«Όταν πήγα στα Τέμπη κρατούσα ένα σταυρό και είπα...» - Συγκλονίζει ο πατέρας του Κυπριανού 1 μήνα μετά την τραγωδία

«Χθες εκτέλεσα δύο κηδείες και μπήκαν δύο άνθρωποι να συλλυπηθούν εμένα αντί για τον νεκρό»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Όταν πήγα στα Τέμπη κρατούσα ένα σταυρό και είπα...» - Συγκλονίζει ο πατέρας του Κυπριανού 1 μήνα μετά την τραγωδία

Ο Πατέρας Χριστόδουλος, πατέρας του Κυπριανού που πέθανε στην τραγωδία στα Τέμπη, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό. Μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια, "βαραίνοντας" το κλίμα στο πλατό με τα λόγια του να τσακίζουν καρδιές.

Τα συγκινητικά λόγια του πατέρα του Κυπριανού

«Ο δρόμος του πόνου είναι προσωπικός αλλά μπορεί να τον απαλύνει κάποιος. Εγώ θα σας πω την δική μου εμπειρία. Όταν είδα την εκκλησία να μαζεύεται χωρίς να την καλέσει κανένας, δηλαδή τους ανθρώπους που αγαπούμε και μας αγαπούν, νιώσαμε την ανθρώπινη συμπαράσταση. Με πλησίασαν άνθρωποι που έχει χρόνια να του δώ και ένιωσα μια ειλικρίνεια. Η ειλικρίνεια είναι ζητούμενο. Είμαστε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Δείτε επίσης: «Φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου!» - Σπάραξε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

Όταν πήγα στα Τέμπη να γυρέψω τον Κυπριανό, και να φέρω ότι έχει απομείνει και ευτυχώς τον βρήκα ακέραιο για να τον κηδεύσω. Όταν πήγα στα Τέμπη κρατούσα ένα σταυρό και έβλεπα τον Χριστού και του λέω “τι να σου πω Χριστέ μου, να σου πω ότι αδικήθηκε ο γιος μου; Εσύ που είσαι Θεός και κατέβηκες στη Γη δέχτηκες τη μεγαλύτερη αδικία ενώ ήσουν απολύτως αναμάρτητος"», εξομολογήθηκε.

«Μετά την κηδεία του Κυπριανό, το πρωί κάναμε λειτουργία. Ήταν πλήθος κόσμου και στην εκκλησία επικράτησε μια γαλήνη», είπε μεταξύ άλλων στην συνέχεια.

Θα ισχυριστεί ότι 2 σταθμάρχες... - Τι θα υποστηρίξει στο υπόμνημά του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη, με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών να έχει πάει ήδη στον εφέτη ανακριτή και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα έχει σειρά ο επιθεωρητής με σκοπό να απολογηθεί για τον ρόλο και την εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Δείτε επίσης: «Η πλατούλα του είναι...» - Βγήκε από το νοσοκομείο και ψάχνει τον γάτο της

Φυσικά, οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας εκείνης της νύχτας, θα καταθέσουν και εκείνοι. Όσον αφορά τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News, αναμένεται να υποστηρίξει με υπόμνημα 80 σελίδων πως οι σταθμάρχες είχαν πιστοποίηση και πως υπηρετούσαν και σε αλλά σταθμαρχεία αλλά και πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ φαίνεται πως θα αναφέρει πως οι δύο σταθμάρχες δεν ολοκλήρωσαν τη βάρδια τους και δεν γνωρίζει γιατί έφυγαν νωρίτερα αλλά και πως το βράδυ τα τρένα δεν διασταυρώνονται.