«Όσα ακούγονται στην αίθουσα είναι σκληρά για όλους» - Οι δηλώσεις της Τζένης Διαγούπη για τη δίκη Φιλιππίδη

«Είχα άγχος την πρώτη φορά που παρεβρέθηκα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Όσα ακούγονται στην αίθουσα είναι σκληρά για όλους» - Οι δηλώσεις της Τζένης Διαγούπη για τη δίκη Φιλιππίδη

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε η Τζένη Διαγούπη το απόγευμα της Πέμπτης 8/9 με αφορμή τη νέα σεζόν της κωμικής σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Η γνωστή ηθοποιός την ίδια στιγμή μίλησε για το κίνημα metoo και την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Τζένης Διαγούπη για το Metoo και τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Σε αυτή τη δίκη προσπαθώ, όπως όλοι μας, να δώσω το παρών και να βοηθήσω τα κορίτσια. Πηγαίνω όποτε μπορώ. Αυτή τη στιγμή είμαστε όμως διχασμένοι και έτσι θα συνέβαινε γιατί στην κοινωνία υπάρχουν όλες οι γνώμες μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη τι θα γίνει. Κάποιοι είμαστε μαζί με τα θύματα και κάποιοι είμαστε μαζί με τους θύτες. Οπότε εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε τα θύματα. Και τον θύτη τον στηρίζουν κάποιοι άνθρωποι δικοί του. Όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη θα σκεφτούμε και εμείς κάτι ανάλογο».

Θέλω να είμαι εκεί για να στηρίξω τα κορίτσια σε αυτό το τόσο μεγάλο βήμα που έκαναν. Δεν με ταράζουν οι ιστορίες που ακούω στην αίθουσα. Ίσως λίγο να αγχώνομαι στην αρχή, την πρώτη φορά που πήγα το καλοκαίρι, αλλά μετά δεν έχω ξαναγχωθεί. Είναι λίγο δύσκολο γιατί υπήρχε μια συνεργασία, ήμασταν μαζί στο σίριαλ που συνεχίζουμε οπότε κάπως είναι δύσκολο για να αποφασίσεις να παρεβρεθείς. Όταν όμως το αποφασίσεις, πρέπει να στηρίξεις την απόφαση σου πως πήγες για αυτά τα κορίτσια που έχουν προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Είχα άγχος την πρώτη φορά που παρεβρέθηκα για το πως θα μπορέσω να αντικρίσω την όλη κατάσταση αλλά τα κατάφερα. Δεν είχα παρεβρεθεί ξανά και σε δικαστήριο. Όσα ακούγονται στην αίθουσα είναι σκληρά για όλους. Και για τα θύματα και για τον κατηγορούμενο είναι σκληρά αλλά πρέπει να τα ακούσουμε για να βγάλει η δικαιοσύνη μια απόφαση», κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

''Δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για κάθαρση''

Η ηθοποιός Τζένη Διαγούπη μας έχει συνηθίσει να παίρνει θέση ενάντια σε όλα τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, ενώ δε φοβάται να κάνει αποκαλύψεις και για τις δύσκολες στιγμές της. Αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στο 7 μέρες Tv και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις αποκαλύψεις που έγιναν και στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης με αφορμή το ελληνικό metoo.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για την εμφάνισή της και τα ρατσιστικά σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς ιδιαίτερα με αφορμή τα κιλά της. Ωστόσο όπως είπε στην ηλικία της έχει κάνει βήματα ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών ενώ χαίρεται που σιγά - σιγά ανατρέπονται τέτοια πρότυπα ομορφιάς.

-Πριν από ενάμιση χρόνο άνοιξε ο μεγάλος κύκλος του ελληνικού metoo. Πιστεύετε ότι οι επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων σας που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σηματοδότησαν την κάθαρση στο χώρο του θεάτρου;

«Δεν μπορούσε να μιλάμε ακόμη για κάθαρση. Η δικαιοσύνη θα δώσει το φως για να γίνει αυτό. Πιστεύω, ωστόσο, ότι θα συμβεί σύντομα και εύχομαι να βγουν και άλλα πράγματα που είναι καταχωνιασμένα σε ντουλάπες και συρτάρια. Δεν τελειώνει εδώ.

Υπάρχουν πολλοί επαγγελματικοί χώροι –και όχι μόνο του θεάματος- που μαστίζονται από κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει πέσει θύμα βιασμού για να γίνει μια καταγγελία. Η κακοποιητική συμπεριφορά υπάρχει παντού και έχει πολλές εκφάνσεις».