Κωνσταντίνα Ευαγγελίου: Η χαρισματική επιχειρηματίας της SEPTONA

Με το βλέμμα στο μέλλον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το brand εντός και εκτός συνόρων

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
npd photo agency
npd photo agency

Μαζί με την αδελφή της Βάσω Ευαγγελίου έχουν αναλάβει τα ηνία της Septona, αποτελώντας με την κατάρτιση και τις γνώσεις τους τον "καθρέφτη" της ελληνικής εταιρείας, εφαρμόζοντας αποτελεσματικές επιχειρηματικές στρατηγικές που επικεντρώνονται στην καινοτομία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Η Κωνσταντίνα Ευαγγελίου έχει πετύχει με σκληρή δουλειά και όραμα να κάνει το brand προσβάσιμο σε κάθε καταναλωτή, εντός ή εκτός Ελλάδας, και απόλυτα συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

Ποια είναι η Κωνσταντίνα Ευαγγελίου

Με καταγωγή από την Φθιώτιδα και τη Λοκρίδα και σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Κωνσταντίνα Ευαγγελίου από το 1997 ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με την ανάπτυξη των εξαγωγών της Septona. Το 2017 ανέλαβε τη θέση της Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου, παίρνοντας τα ηνία από τους γονείς της, που απέκτησαν το 1990 τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1975 με πολυμετοχική σύνθεση και βασικό προϊόν την μπατονέτα.

Πρόκειται για μια γυναίκα που από την ηλικία των 14 ετών βοηθούσε συστηματικά τους γονείς της, όταν η εταιρεία έκανε τα πρώτα της εξαγωγικά βήματα, επειδή ήταν η μόνη που γνώριζε αγγλικά. Η εταιρεία είναι η οικογένειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Κάποια στιγμή ο πατέρας μου είχε πει ότι έχει τρία παιδιά. Δύο κόρες και την εταιρεία και πως για την τρίτη έχει πονέσει περισσότερο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γαλουχηθήκαμε κι εμείς. Είναι στο αίμα μας και θεωρούμε την εταιρεία κομμάτι της οικογένειάς μας".

κωνσταντίνα ευαγγελίου

Λαμπρή πορεία εντός & εκτός συνόρων

Σήμερα, η εταιρεία αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων Ατομικής Φροντίδας και Υγιεινής παγκοσμίως, με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 70 χώρες, όπου στις 49 από αυτές έχει παρουσία με το brand Septona. Καθόλου τυχαίο ότι το 40% του συνόλου των εξαγωγών πραγματοποιείται στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης που είναι κατά γενική ομολογία πολύ ανταγωνιστικές.

Η Septona διαθέτει τρία εργοστάσια στα Οινόφυτα και ένα στη Βουλγαρία, ενώ ετοιμάζεται για νέες παραγωγικές επενδύσεις. Είναι δε η μοναδική ευρωπαϊκή επιχείρηση με 100% καθετοποίηση στην παραγωγή και με δικά της κέντρα διανομής σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Μάλιστα σημαντικό μέρος της παραγωγής κατευθύνεται σε "δύσκολες" αγορές όπως αυτές της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ και σε απαιτητικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Αξιοσημείωτο δε είναι πως τα υγρά αντισηπτικά μαντιλάκια ήταν και παραμένουν το Νο 1 σε ζήτηση προϊόν παγκοσμίως!

Info