5+1 αγαπημένες τροφές για να εξαφανίσεις μια για πάντα το λίπος στην κοιλιά

Κάποιες τις τρως και δεν το ήξερες

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
5+1 αγαπημένες τροφές για να εξαφανίσεις μια για πάντα το λίπος στην κοιλιά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όσο να ναι όλοι και όλες έχουν ανάγκη να βάλουν κάτι πιο ανάλαφρο, κάτι πιο κοντό για να αντέξουν λίγο καλύτερα στις μεγάλες ζέστες. Από την άλλη όμως δεν είναι λίγοι όσοι δεν έχασαν τα κιλά του Πάσχα και έτσι αγχώνονται για το λίπος, που έχει μείνει στην κοιλιά.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, εκτός από τον τρόπο για να μπεις στο περσινό σορτσάκι σε μια μόλις εβδομάδα, σου έχουμε βρει 6 τροφές, τις οποίες αν αποφασίσεις να καταναλώσεις και να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφικό πλάνο, τότε θα πεις μια για πάντα αντίο στο τοπικό πάχος, που έχει μείνει στην κοιλιακή χώρα και δε λέει να φύγει με τίποτα.

6 μυστικά για να χάσεις λίπος από την κοιλιακή χώρα

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι σύµµαχος σου στην προσπάθειά σου να έχεις επίπεδη κοιλιά αφού επί χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο φυσικούς τρόπους για να καταπολεµήσεις το φούσκωµα. Έρευνες στο πανεπιστήµιο Columbia απέδειξαν ότι, η κατανάλωση αφεψήματος µε βάση το τζίντζερ βοήθησε τους συμμετέχοντες να νιώθουν πιο χορτάτοι µετά από ένα γεύµα.

Μάραθος

Ο µάραθος είναι το αιωνόβιο βότανο που εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιµοποιείται για την αναπάντεχα ευεργετική δράση που έχει στον οργανισµό. Περιορίζει την εµφάνιση κολικών και µειώνει το φούσκωµα στην κοιλιά. Μπορείς να φτιάξεις µε αυτόν αφέψηµα ή απλώς να τον απολαύσεις μαζί με τη σαλάτα σου.

Πράσινο τσάι

Η επιστήµη και οι food bloggers ορκίζονται στις µαγικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Το αφέψηµα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αυξάνει την ενέργειά σου, καίει το λίπος και µειώνει αισθητά το πρήξιµο. 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ηµέρα βοήθησαν τους συµµετέχοντες σε µια έρευνα να χάσουν διπλάσιο βάρος, ειδικά τους µεσήλικες, συγκριτικά µε όσους δεν έπιναν καθόλου.

Χάσε λίπος - Κοιλιά

Φακές

Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και οι φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ίνες ενώ είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, γεγονός που θα βοηθήσει τον µεταβολισµό σου. Οι φακές µπορούν να χρησιµοποιηθούν σε σαλάτες ή σε σούπες ή ως συνοδευτικό σε κάποιο πιάτο αντικαθιστώντας το ρύζι.

Μπανάνες

Εκτός από το κάλιο που περιέχουν είναι και πλούσιες σε ανθεκτικό άµυλο, έναν τύπο φυτικής ίνας που περιέχεται σε κάποιους υδατάνθρακες και βοηθάει τον οργανισµό να κάνει ευκολότερη πέψη. Επιπλέον, το ανθεκτικό άµυλο βοηθάει το συκώτι να καίει περισσότερο λίπος ενώ συνολικά η µπανάνα εµποδίζει την κατακράτηση υγρών στο σώµα άρα µειώνει και το φούσκωµα στην κοιλιά.

Πιπεριές τσίλι

Οι καυτερές τροφές ενεργοποιούν τον µεταβολισµό ενώ σου προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στις πιπεριές την καυτερή γεύση, βοηθάει να µην πάρεις βάρος. Σε έρευνα που διεξήχθη στην Αµερική, όσοι κατανάλωσαν τροφές που περιείχαν καψαϊκίνη δεν είχαν λιγούρες για γλυκά και αλµυρές λιχουδιές πλούσιες σε λιπαρά και συνολικά είχαν µειωµένη όρεξη.

Μπορείς να απολαύσεις τις πιπεριές στην οµελέτα σου, στη σαλάτα, τηγανητές ή και ωµές.

4 απλά βήματα για να εξαφανίσεις το λίπος από το σημείο

Καιρός να σταµατήσεις να «ρουφιέσαι» κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Η κοιλιά είναι το σηµείο που ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εµάς. Εκτός όµως από την αισθητική πλευρά, οι διατροφολόγοι επισηµαίνουν συνεχώς πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία µας το κοιλιακό λίπος, το οποίο διακρίνεται σε δύο είδη: α) το υποδόριο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρµα και είναι µαλακό και β) το σπλαχνικό, που βρίσκεται µεταξύ µυών και οργάνων και είναι πιο σκληρό.

Το σπλαχνικό λίπος «κρέµεται» κάτω από τους µυς και βρίσκεται πολύ κοντά στα εσωτερικά όργανα, τα οποία το χρησιµοποιούν ως πηγή ενέργειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισµό καθώς επηρεάζει αρνητικά τα εσωτερικά όργανα.