«Δεν θέλω να επεκταθώ σε...» - Η ερώτηση δημοσιογράφου που έφερε σε δύσκολη θέση την Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Τι συνέβη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Δεν θέλω να επεκταθώ σε...» - Η ερώτηση δημοσιογράφου που έφερε σε δύσκολη θέση την Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έδωσε το παρών μεταξύ άλλων ηθοποιών η Μαριλίτα Λαμπροπούλου για την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος. Οι τηλεοπτικές κάμερες λοιπόν, που βρέθηκαν στο σημείο, πήραν δηλώσεις από την τηλεοπτική "Βασιλική" του Σασμού.

Με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στην εκδήλωση, για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών μετά από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η ηθοποιός ρωτήθηκε σχετικά.

Συγκεκριμένα, αφορμή στάθηκε η ομιλία του Νίκου Ψαρρά, ο οποίος είπε «Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που τότε θυμούνται όλα τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου για τον πολιτισμό μας. Για το πόσο βαριά βιομηχανία είναι και πόσο μέλημα έχουμε όλοι τους να τον εξάγουν και στην πορεία της Κυβερνήσεως τους μας θεωρούν για τα πανηγύρισε».

Η ερώτηση που δέχτηκε η Λαμπροπούλου και η απάντηση της

«Ακούστηκαν πολλά για ηθοποιούς που αποφάσισαν να ανοίξουν τα θέατρα σε απεργίες πως το βλέπετε», ρωτήθηκε η Μαριλίτα Λαμπροπούλου από δημοσιογράφο.

«Δεν θέλω να επεκταθώ σε τέτοια θέματα γιατί να σας πω ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή την στιγμή; Ο διχασμός που πάντα ελλοχεύει , πάντα υπάρχει σε αυτή την χώρα και σε αυτό τον κλάδο επίσης είναι πάρα πολύ εύκολο - όπως και σε όλους τους κλάδους - εύκολα να γίνουν στρατόπεδα και να είναι οι μεν και οι δε, οι συμβιβασμένοι και οι ασυμβίβαστοι, οι εμπορικοί ή μη ξέρω γω αυτοί που ανοίγουν αυτοί που κλείνουν, καλό είναι να προσπαθήσουμε οποιαδήποτε πράγματα είναι αρνητικά να τα απαλύνουμε να τα λύνουμε με διάλογο και να υπάρχει κλίμα ενότητας γιατί αυτό θα μας πάει μπροστά», απάντησε η ηθοποιός.

Να σημειωθεί πως οι δυο ηθοποιοί που έπαιξαν κανονικά στο θέατρο την ώρα που οι συνάδελφοι τους απεργούσαν, ήταν η Κάτια Δανδουλάκη (δείτε τι είχε πει για την απεργία) ενώ ούτε η Ελένη Ράντου είχε προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση για τα δικαιώματα των ηθοποιών (δείτε την αντίδραση της).