Τόσο κομψό όσο το μαύρο: Αυτό το χρώμα είναι η πιο ευέλικτη τάση της άνοιξης

Πρωταγωνιστής σε όλες τις πασαρέλες, θα φωτίσει τα looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Μετά το καφέ και το γκρι, μια απαλή και κομψή macro τάση ανάμεσα στα χρώματα της Άνοιξης/Καλοκαιριού 2024 θα λάβει έναν σημαντικό "χώρο" στην ντουλάπα μας για την επόμενη σεζόν. Κομψό σαν το αιώνιο μαύρο, το είδαμε σε όλες τις πασαρέλες και σε όλες του τις αποχρώσεις, από τις πιο λαμπερές και χρυσαφένιες μέχρι τις πιο γήινες, σε basic ρούχα αλλά και statement κομμάτια.

Το πράσινο της ελιάς (ή λαδί) είναι minimal, ήρεμο αλλά και ζεστό, ενώ αφήνει με αξιώσεις πίσω του το στρατιωτικό στυλ και μπαίνει δυναμικά τόσο σε casual όσο και σε κομψά looks.

Ο JW Anderson, τα Acne Studios, ο Jil Sander, η Bottega Veneta αλλά και η Miu Miu το λάτρεψαν, παρουσιάζοντάς το σε αξεσουάρ, πλεκτά, πανωφόρια, φορέματα και φούστες, που συνδυάστηκαν με φωτεινά χρώματα ή ξεχώρισαν σε μονοχρωμίες.

Πιο απαλό από το μαύρο, λιγότερο ριζοσπαστικό από το καφέ, το πράσινο της ελιάς συνδέεται με την ηρεμία και τη φύση, είναι σύμβολο γαλήνης και παραμένει η τέλεια ουδέτερη επιλογή για κομψά ντυσίματα.

Η πιο ευέλικτη και κομψή τάση της άνοιξης είναι το πράσινο της ελιάς

Το πράσινο της ελιάς ή ακόμα και το χακί, είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να δημιουργήσεις elegant σύνολα από το πρωί ως το βράδυ, ενώ μαζί του μπορείς εύκολα να δείξεις τα ρούχα σου πιο πολυτελή αλλά και να υποστηρίξεις την τάση του quiet luxury.

Είναι τόσο-όσο bold και ταιριάζει με πολλά χρώματα από τη neutral παλέτα αλλά και με πιο έντονες αποχρώσεις, όπως το κίτρινο, το κόκκινο ή το φούξια. Θα το χρησιμοποιήσεις όπως ακριβώς το μαύρο και μαζί του θα κάνεις άπειρους συνδυασμούς, που θα κάνουν δήλωση μόδας.

Δώσε βάση στους συνδυασμούς

  • Ένα τουίντ σακάκι αλλά και μια καμπαρντίνα σε αυτό το χρώμα ταιριάζουν άριστα με το τζιν σου.
  • Καλσόν και kitten heels σε λαδί θα σπάσουν τη μονοχρωμία του μαύρου. Αν συνδυαστούν με pencil φούστα ακόμα καλύτερα!
  • Μια mini bag με αυτό το χρώμα θα αναβαθμίσει και το πιο minimal look.
  • Ένα μεταξωτό μαντίλι σε διάφορους τόνους πράσινου, θα αναδείξει τη θηλυκή πλευρά σου μέσα από ένα λευκό αυστηρό πουκάμισο.

Επένδυσε στα hot λαδί κομμάτια της άνοιξης

πράσινο σακάκι

Τουίντ σακάκι, €26,99, H&M

πράσινο φόρεμα

Φόρεμα, €59,99, Η&Μ

πράσινο πουλόβερ

Πουλόβερ, €21,90, Dorothy Perkins

πράσινη φούστα

Φούστα, €37,99, Trendyol

πράσινη τσάντα

Tσάντα, €128, Vera Italy

πράσινα παπούτσια

Γόβες, €85, Guy Laroche