ψάχνοντας καλύτερα μπορείς να φτάσεις στον πυρήνα αυτού που είναι στην πραγματικότητα μόδα αυτήν τη στιγμή. Στο κατώφλι, λοιπόν, μιας νέας σεζόν, σκέφτηκα ότι είναι καιρός να ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στις νέες τάσεις που βλέπω να εμφανίζονται για την άνοιξη.

Τα κομμάτια, λοιπόν, που βλέπω ξανά και ξανά σίγουρα θα κάνουν θραύση όλο το 2024, αλλά είναι αυτό που θα λέγαμε "anti-trends", δηλαδή απέχουν πολύ από το να είναι καινούργια - είναι ρούχα και αξεσουάρ που πάντα επιστρέφουν στη μόδα (μερικά σε ετήσια βάση), στοιχείο που τα κάνει να είναι όχι μόνο μοντέρνα αλλά και ταυτόχρονα διαχρονικά.

Αυτά είναι υπέροχα νέα, φυσικά, αφού, δεδομένου του κλασικού τους χαρακτήρα, μπορεί να υπάρχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα σου, οπότε δεν χρειάζεται να κουραστείς και πολύ για να τα ψάξεις. Οπότε τσέκαρε στη συνέχεια 6 anti-trend κομμάτια που είναι τόσο φρέσκα και μοδάτα για την άνοιξη.

5+1 anti-trend κομμάτια είναι φρέσκα και μοδάτα για την άνοιξη

Δερμάτινο παλτό

Αν και μπορεί να πιστεύεις ότι το δέρμα είναι βασικό υλικό για τον χειμώνα, στην πραγματικότητα, είναι την άνοιξη είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για πανωφόρια. Σε τελική ανάλυση, είναι ιδανικό τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες, όταν η πολλή ζέστη ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή της.

Shop the trend

μαύρο δερμάτινο

Μαύρο, €48,48, Temu

δερμάτινο παλτό

Καφέ, €599, Stand Studio

Λευκά παπούτσια

Είναι τα πιο elegant παπούτσια που φοράνε τα κορίτσια της μόδας και όσο πλησιάζει η άνοιξη, θα γίνουν... θαυματουργά. Μάλιστα, αν θέλεις τα λευκά σου παπούτσια να κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση του 2024, επίλεξε ένα ζευγάρι με μυτερή μύτη ή slingback.

Shop the trend

άσπρα παπούτσια

Μυτερά, €34,90, Envie shoes

λευκά mules

Mules, €49, Carrano

Κοτλέ παντελόνι

Μιλήσαμε για το λευκό χρώμα, που κάνει θραύση στους δρόμους του κόσμου από τις fashionistas, αλλά ένα κοτλέ παντελόνι θα το εκτιμήσεις όπως οι Γαλλίδες τη νέα σεζόν, αντικαθιστώντας το τζιν σου. Πράγματι, είναι μια τάση που λειτουργεί όλο τον χρόνο, προσθέτοντας αρκετές δόσεις στυλ στα outfits.

Shop the trend

κοτλέ

Πορτοκαλί, €24,69, Temu

πράσινο παντελόνι

Πράσινο, €69,90, Nanouk

Co-ords με γιλέκο

Τα γιλέκα και τα ασορτί παντελόνια τους είναι και πάλι πρώτα στη σειρά για την άνοιξη του 2024. Αν θέλεις να επενδύσεις σε ένα νέο σύνολο, προτίμησε ανοιχτό γκρι.

Shop the trend

γκρι γιλέκο

Γκρι γιλέκο, €49,90, Raere

γκρι παντελόνι

παντελόνι, €79,90, Raere

Μάξι φούστα

Είναι αυτό το κομμάτι που από το φθινόπωρο πέτυχε να μεταμορφώσει κάθε βαρετό look. Οι φούστες είναι έτσι ή αλλιώς ένα hot ρούχο κάθε άνοιξη. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο επίκαιρες για το 2024 από ό,τι ήταν τον περασμένο χρόνο. Προτίμησε μία σε φαρδιά γραμμή, για ένα πιο χαλαρό look ή μία bodycon, για να αναβιώσεις το ρετρό στυλ.

Shop the trend

χακί φούστα

Χακί, €25,95, Zara

μοβ φούστα

Μοβ, €149, Max Mara

Leopard prints

Από όλες τις τάσεις των prints εκεί έξω - ίσως εκτός από τις ρίγες και τα φλοράλ - το λεοπάρ είναι αυτό με την πιο διαχρονική γοητεία. Αν και δεν είναι ποτέ εκτός μόδας, παρουσιάζει διακυμάνσεις κάθε χρόνο στις επιλογές των fashionistas. Και αυτήν τη στιγμή, την άνοιξη του 2024, είναι πολύ κοντά στην κορυφή.

Shop the trend

μάξι φόρεμα

Φόρεμα, €39,13, The Pink Lemon

λεοπάρ γοβάκια

Γοβάκια, €69,95, Tsakiris Mallas