Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ: Σε ποιες περιοχές θα έχει σήμερα 14/7 διακοπή ρεύματος

Προσοχή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ: Σε ποιες περιοχές θα έχει σήμερα 14/7 διακοπή ρεύματος

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεταξύ των οποίων το Κέντρο της Αθήνας, το Περιστέρι, τον Άλιμο και τον Πειραιά, ωστόσο δώστε την προσοχή σας σε περίπτωση που σας χτυπήσει την πόρτα άνθρωπος από την ΔΕΗ με μπλε μπλούζα.

Οι περιοχές που θα έχουν σήμερα 14/7 διακοπή ρεύματος

Οι περιοχές που θα έχουν σήμερα 14/7 διακοπή ρεύματος

Οι περιοχές που θα έχουν σήμερα διακοπή ρεύματος

Ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους του Power Pass

Οι συζητήσεις για τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στον κόσμο σχετικά με το ρεύμα και τη ΔΕΗ είναι όλο και πιο έντονες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους για το Power Pass, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Τετάρτη 13/7 στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά, αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο. Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, εφόσον καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, ενώ τόνισε πως αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Μάλιστα, ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις τέσσερις παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο:

  • Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασιων
  • Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντίζελ εφόσον χρειαστεί
  • Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
  • Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας

«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

TAGS