Φαίη Σκορδά: «Μιλάμε για το pride όταν γίνονται αυτά τα γεγονότα πριν τρεις μέρες»

Ξέσπασε η παρουσιάστρια στον αέρα του Πρωινού μας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φαίη Σκορδά: «Μιλάμε για το pride όταν γίνονται αυτά τα γεγονότα πριν τρεις μέρες»

Με αφορμή σχόλια που ακούστηκαν για το Athens Pride που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (δείτε το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα) αλλά και δηλώσεις που έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, η Φαίη Σκορδά θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο στο πλατό του Πρωινού μας.

Το σχόλιο της Σκορδά για το pride

«Πολλές φορές σε κάποια θέματα δεν πρέπει να υπάρχει το αλλά. Δεν είναι όλα τα θέματα για να υπάρχει ένα αλλά. Η ισορροπία και όταν θέλεις να βάλεις το αλλά μπορεί να έρθει με μία συνέντευξη που ακούς το συναίσθημα και έτσι περνάς ένα μήνυμα ή όταν φιλοξενείς συνέντευξη των γονιών που καταδικάστηκαν επειδή κακοποίησαν το παιδί τους γιατί τους είπε ότι είνα ομοφυλόφιλος», ανέφερε αρχικά.

«Πήγε ένα παιδάκι να πει στη μαμά του και στον μπαμπά του ότι είναι ομοφυλόφιλος και το έσπασαν στο ξύλο. Βγαίνει ο Καπουτζίδης και λέει αγκαλιάστε τα παιδιά, είμαστε δίπλα σας. Και τώρα μιλάμε για το pride όταν γίνονται αυτά τα γεγονότα πριν τρεις μέρες», συμπλήρωσε.

Η τοποθέτηση της Μελέτη για το Athens Pride

Τα σχόλια ήταν πολλά μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που κυκλοφόρησαν από το pride. Η Ελεονώρα Μελέτη στο Mega Kαλημέρα με το πάνελ της σχολίασαν αρκετά έντονα τις δηλώσεις του παρουσιαστή του Πρωινού.

«Συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπε ο Γιώργος Λιάγκας. Ίσως δε χρησιμοποιούσα τον όρο «κλόουν» σε καμία περίπτωση, δεν χρειαζόταν, το καταλαβαίνω αλλά παρόλα αυτά από τον Γιώργο το καταλαβαίνω. Εγώ αν βρίσκω ένα λάθος σε αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι το ότι γίνεται μια προσπάθεια αποδοχής του διαφορετικού.

Δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι και δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς προσπάθεια να αποδεχτεί κανέναν. Γιατί κανένας δεν είναι διαφορετικός. Εγώ θεωρώ λοιπόν ότι το αφήγημα έχει κάποια λάθη και πρέπει να ξαναπάει από την αρχή. Δεν υπάρχει διαφορετικός και για να γίνουν αποδεκτοί όλοι θα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να μην είναι διαφορετικοί.

Δηλαδή όταν το παιδί μου θα με ρωτήσει, γιατί όντως έχουν απορίες, «γιατί αυτός είναι ντυμένος έτσι;» η απάντηση δεν είναι «γιατί αγάπη μου είναι διαφορετικός και πρέπει να αγαπάμε την διαφορετικότητα». «Γιατί έτσι θέλει, μωρό μου και έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει και γιατί μπορεί να κάνει στη ζωή του επιλογές.

Αυτό είναι το πρόβλημα ο Γιώργος έχει δίκιο σε ένα σημείο. Θα πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν να είναι κάτι διαφορετικό, που προσπαθούν να ενταχθούν σε μια κοινωνία. Το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί οι άνθρωποι, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται στην αποδοχή της πραγματικότητας.

Και αν θα πρέπει να γίνει κάτι θα πρέπει να υπάρξει παιδεία από το μηδέν μέχρι και το τέλος ώστε η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να αποδεχτεί.

Αποδέχεται αυτός που έχει το πρόβλημα, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται. Δεν το έχουν οι άνθρωποι αυτοί. Θα πρέπει να πάψουμε και να τους θεωρούμε διαφορετικούς και διαφορετικότητα. Δεν υπάρχει καμία διαφορετικότητα», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.