Δίκη Φιλιππίδη: Μεγάλη ένταση μεταξύ του Σπύρου Μπιμπίλα και του γιου του ηθοποιού, Δημήτρη - Τι συνέβη

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη Φιλιππίδη: Μεγάλη ένταση μεταξύ του Σπύρου Μπιμπίλα και του γιου του ηθοποιού, Δημήτρη - Τι συνέβη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 28/3, κατά την οποία σημειώθηκε μεγάλη ένταση καθώς η μία εκ των δύο δικηγόρων του, Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση των δυο εκ των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, κάτι που όμως προκάλεσε την αντίδραση των θυμάτων και των δικηγόρων τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη ενώ είχε μόλις λίγα λεπτά που είχε ξεκινήσει.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, ο δικηγόρος των δυο θυμάτων.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εκπροσωπεί τον Πέτρο Φιλιππίδη, είχε επισημάνει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Ένταση μεταξύ του Σπύρου Μπιμπίλα και του γιου του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την διάρκεια της δίκης

Μάλιστα, δημιουργήθηκε ένταση και ανάμεσα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Δημήτρη Φιλιππίδη, τον γιο του ηθοποιού. Σύμφωνα με την εκπομπή Πρωινό και τον Τάσο Τεργιάκη, ειπώθηκαν τα εξής: «Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν λογοφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Φιλιππίδη εντός της δικαστικής αίθουσας».

Μαζί στο δικαστήριο οι καταγγέλλουσες - Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 28/3 συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που είχε διακοπεί επειδή ο ηθοποιός δεν παρέστη στην δίκη. Σήμερα λοιπόν βρίσκεται στο δικαστήριο, με την σύζυγο και τον γιο του μαζί, όπως και οι καταγγέλλουσες του με τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν και οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, ενώ μάλιστα από εκεί δεν θα μπορούσε να λείπει και ο σύζυγος της τελευταίας και γνωστός ηθοποιός, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Να σημειωθεί πως θα είναι η πρώτη φορά, οκτώ μήνες μετά την προφυλάκιση του, που ο κατηγορούμενος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο στη δικαστική αίθουσα με τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έξω από το δικαστήριο