Πέννυ Μπαλτατζή: «Οι απώλειες στη ζωή μου ήταν μεγάλο μάθημα...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας

Αποκαλύψεις από καρδιάς

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Instagram/ Πέννυ Μπαλτατζή
Instagram/ Πέννυ Μπαλτατζή

Η γνωστή τραγουδίστρια της έντεχνης εναλλακτικής σκηνής, Πέννυ Μπαλτατζή, παραχώρησε μία εκ βαθέων εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό Vita και τη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλου, και μεταξύ άλλων μίλησε για τις μεγάλες απώλειες της ζωής της που τη στιγμάτισαν (δείτε εδώ τη συγκινητικής της μαρτυρία στον αέρα της ΕΡΤ, που τους έκανε όλους να κλάψουν).

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Πέννυ Μπαλτατζή για τις απώλειες της ζωής της

«Οι απώλειες στη ζωή μου ήταν μεγάλο μάθημα. Η μητέρα μου, ο αδελφός μου, πέντε αποβολές… κάθε απώλεια ήταν μοναδική. Οι απώλειες είναι ένα ολόκληρο σύμπαν από συναισθήματα και πιθανότητες», είπε αρχικά στη δημοσιογράφο και τη στήλη "Μαθήματα Ζωής".

«Εγώ πένθησα πάρα πολύ. Στον αδελφό μου πένθησα με φοβερό θυμό, θλίψη και στο τέλος με μια βαθιά μοναξιά. Με τη μητέρα μου πένθησα όσο ήταν άρρωστη. Την πενθούσα πριν τη χάσω. Όταν έφυγε, λυτρώθηκα που λυτρώθηκε», εξήγησε για το χαμό της οικογένειάς της.

«Το πρώτο μου μωρό το έχασα 6μιση μηνών έγκυος. Σταμάτησε να μεγαλώνει, γιατί δεν τρεφόταν σωστά από τον πλακούντα λόγω θρομβοφιλίας. Μέχρι τότε δεν είχα κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις για αυτό το πρόβλημα στην εγκυμοσύνη», υπογραμμίζει και συγκινεί με την απώλεια του πρώτου της παιδιού.

«Όταν έκανα τελικά, διαπίστωσα ότι είχα εφτά μεταλλάξεις στο αίμα μου. Ρώτησα τους γιατρούς γιατί δεν συστήνουν αυτή την εξέταση προληπτικά και μου απάντησαν ότι πρέπει να έχουν προηγηθεί συνεχείς παλίνδρομες κυήσεις για να τη δώσουν. Εγώ ήμουν 6μιση μηνών έγκυος όταν έχασα το μωράκι μου. Γεννιούνται μωρά 6μιση μηνών», κατέληξε η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Πέννυ Μπαλτζή παιδιά απώλειες
Instagram/ Πέννυ Μπαλτζή

Τι είναι η θρομβοφιλία και πώς επηρεάζει την εγκυνοσύνη

Θρομβοφιλία, ονομάζετε η παθολογική κατάσταση υπερπηκτικότητας της αιματικής κυκλοφορίας στον άνθρωπο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη θρόμβων σε όργανα και αγγεία. Στις περιπτώσεις αυτές εντάσσονται και η παθολογία της πήξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει ως αποτέλεσμα θρομβοεμβολικά επεισόδια στην έγκυο ή στο έμβρυο, ακόμη και αποβολή.

Ο προγεννητικός έλεγχος για θρομβοφιλία σε μη επιλεγμένες γυναίκες δε συνιστάται αφενός λόγω της χαμηλής συχνότητας εμφάνισης επιπλοκών και της έλλειψης μιας ασφαλούς, αποδοτικής και μακροπρόθεσμης μεθόδου προφύλαξης κατά του θρομβοεμβολικού επεισοδίου, αφετέρου επειδή ένας στους 7 περίπου Έλληνες εκδηλώνει κάποια μορφή θρομβοφιλίας οπότε υπάρχει κίνδυνος για άνευ αιτίας υπερβολική διευθέτηση στην διάγνωση και στην θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η εγκυμοσύνη αποτελεί από την φύση της μια κατάσταση αμυντικής υπερπηκτικότητας όμοια με την θρομβοφιλία, οπότε οποιοσδήποτε έλεγχος θρομβοφιλίας στη διάρκεια της κύησης είναι διαγνωστικά άνευ αξίας.

Η θρομβοφιλία μπορεί να είναι κληρονομική (ένα ελαττωματικό γονίδιο από τους γονείς μας συνήθως μεταδίδει την γενετική θρομβοφιλία), αλλά και επίκτητη (αποτέλεσμα μιας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος η οποία προκαλεί την παραγωγή ενός αντισώματος το οποίο παρεμβαίνει στον μηχανισμό πήξης του αίματος), καθώς μπορεί να προκύψει από διάφορες καταστάσεις (διαβήτης, καρκίνος, παχυσαρκία, ακινησία, εγκυμοσύνη, τοκετός).