Ό,τι έχω ζήσει το έχει πει η Βίσση: 50 χρόνια η Άννα στην πρώτη γραμμή!

Η μεγαλειώδης καριέρα της έχει γίνει αντικείμενο διδακτορικού στην... Οξφόρδη!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Βραβεία, διεθνείς διακρίσεις, “χρυσά” άλμπουμ, πρωτιές εντός και εκτός συνόρων κι ένα όνομα που μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν από τα... γεννοφάσκια τους! Η “απόλυτη” Ελληνίδα σταρ δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού η μεγαλειώδης καριέρα της έχει αποτελέσει ακόμα και αντικείμενο διδακτορικής διατριβής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ φανατικοί και μη οπαδοί της, συνάδελφοι αλλά και... ανταγωνιστές υποκλίνονται στο ήθος και την ευγένειά της - πέρα από το αστείρευτο ταλέντο της.

Η Άννα Βίσση παραμένει Νο1 στη μουσική σκηνή αλλά και στην καρδιά μας εδώ και 50 χρόνια και συνεχίζει... Το YOU κάνει μια αναδρομή στις καλύτερες εμφανίσεις της από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ξεφυλλίζει το οικογενειακό της άλμπουμ και... ζουμάρει στις προσωπικές της στιγμές αλλά και σε όλα εκείνα που την κάνουν να νιώθει -και να είναι- στα καλύτερά της!

Φωτογραφίες: NDP PHOTO AGENCY, INSTAGRAM

Ήταν το 1973 όταν ένα ψηλόλιγνο 17χρονο μελαχρινό κορίτσι με ίσια μαλλιά, συνεσταλμένο και σεμνό, με διαπεραστικό βλέμμα περνούσε την πόρτα της δισκογραφικής εταιρείας MINOΣ, μαζί με τη μαμά του Σοφία, που το συνόδευε, για να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο... Ποιος μπορούσε, αλήθεια, να φανταστεί ότι αυτή ήταν η αρχή μιας τεράστιας καριέρας για την Άννα Βίσση, που δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό, τραγούδησε σε σπουδαίες σκηνές, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, έγινε το απόλυτο είδωλο και -το σημαντικότερο- πέτυχε να “λικνίζεται” με μαεστρία ανάμεσα στη λαϊκή (έντεχνη και σύγχρονη) και τη rock/pop μουσική.

άννα βίσση φεστιβάλ Θεσσαλονίκη

Με ευέλικτη φωνή και πληθωρική σκηνική παρουσία πέτυχε να λάμψει το άστρο της το 1977 στο 19ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή”, κυκλοφορώντας στη συνέχεια τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τον ίδιο τίτλο. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 27 προσωπικά άλμπουμ, 12 συλλογές, έχει 25 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, τρεις όπερες και ένα μιούζικαλ, ενώ συμμετείχε και σε τηλεοπτικές παραγωγές, με το κοντέρ να γράφει ούτε λίγο ούτε πολύ 50+ χρόνια καριέρας!

Η εκρηκτική της παρουσία, το ταμπεραμέντο της, η άνεσή της επί σκηνής σε συνδυασμό με το πηγαίο ταλέντο της δημιουργούν μια “βόμβα μολότοφ”, που σκάει... μόνο επιτυχίες όπου κι αν εμφανιστεί. Η “Ελληνίδα Madonna” πέτυχε -και δεν έτυχε- να λατρευτεί όσο λίγες τραγουδίστριες και να ζήσει μια ζωή χωρίς... ηλικία, γεμάτη τραγούδια, πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως καριερίστα, σύζυγος (του Νίκου Καρβέλα), μαμά (της Σοφίας) και πλέον γιαγιά (δύο εγγονών), με βασικό της μότο “Όσο έχω φωνή, θα σου τραγουδάω”, όπως λέει και το τραγούδι της...

άννα βίσση σκηνή

"Δεν είναι πολύ ωραίο πράγμα να μετράς χρόνια"...

Πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από το 1975, όταν το κοινό την έμαθε μέσα από το ντουέτο της με τον Γιώργο Νταλάρα «Στα χρόνια της υπομονής», σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή. Η Άννα συνεχίζει ακάθεκτη τη λαμπρή διαδρομή της και λατρεύεται από γενιές και γενιές, κάνοντας αυτό που αγάπησε από μικρό παιδί... «Φουσκώνω από περηφάνια για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Δεν είναι πολύ ωραίο να μετράς χρόνια. Αναρωτιέμαι γιατί κλαίω. Είναι χαρά, είναι και πόνος. Ο χρόνος περνάει και αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει, τι θα κάνουμε, φοβόμαστε μην τελειώσει αυτό που κάνουμε. Είναι τρομακτικό, αλλά και υπέροχο ταυτόχρονα. Πιστεύω ό,τι κάνουμε κάποια στιγμή έρχεται μπροστά μας θεόρατο και μας κάνει πιο δυνατούς απέναντι στον θάνατο. Και όχι μόνο τον θάνατο του ανθρώπου, αλλά τον θάνατο των πράξεών μας, του σκοπού για τον οποίον ζούμε», είπε εκείνη με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Λάρνακα, δίνοντας μια συνέντευξη Τύπου διαφορετική από τις συνηθισμένες, εκδηλώνοντας την αγάπη της για τον κόσμο, τα συναισθήματά της για τη μουσική και κάνοντας συγκινημένη μια μίνι αναδρομή στα χρόνια που την βρίσκουν πάνω στην πίστα, να κάνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη...

Fashion icon

Πάνω και κάτω από την πίστα, στις εξόδους και στις δημόσιες εμφανίσεις της η Άννα μέσα στα χρόνια της λαμπερής καριέρας της έχει φορέσει τα πάντα: Από πανάκριβες δημιουργίες διεθνών designers, όπως Christian Lacroix, Alexander McQueen, Vivienne Westwood και Βalmain (είναι ο αγαπημένος της οίκος), μέχρι σκισμένα τζιν παντελόνια, δερμάτινα τζάκετ και cowboy μπότες. Εμείς επιλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές της εμφανίσεις!

άννα βίσση 2020

2010 Ηot metallic στη δυναμική της επιστροφή στο “Αθηνών Αρένα, αλλά και στο καστανό χρώμα στα μαλλιά της (πιο κοντά στο φυσικό της) που της πήγαινε πολύ!

άννα βίσση 2014

2014 Gothic chic, με την Άννα να ποντάρει στυλιστικά στο μαύρο και να κάνει άλλη μία αλλαγή στα μαλλιά της, που μακραίνουν και τονίζουν τη θηλυκότητά της

άννα βίσση 2021

2020 Boho girl. Μεταμόρφωση στυλιστική στη συναυλία της στο Κηποθέατρο Παπάγου και ξανθιά “ατημέλητη” κόμη που θα της χάριθζε εύκολα ένα... στυλιστικό Όσκαρ!

άννα βίσση 2023

2023 Modern glam μέσα στο glitter, στα στρας και στα κρύσταλλα, με πιο ανοιχτό ξανθό χρώμα στα μαλλιά της, που τη φωτίζουν περισσότερο και τονίζουν την φρεσκάδα της.

Eκκεντρικό στυλ

Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο και αυτό αποδεικνύει καθημερινά η Άννα, αφού στυλιστικά μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα. Η ίδια έχει αδυναμία στα extreme looks, με πολλά κοσμήματα, glam λεπτομέρειες και rock στοιχεία, δημιουργώντας σύνολα που... δεν την φοράνε, φροντίζοντας να φέρνει στα μέτρα της ακόμα και τα πιο εκκεντρικά κομμάτια, που πάνω της δείχνουν απόλυτα ταιριαστά. Οι μεταμορφώσεις είναι άλλωστε... το φόρτε της!

Οι δικοί της άνθρωποι

Μια μεγάλη αγκαλιά ανοίγει διάπλατα για την οικογένειά της, για την οποία δηλώνει περήφανη αλλά και... τρελή από αγάπη για τον καθένα ξεχωριστά. Με τη Σοφία Καρβέλα έχουν μια δυνατή σχέση, περισσότερο κολλητών μεταξύ τους παρά μαμάς και κόρης: «Η Σοφία είναι ίσως ο καλύτερος καθρέφτης. Με έχει βοηθήσει να ξεπεράσω πολλά πράγματα και σαν κόρη και σαν φίλη μου”, λέει με τρυφερότητα. Κι επειδή εκείνη ζει στη Νέα Υόρκη με τους δύο γιους της, τον 10χρονο Νίκο και τον 7 ετών Νέστορα Πανουργιά, η Άννα δεν βλέπει την ώρα να σμίξει με τα εγγόνια της και μαζί να περάσουν τέλεια, βλέποντας ταινίες, μαγειρεύοντας και κάνοντας μίνι αποδράσεις σε ελληνικά νησιά τα καλοκαίρια. Τα αγόρια, μάλιστα, της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και δεν σταματούν να τη φωνάζουν... super γιαγιά!

