Τραγωδία Πάτρα: «Βλέπω το πρόσωπό της...» - Ραγίζει καρδιές ο γιατρός που επανέφερε την Τζωρτζίνα

«Αυτό ξεπερνάει και τα όρια της τραγωδίας»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Βλέπω το πρόσωπό της...» - Ραγίζει καρδιές ο γιατρός που επανέφερε την Τζωρτζίνα

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, στην εκπομπή T-live το μεσημέρι της Παρασκευής 1/4 μίλησε ο γιατρός που είχε σώσει από τον θάνατο την Τζωρτζίνα λίγο πριν το τραγικό τέλος της.

Κάνοντας περιγραφές για όσα βίωσε στο νοσοκομείο δίπλα στους γονείς αλλά και καθημερινά με το παιδί, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι αυτή είναι η αιτία που κόστισε στην Τζωρτζίνα τη ζωή της.

Όσα είπε ο γιατρός που επανέφερε την Τζωρτζίνα

Μιλώντας για τις εξελίξεις αλλά και την αποκάλυψη για την ουσία της κεταμίνης, ο γιατρός ο οποίος βρισκόταν δίπλα στην Τζωρτζίνα, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά τον θάνατό της: «Αισθάνομαι μεγάλη λύπη, τι άλλο να πω… Βλέπω το πρόσωπο αυτού του παιδιού μπροστά μου.

Το βλέπω κάθε βράδυ, κάθε μέρα. Όλον αυτόν τον καιρό βλέπω μπροστά μου αυτό το προσωπάκι. Είναι τραγικό. Βλέπουμε διάφορα στο νοσοκομείο, αλλά αυτή η ιστορία είναι ιδιαίτερη».

Για την στιγμή που έσωσε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, ο γιατρός: «Είδα ότι δεν πέσανε και στα πατώματα, εντάξει… κοιτούσαν οι άνθρωποι σαν χαμένοι, τους είπα δυο λόγια… Η μητέρα ήταν σαν χαμένη. Ο πατέρας εκδήλωσε με τον τρόπο του αυτό το «”ευχαριστώ”» δήλωσε για τους γονείς.

"Θα υπάρξουν πολλές καταθέσεις" - Οι δηλώσεις του Γιώργου Καλλιακμάνη

Ο πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη, το πρωί της Παρασκευής 1/4, για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει ένα απίστευτο παρελθόν.

«Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να έχει δικηγόρο, καθόλη τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας και οι δικηγόροι έχουν το δικαίωμα να παραιτηθούν για τους δικούς τους λόγους. Σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί κάποιος δικηγόρος να υπερασπιστεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τότε ο Ανακριτής ή ο Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να ορίσει κάποιον», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Είχαμε δύο διαδικασίες. Η μία ήταν η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Πατρών και η δεύτερη ήταν μία αυτεπάγγελτη προανάκριση της Αστυνομίας για το τρίτο παιδί. Αυτό που περίμενε η Αστυνομία ήταν οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις.

Έπειτα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ζητά να πάρουν καταθέσεις από τους ιατροδικαστές που εξέτασαν το πρώτο και το δεύτερο παιδί και να διευκρινιστούν κάποια πράγματα για τις αιτίες θανάτου, και επίσης και τον παθολογοανατόμο. Η δεύτερη περίπτωση που είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης, ήταν κάποιες διευκρινίσεις από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Είχε βρεθεί αυτή η ουσία και έπρεπε να εξεταστεί κατά πόσο ήταν η ουσία που σκότωσε το τρίτο παιδί. Όταν διευκρινίστηκε αυτό, τότε ο Ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης».

«Επειδή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, κρατώ μία σοβαρή στάση, ξέρετε ποιο είναι το προφανές. Δεν θα πω τίποτα, μέχρι να δικάσει το δικαστήριο. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές καταθέσεις. Θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν είναι έγκλημα, ποιος το τέλεσε ή εάν υπάρχουν συνεργοί», τόνισε στο τέλος της συζήτησης.