Εξιτήριο για το βρέφος που είχε κορωνοϊό

Ευχάριστα νέα επιτέλους!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εξιτήριο για το βρέφος που είχε κορωνοϊό

Τα ευχάριστα νέα φαίνεται πως επιτέλους έφτασαν για την οικογένεια του βρέφους 27 ημερών, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Επιτέλους, ο πυρετός έπεσε και το μωράκι πήρε εξιτήριο από το νοσοκμείο «Ιπποκράτειο» προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με τους γονείς του.

Μετά από τρεις μέρες νοσηλείας, το μωρό ξεκίνησε να αισθάνεται καλύτερα και ο πυρετός του έπεσε, έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να του δώσουν το εξιτήριο.

Η ανησυχία ωστόσο για την εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται και μάλιστα, ο ΠΟΥ σήμανε συναγερμό για τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται ο ιος στους νέους.

Κορωνοϊός - ΑΧΕΠΑ: Μικρή βελτίωση στην υγεία της 17χρονης

Τις τελευταίες ημέρες σύσσωμη την κοινότητα της Θεσσαλονίκης αλλά και τη χώρα μας γενικότερα έχει απασχολήσει η είδηση της 17χρονης κοπέλας με κορωνοϊό που βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σε κρίσιμη κατάσταση. Τελευταίες πληροφορίες μας ενημερώνουν πως έχει υπάρξει μικρή βελτίωση της κατάστασης της υγείας της 17χρονης.

Αναλυτικότερα, η κατάστασή της κρίνεται σταθερή αν και σοβαρή. Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ παραμένει από το Σάββατο η 17χρονη που διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό.

Μικρή βελτίωση στην υγεία της 17χρονης

Η κατάστασή της κρίνεται σταθερή αν και σοβαρή, ενώ εχθές το βράδυ, σύμφωνα με τους γιατρούς, παρουσίασε ορισμένα σημάδια βελτίωσης.

κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ 17χρονη

Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του νέου ιού που έχει διασωληνωθεί, στη χώρα μας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του αρχηγείου της αστυνομίας, η Θεσσαλονίκη σημείωσε ρεκόρ σε κρούσματα και πρόστιμα για μη χρήση μάσκας το τελευταίο πενθήμερο και σε σχέση με την Αττική.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Στους 231 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας καθώς, κατέληξε άνδρας στο «Αττικόν

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 12 αστυνομικοί στην Αθήνα

Σε 7ήμερη καραντίνα τέθηκαν 12 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με Σομαλό που είχαν συλλάβει, ο οποίος μετά από αδιαθεσία που ένιωσε μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και εκεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Το αστυνομικό τμήμα θα απολυμανθεί.

Εχθές Δευτέρα ανακοινώθηκε πως έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος τον Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής Τσαϊρίδης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόκειται για συνολικά εννέα κρούσματα, τονίζει πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής το θεσμικό όργανο, από το Σάββατο 8 Αυγούστου έως τον δεκαπενταύγουστο εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει από μονάδες του ΕΟΔΥ.

κορωνοϊός αστυνομία

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ. «Να δοθεί προτεραιότητα στους αστυνομικούς καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε άμεση επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους», τονίζει.

Προσθέτει δε, πως «παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα της πανδημίας στη χώρα μας, βλέπουμε να μην υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την προστασία των αστυνομικών».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα να γίνονται τεστ στους αστυνομικούς καθώς έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά και υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως κολλήσουν τον ιό και τον διασπείρουν στις οικογένειές τους, ενώ να σημειώσουμε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας υπουργός της Ρωσίας.

Πηγή: eleftherostypos.gr