Ντέπη Τζιμέα: "Σταθερή αξία" στον Όμιλο ΟΤΕ

Καθοριστική συμβολή στην πρωτοπορία του ΟΤΕ σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
npd photo agency
npd photo agency

Μετρώντας 23 ολόκληρα χρόνια επιτυχημένης και σκληρής δουλειάς στον ΟΤΕ, η Ντέπη Τζιμέα είναι από τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του Ομίλου, αποτελώντας "σταθερή αξία" στην ανάπτυξη, με το επιτυχημένο έργο της να φέρνει την εταιρεία στην κορυφή.

Από τη θέση πλέον της Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, που έλαβε το 2012, απέδειξε περίτρανα πως οι γυναίκες μπορούν να ξεχωρίσουν σε ανδροκρατούμενους στίβους.

Ποια είναι η Ντέπη Τζιμέα

Μια γυναίκα δυναμική και πλήρως καταρτισμένη, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Stirling, ενώ έχει φοιτήσει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ντέπη Τζιμέα έλαβε μετεκπαίδευση σε θέματα “High impact leadership” στο Columbia Business School και “Exponentially growing technologies” στο Singularity University, ενώ αποτελεί μέλος του Chartered Institute of Public Relations (CIPR).

Από την πρώτη μέρα που εντάχθηκε στο δυναμικό του ΟΤΕ, αποτέλεσε μέλος της διοικητικής ομάδας του Ομίλου αναλαμβάνοντας τη θέση της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας, όπου με επιτυχημένους χειρισμούς πέτυχε ο ΟΤΕ να αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με καθοριστική παρουσία σε τομείς όπως η η οικονομία, η κοινωνία και το περιβάλλον.

Μάλιστα το 2023 απέσπασε τις διακρίσεις «Corporate Affairs and Communication Manager of the Year 2023» και «ESG – Environmental, Social and Governance Manager of the Year 2023» στο θεσμό των Manager of the Year Awards, που κάθε χρόνο τιμά ανώτατα στελέχη που έχουν ξεχωρίσει με τα επιτεύγματά τους.

Από το 2012 κατέχει τον τίτλο της Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, με το συνολικό της έργο να είναι πολύπλευρο και στοχευμένο, μεταμορφώνοντας την εικόνα του ΟΤΕ σε μια εξωστρεφή και καινοτόμα εταιρεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Σκληρή δουλειά & ταλέντο

Η Ντέπη Τζιμέα τιμά τον ρόλο της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα και με στοχευμένες δηλώσεις της σχολιάζει: "Η εικόνα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αντανακλά ένα μικτό τοπίο, όπου η πρόοδος συνυπάρχει με τις προκλήσεις. Βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και την ίδια στιγμή βλέπουμε στην αγορά άνιση μεταχείριση, διαφορετικούς μισθούς για την ίδια δουλειά και διαιώνιση των στερεοτύπων...

...Για να δούμε ουσιαστική πρόοδο, χρειάζεται να υιοθετήσουμε και να αναδείξουμε μια νέα κουλτούρα, που ευνοεί την ανάδειξη, όχι αντρών ή γυναικών, αλλά άξιων ανθρώπων. Η επιτυχία βασίζεται στο ταλέντο, την επιμονή και την προσπάθεια".