Λήδα Φουρλή: Η γυναίκα-ηγέτης του Ομίλου Fourlis

Γιγάντωσε την κληρονομιά της οικογενειακής επιχείρησης

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
npd photo agency
npd photo agency

Φέρει ένα βαρύ επιχειρηµατικό όνοµα αλλά το υποστηρίζει 100%. Το γεγονός ότι είναι γυναίκα δεν της στέρησε στο ελάχιστο έναν πολυσήµαντο και πολλαπλό ρόλο στον Όµιλο Fourlis, αυτόν της Διευθύντριας Κοινωνικής Υπευθυνότητας & Ανάπτυξης, αποδεικνύοντας ότι αυτό που είναι σημαντικό για την επιτυχία είναι όχι το φύλο αλλά το πείσμα και η έμπνευση, στοιχεία που αποτελούν µέρος της κουλτούρας της οικογένειας.

Με ιδέες που προχωράνε τις εταιρείες και την κοινωνία µπροστά, αλλά και με αφοσίωση στο αποτέλεσµα µε γνώµονα πάντα τις αξίες τις εταιρείας της αλλά και τις προσωπικές της, η Λήδα Φουρλή στοχεύει στην ανάπτυξη σε όλο το φάσµα της επιχειρηµατικής της δραστηριότητας, πάντα µε υπευθυνότητα και διαφάνεια.

Ποια είναι η Λήδα Φουρλή

Μέλος της δεύτερης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης που γιγάντωσε την κληρονομιά της πρώτης, η Λήδα Φουρλή, πέρα από την παρακολούθηση των βασικών εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου στους τομείς οικιακού εξοπλισμού (ΙΚΕΑ) και αθλητικών (Intersport, Athlete’s Foot), εισάγει «καινά δαιμόνια»: Αναπτύσσει στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Trade Status την αλυσίδα παιδικής ένδυσης DPAM, καθώς και την αλυσίδα καλλυντικών και ειδών μακιγιάζ 3INA.

Είναι από το 2008 ΣύµβουλοςΕκτελεστικό µέλος του Δ.Σ. της FOURLIS A.E. Συµµετοχών και επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της INTERSPORT ATHLETICS S.A. (από το 2005), Πρόεδρος από το 2006 του Δ.Σ. της TRADE STATUS Α.Ε.Ε. και φυσικά από το 2008 Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας Οµίλου Fourlis.

λήδα φουρλή βράβευση

Μεγάλη της επιτυχία, το γεγονός ότι το 2023 αναδείχθηκε Corporate Social Responsibility Manager of the Year στο πλαίσιο του θεσμού Manager of The Year 2023, που επιβραβεύει τους επαγγελματίες με δεξιότητες και χάρισμα να εμπνέουν, να παρακινούν, να ενθαρρύνουν και να φέρνουν αποτελέσματα με ανθρώπινο πρόσωπο, δείχνοντας τον δρόμο στα στελέχη του μέλλοντος.

Κομβικός ο ρόλος της στον Όμιλο Fourlis

Η Λήδα Φουρλή ηγείται του τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Fourlis από το 2008, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και την επίτευξη της δέσμευσής τους για τη βιωσιμότητα, ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας, της φιλοσοφίας και του οράματος του Ομίλου για ένα καλύτερο, βιώσιμο παρόν και μέλλον.

Οι δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος Fourlis στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας εστιάζουν στους άξονες Άνθρωπος-Κοινωνία-Περιβάλλον και στόχο έχουν την στήριξη, ανάπτυξη και ευημερία του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου, τη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των παιδιών, καθώς και τη συμβολή στον μετριασμό και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.