Lockdown: Ιερέας λειτουργούσε παράνομα στην Χαλκιδική - Εντάσεις και συλλήψεις

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Lockdown: Ιερέας λειτουργούσε παράνομα στην Χαλκιδική - Εντάσεις και συλλήψεις

Ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία σε χωριό της βόρειας Χαλκιδικής, ύστερα από καταγγελία για τέλεση λειτουργία με πιστούς παρά την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας voria.gr οι αστυνομικοί μετέβησαν στην εκκλησία και μέσα εντόπισαν πλην του ιερέα δύο πιστούς. Άμεσα προχώρησαν στην επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στους δύο πολίτες και 1.500 ευρώ στον ιερέα.

Μετά τα πρόστιμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο γιος του ιερέα, μαζί με έναν από τους δύο πιστούς επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στους δύο αστυνομικούς, τραυτίζοντάς τους ελαφρά. Μάλιστα από τον διαπληκτισμό τραυματίστηκε ελαφρά και ο ένας πιστός. Οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν προληπτικά στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς συνελήφθησαν.
Υπενθυμίζεται ότι η τέλεση λειτουργιών επιτρέπεται στην καραντίνα, μόνο με την παρουσία ιερέων και του αναγκαίου προσωπικού χωρίς πιστούς. Δείτε τα μέτρα για το άνοιγμα της αγοράς.

πηγή: iefimerida

Παράταση στο lockdown - Μέχρι πότε θα ισχύει;

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, ο οποίος δε σταματά να εξαπλώνεται και το επιδημιολογικό φορτίο δε μειώνεται ακόμη σημαντικά, με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι μεγάλη, σε βαθμό που αναμένεται η επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 5 ημέρες τα κρούσματα έφτασαν τα 6.235. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα ενεργά κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται παρά το lockdown που συμπληρώνει πλέον τρεις εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Μέσα δύο ημέρες μόλις αυξήθηκαν κατά 2.000 τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι 19 ημέρες lockdown δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα με τον κ. Εξαδάκτυλο να απαντά: «Μπορούμε να περιμένουμε ελπιδοφόρα στοιχεία τις επόμενες ημέρες αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή η παραμικρή χαλάρωση μπορεί να φέρει επιδείνωση και όχι βελτίωση», ενώ ανησυχία έχει προκαλέσει και η διασωλήνωση ενός 19χρονου στην Θεσσαλονίκη.

Πάντως ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επανέλαβε το αίτημα για νέα αυστηρότερα μέτρα στην συγκεκριμένη περιοχή. «Έχουμε ζητήσει μαζί με τον Δήμαρχο και τον Πρύτανη ΑΠΘ και τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο επίπεδο του Μαρτίου. Για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση».

Στην ερώτηση για το πως θα αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε ΜΕΘ και κρεβάτια νοσηλείας απάντησε: «Η κατάσταση είναι πολεμική. Θα δούμε ότι προβλέπεται και ότι πρέπει να γίνει. Και ας θυμόμαστε ότι είναι αναγκαία αυτά που θα γίνουν και δεν χρειάζεται κριτική. Την ώρα της μάχης δεν μπορεί να υπάρχει κριτική, αλλά μετά».

Πηγή: athensmagazine.gr