Βασίλης Καρράς: «Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα...» - Θλίψη στον επικήδειό του

Η τελευταία του επιθυμία

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP/ Φωτογραφία αρχείου
NDP/ Φωτογραφία αρχείου

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα, η τραγική είδηση του χαμού, του μεγάλου καλλιτέχνη του ελληνικού πενταγράμμου, Βασίλη Καρρά. Ο ίδιος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, προχθές, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων, κατά τις απογευματινές ώρες, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο (δείτε εδώ από τι πέθανε και πώς ήταν οι τελευταίες του ώρες στο νοσοκομείο).

Οι φίλοι του και οι συνάδελφοί του, αλλά και οι γνωστοί από όσο φαίνεται, έτρεφαν έναν αμέριστο σεβασμό και ένα καλό λόγο για το μεγάλο καλλιτέχνη του ελληνικού πενταγράμμου και άφησαν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δείτε εδώ τα συγκινητικά "Αντίο" τους στο σπουδαίο ερμηνευτή). Παράλληλα, η εξόδιος ακολουθία, η οποία λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή, σήμερα, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, έχει γεμίσει με ποικίλα στεφάνια, από αγαπημένους καλλιτέχνες και τις οικογένειες τους, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν και να δηλώσουν τη στήριξή τους στα δικά του πρόσωπα (δείτε εδώ φωτογραφίες από αυτά).

Αλλά οι τραγικές φιγούρες αυτής της απώλειας δεν είναι άλλες από τη σύζυγό του και την κόρη του (δείτε εδώ την άκρως συγκινητική ανάρτηση της κόρης του). Οι ίδιες δυσκολεύονται να συνέλθουν, με αποκορύφωμα την τελετή, που έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του, και εκείνες είναι σε μία πολύ τραγική κατάσταση (δείτε εδώ φωτογραφίες τους). Μία από τις τελευταίες του επιθυμίες, μάλιστα επί ευκαιρίας, πραγματοποιείται τώρα, αφού τον συνοδεύουν με τραγούδια και μπουζούκια (δείτε εδώ τι συμβαίνει). Ωστόσο, ένα από τα στιγμιότυπα, που ξεχωρίσαμε κι εμείς, ήταν ο επικήδειος προς τιμήν του.

Προκάλεσε θρήνο ο επικήδειος προς τιμήν του Βασίλη Καρρά

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος.

Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο. Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», ανέφερε στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής. Ο κύριος ήταν και πολύ στενός φίλος του μεγάλου τραγουδοποιού.