Φωτιά στην Παλλήνη: Καρέ - Καρέ το βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό - Ύποπτος ένας μαυροφορεμένος άνδρας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά στην Παλλήνη: Καρέ - Καρέ το βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό - Ύποπτος ένας μαυροφορεμένος άνδρας

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 19/7) στο Νταού Πεντέλης καθώς η Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και εθελοντές έδωσαν "μάχη" με τις φλόγες για δυο συνεχόμενες ημέρες.

Ωστόσο, την Πέμπτη (21/7) βγήκε στο φως της επιφάνειας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο εμπρησμός που έγινε στα Σπάτα, την ίδια ώρα που υπήρχε ένα ενεργό μέτωπο στην Πεντέλη.

Όπως θα δείτε παρακάτω, φαίνεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας όπου με γρήγορες κινήσεις περνά το δρόμο, σκύβει και διακρίνεται να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά. Δείτε επίσης εδώ τα μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους που ανακοινώθηκαν.

Το βίντεο που και η απόδειξη εμπρησμού για τις πρόσφατες φωτιές

Εξωτερική φωτογραφία: (ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ// EUROKINISSI)

Εισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Μέγαρα - Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Η πύρινη λέλαιπα στο πέρασμά της προκάλεσε πολλές ζημιές στους κατοίκους της Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Έτσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ διέταξε εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές. Μάλιστα, να τονίσουμε πως σήμερα αναμένετα να ανακοινωθούν και οι αποζημιώσεις των πληγέντων.

Όλες οι εξελίξεις για την εισαγγελική παρέμβαση σε Πεντέλη και Μέγαρα

Εξελίξεις με την φωτιά στην Πεντέλη

Συγκεκριμένα, η κυριά Γκανέ ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο, της έρευνας, η οποία αναμένεται να ανατεθεί στις επόμενες ώρες σε εισαγγελικό λειτουργό, θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.