Σοφία Παυλίδου: «Δύο μέρες πριν γίνει το περιστατικό με τον Παπαγιάννη, ο φερόμενος ως δράστης για την υπόθεση με τις θυρίδες...»

Πώς εμπλέκονται οι δύο υποθέσεις και δεν το γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σοφία Παυλίδου: «Δύο μέρες πριν γίνει το περιστατικό με τον Παπαγιάννη, ο φερόμενος ως δράστης για την υπόθεση με τις θυρίδες...»

Το πρωί της Παρασκευής, η Σοφία Παυλίδου βρέθηκε καλεσμένη στο Πρωινό και αναφέρθηκε τόσο στη Φάρμα και την οικειοθελή της αποχώρηση όσο και στο περιστατικό της δικής της κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, κάνοντας μία φοβερή αποκάλυψη.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε αρχικά για το ριάλιτι επιβίωσης που συμμετείχε, για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια η συζήτηση πέρασε στην υπόθεση με τον Μάνο Παπαγιάννη.

Μεταξύ άλλων η Σοφία Παυλίδου αποκάλυψε πως ο φερόμενος ως θύτης στην υπόθεση με τις θυρίδες στο Ψυχικό, ήταν συμπαραγωγός σε εκείνη την παράσταση και μάλιστα είχε υποστηρίξει σε πολλές εκπομπές την εκδοχή του Μάνου Παπαγιάννη.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Παυλίδου στο Πρωινό

«Εγώ δεν μίλησα και δεν ξεκίνησα κάποιο κίνημα. Αναγκάστηκα να μιλήσω, όχι γιατί το ήθελα εγώ, αλλά επειδή δύο μέρες πριν γίνει το περιστατικό, ο συμπαραγωγός της παράστασης, ο φερόμενος ως δράστης για την υπόθεση με τις θυρίδες, είχε καλέσει έναν φίλο του να δει την παράστασή μας, ο οποίος έχει ένα site.

Όταν γυρίζω εγώ από το νοσοκομείο στο σπίτι, χτυπάει το τηλέφωνό μου και είναι ένας δημοσιογράφος από μία εκπομπή και μου λέει: «Σοφία, ανέβηκε στο site, του ανθρώπου αυτού που ήταν καλεσμένος, ένα κείμενο που λέει «Η Σοφία Παυλίδου χαστούκισε τον συμπρωταγωνιστή της». Λέω, λοιπόν, εγώ, ότι αυτό δεν έγινε έτσι, αυτός έγραφε τη συνομιλία μας χωρίς να το γνωρίζω και την άλλη μέρα παίχτηκε σε μια εκπομπή. Εγώ δεν πήρα καμία εκπομπή να μιλήσω γι’ αυτό.

Ο συμπαραγωγός δεν άφησε εκπομπή για εκπομπή να βγαίνει να μιλάει και να υποστηρίζει τον φερόμενο ως θύτη, για ένα περιστατικό στο οποίο δεν ήταν μπροστά. Ακούστηκαν εκατομμύρια ψέματα. Από ένστικτο και μόνο δεν ήθελα να εμπλακώ με αυτούς τους ανθρώπους. Και πού να μιλήσεις, να πεις την αλήθεια σου.

Έχω να σου πω Φαίη, που είσαι και μπροστά μου, φιλοξένησες την αντίθετη πλευρά και ήσουν η μόνη που ρώτησες «έσπρωξες την πόρτα, έπεσε η κοπέλα, γιατί δεν της έδωσες το χέρι να την σηκώσεις»; Τότε θα δεις ότι αυτός ο άνθρωπος έλεγε σε όλες τις εκπομπές «κλώτσησα την πόρτα του καμαρινιού και την χτύπησα». Αυτό ποιος θα το άκουγε σήμερα; Ήταν ένας άνθρωπος που από το να βγει να κάνει όλο αυτό, θα μπορούσε να πει «έγινε ένα λάθος». Και μόνο αυτό να άκουγα, δεν θα είχα κάνει μήνυση. Μου έγραφαν στο facebook "και αν έφαγες ένα χαστούκι τι έγινε;"», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Παυλίδου.

«Αυτό δεν θα συνέβαινε αν τα θέατρα ήταν ανοιχτά! Κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει»

Η Σοφία Παυλίδου, πριν μπει στην Φάρμα και μάθει να αρμέγει αγελάδες, μίλησε στην εφημερίδα Real life για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά γνωστών ηθοποιών, για παρενοχλήσεις και βία τόσο σωματική αλλά και ψυχική.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θα συνέβαινε αν τα θέατρα ήταν ανοιχτά. Κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει και αυτό να είχε αντίκτυπο στους συναδέλφους του και να κατέβαινε έτσι μια παράσταση. Εγώ στο παρελθόν ένιωσα μια δράση και είχα μια άμεση αντίδραση. Τότε είχα νιώσει ότι η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη», είπε αρχικά.

«Επιτέλους κάποιοι άνθρωποι έβγαλαν τον πόνο που ένιωθαν μέσα τους. Δεν πήγαινε το μυαλό μου σε τόσους συναδέλφους και, στην περίπτωση του πρώην διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, δεν πήγαινε το μυαλό μου καθόλου στο ότι θα βρεθούμε μπροστά σε τόσες αποκαλύψεις!

Είναι σοκαριστικό, είναι στενάχωρος όλος αυτός ο πόνος όλων αυτών των ανθρώπων. Και ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το ότι έχει συμβεί σε παιδιά. Πλέον η Δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει δραστικό ρόλο» πρόσθεσε η Σοφία Παυλίδου.

Σοφία Παυλίδου για καταγγελίες

«Έχω συνεργαστεί αρμονικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο και τον Γιώργο Κιμούλη. Ήμουν τυχερή γιατί δεν είδα τις συμπεριφορές αυτές που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι μου».

«Έζησα από κοντά την Ευδοκία Ρουμελιώτη, η οποία πραγματικά υπέφερε στην παράσταση με τον Γιώργο Κιμούλη, από την οποία και παραιτήθηκε. Παίζαμε μαζί στη σειρά «Θα βρεις τον δάσκαλο σου». Τότε είχε μιλήσει, αλλά κανείς δεν την είχε υποστηρίξει. Οι φήμες στον χώρο είναι πολλές και δεν μπορείς να σταθείς μόνο σε αυτές. Και να έχεις ακούσει κάτι, αν ο ίδιος που το έχει υποστεί δεν βγει να μιλήσει, δεν μπορείς να μιλήσεις».