άννα βίσση εγγόνια

Βίσση & Καρβέλα: Είχαν σταματήσει με το αμάξι και τραγουδούσαν - H αντίδραση περαστικού (Βίντεο)

Με τον «μέντορά» της Νίκο Καρβέλα παντρεύτηκαν το 1983 ωστόσο το διαζύγιό τους το 1992 έπεσε σαν κεραυνός στη showbiz. Σήμερα παραμένουν αχώριστο δίδυμο, ενώ, όπως έχει πει η Άννα, «ο χωρισμός μας ήρθε επειδή έκλεισε ο κύκλος της κοινής ζωής μας. Ο τρόπος που χωρίσαμε ήταν η αρχή μιας δυνατής φιλίας που συνεχίζουμε τώρα...».

άννα βίσση καρβέλας

Θυμήσου το σπίτι που έμενε με τον Νίκο Καρβέλα

Selfie με την αδελφή της Νίκη, που είναι πολύ δεμένες, και με τη μεγαλύτερη Λία (δεξιά), μαζί με την οποία ξεκίνησαν το 1963 τη μουσική τους διαδρομή στην Κύπρο, γνωστές ως “αδελφές Βίσση”, όταν τότε η 6χρονη Άννα τραγουδούσε κι εκείνη έπαιζε πιάνο. Αδυναμία και των τριών, φυσικά, η 88χρονη μαμά τους, Σοφία, που λατρεύουν.

άννα βίσση οικογένεια

Τιμά τη φιλία όπως την οικογένεια! Η Άννα Βίσση με τη Δέσποινα Βανδή είναι πλέον γνωστό πως, κόντρα στις φήμες που τις ήθελαν χρόνια “μαλωμένες”, διατηρούν άριστες σχέσεις τόσο πάνω όσο και κάτω από την πίστα. Μάλιστα δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά επεισόδια, όπως όταν οι δυο τους έκαναν αναπαράσταση τον ζεϊμπέκικο του Μπισμπίκη!

βίσση βανδή

Προσέχει τον εαυτό της

Τα βασικά συστατικά της νεότητας για την Άννα Βίσση είναι το χαμόγελό της και η θετική της ενέργεια. Φροντίζει, λοιπόν, ευλαβικά να απολαμβάνει αυτά που της αρέσουν, γεμίζοντας έτσι τις μπαταρίες της για νέα... ξεκινήματα. Κι επειδή χωρίς διακοπές και ξεκούραση... η επιτυχία δεν πάει παραπέρα, λίγες στιγμές χαλάρωσης εντός Ελλάδας ή στο εξωτερικό είναι απαραίτητες. Όλη μέρα στην ξαπλώστρα ή στην πισίνα, απολαμβάνει τον ήλιο με τα χίλια και το βραδάκι πίνει το κοκτέιλ της υπό το φως των αστεριών μόνη ή με καλή παρέα! Άλλωστε, τα απλά πράγματα είναι που έχουν σημασία... Μάλιστα, η τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της, είχε δηλώσει πως δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη διακοπές, μιας και με τα τόσα ταξίδια που κάνει για επαγγελματικούς λόγους, νιώθει σαν να γυρίζει τον κόσμο με τη δουλειά.

άννα βίσση πισίνα

Η γυμναστική έχει προτεραιότητα, αφού της χαρίζει ενέργεια και... λιγότερους πόντους, επιλέγοντας κυκλική προπόνηση με βάρη και αεροβική εντός ή εκτός σπιτιού, συνδυάζοντας το... τερπνόν μετά του ωφελίμου. Μάλιστα, έχουμε... απολαύσει την Άννα να κάνει TRX στο καμαρίνι της, λίγο πριν βγει στην σκηνή και τραγουδήσει και της... βγάζουμε το καπέλο!

Δες τη δίαιτα που τη βοηθά να μην παίρνει γραμμάριο!

άννα βίσση gym